Kaakon alueen Kompassi-cup 2022

Kilpailukutsu

Kilpailukutsu

Kaakon Kompassi-cup osakilpailu 2.5.2022 Haminassa

Sarjat: H/D14, H/D12, H/D12TR, H/D10, H/D10RR, H/D8RR, 14S-Avoin, 12S-Avoin, 10S-Avoin, TRS-Avoin, RRS-Avoin

Lisenssipakko: Muilla kuin avoimiin saattajasarjoihin ilmoittautuneilla on oltava Suunnistusliiton kilpailulisenssi.

Matkat: Liiton sääntöjen mukaiset matkat.

Ilmoittautuminen: Oltava perillä perjantaina 29.4.2022 IRMAssa, tai poikkeustapauksissa sähköpostiosoitteessa timoharju@kymp.net.  Saattajasarjoihin voi ilmoittautua kisapaikalla infossa kilpailupäivänä niin kauan, kun järjestäjällä on karttoja.

Jälki-ilmoittautuminen: Ei jälki-ilmoittautumisia kilpasarjoihin.

Emit: Emit-numeron puuttuessa järjestäjä varaa automaattisesti vuokrakortin. Maksu 5 € peritään infossa korttia noudettaessa. Tasaraha. 

Osanottomaksut: H/D14 ja nuoremmat 10 €.  Saattajasarjoissa 5 €.

IRMA:ssa tehdyt ilmoittautumiset maksetaan IRMA:ssa. Sähköpostilla ilmoittauduttaessa maksu suoritetaan välittömästi ilmoittautumisen yhteydessä Vehkalahden Veikkojen tilille (HSOP) FI51 5750 0120 4858 35.

Opastus: Kilpailukeskus sijaitsee maasto-olosuhteissa Haminan Ruissalossa ampumahiihtostadionilla. Opastus kilpailupäivänä alkaen kello 16.30  V26/Perähaantien risteyksestä. Pitkästä talvesta johtuen pysäköinti  Ruissalon jäähallin parkissa osoite Kiekkokuja 1, 49410 Hamina, josta kilpailukeskukseen pyörätietä pitkin n. 800 m. Kehotetaan suosimaan kimppakyytejä.

Lähdöt: Ensimmäinen lähtö  klo 18.  Ennakkoon ilmoittautuneet saattajasarjalaiset lähtevät kilpasarjojen jälkeen. Paikalla ilmoittautuneet lähtevät niiden jälkeen. Lähtöpaikalle matkaa n. 400 m tietä pitkin.

Kartta: Vuodelta 2021, käytetty KLL-kilpailussa 2021 ajantasaistettu 4/2022, Janne Weckman. Tuloste A5 muovisuojuksessa. Mittakaava 1:7500.

Kilpailukeskuksen palvelut: Info, ravintola, ensiapu, online-tulokset internetissä

Toimihenkilöt: Kilpailunjohtaja Hanna Tyni, ratamestari  Valtteri Heikkinen, valvojat Hannu Peni KS ja Simo Suutari VeVe.

Tiedottaja Anniina Heikkinen, Anniina.Heikkinen@prefere.com, p. 050 385 2453

Noudatamme kilpailussa mahdollisia paikallisten viranomaisten koronasuosituksia.

Tervetuloa.

Vehkalahden Veikot

Lähtöluettelot ja tulokset

Kilpailuohjeet

KILPAILUOHJE
Kymenlaakson Kompassi-cup 1. osakilpailu Haminan Ruissalon ampumastadion 2.5.2022.
Tämä Kompassi-cup on lähikilpailu. Lähikilpailussa noudatetaan SSL:n Lähikilpailun sääntöjä sekä Suunnistuksen lajisääntöjä niiltä osin kuin näissä säännöissä määrätään sekä järjestäjän ohjeita. Kilpasarjoihin (Kulta-, Hopea- ja Pronssikompassi-sarjoihin) osallistuminen edellyttää, että suunnistajalla on kilpailulisenssi. For Fun-sarjoihin voi osallistua ilman voimassa olevaa lisenssiä.
Muutoksia kilpailuohjeisiin voi tulla ja lopulliset kilpailuohjeet julkaistaan kilpailupäivänä kilpailukeskuksen infon pöydälle.
ORGANISAATIO
Kilpailunjohtaja:         Hanna Tyni 050-5965745
Ratamestari:              Valtteri Heikkinen
Kilpailun valvojat: Hannu Peni KS ja Simo Suutari VeVe
Lähtö: Liisa Kriktilä
EA: Mari Myllynen
Tulospalvelu: Timo Harju
Ravintola: Suvi Mannoja
Tiedotus: Anniina Heikkinen 050-3852453
Tuomarineuvoston puheenjohtaja Mikko Kiiski KyS ja paikalla etsitään tarvittaessa muut jäsenet.
KILPAILUKESKUS
Kilpailukeskuksena toimii Haminan Ruissalon ampumastadion. Osoite Suokalliontie 131, 49400 Hamina.
Opastus kilpailupäivänä alkaen kello 16.30 VT26/Perähaantien risteyksestä. Pysäköinti Ruissalon jäähallin parkissa osoite Kiekkokuja 1, 49410 Hamina, josta opastus kilpailukeskukseen pyörätietä pitkin n. 800 m.
KILPAILUKARTTA
Kilpailukartta on vuodelta 2021, ajantasaistettu 4/2022 Janne Weckman. Mittakaava 1:7 500, käyräväli 5 m ja kartan koko on A5, paitsi sarjoissa HD12, HD12S, HD14 ja HD14S A4-koko.
RATAMESTARIN LAUSUNTO on erillisenä liitteenä.
SARJAT JA RATAPITUUDET
Sarja                 rata           rasteja
Kultakompassi H14                 2,6               9
Kultakompassi D14                 2,6                9
Hopeakompassi H12                 1,9                8
Hopeakompassi D12                 1,9                8
Hopeakompassi H12TR            1,3                 7
Hopeakompassi D12TR             1,3                7
Pronssikompassi H10          1,2 7
Pronssikompassi D10        1,2             7
Pronssikompassi H10RR            1,3/1,7            7
Pronssikompassi D10RR           1,3/1,7            7
Pronssikompassi H8RR            1,3/1,7            7
Pronssikompassi D8RR            1,3/1,7            7
FORFUN-sarjat saattajan- tai kaverin kanssa:
14SAVOIN 2,6 km 9
12SAVOIN 1,9 km 8
10SAVOIN 1,2 km 7 TRSAVOIN 1,3 km 7 RRSAVOIN 1,3/1,7 km 7
ForFun -sarjoihin voi ilmoittautua paikan päällä ja niihin ei vaadita lisenssiä. Osallistua voi yksin tai porukassa suunnistaen.
Siimari on valkoinen yhtenäinen nauha.
KIELLETYT ALUEET

Karttaan on merkattu kielletyt  alueet, noudata  niitä!
RASTIT, LEIMAUSJÄRJESTELMÄ JA EMIT-KORTIT
Kilpailussa käytetään emit-leimausjärjestelmää. Kaikki kilpailijat tarkastavat lähtöluettelosta oman emit-kilpailukorttinsa numeron. Emit-numeron korjaus tehdään infossa. Virheellisellä emit-numerolla ei saa lähtölupaa! Kortin toimivuuden voi tarkistaa mallirastilla.
Mallirasti löytyy kilpailukeskuksesta.
Emit-numeron ilmoittamatta jättäneille järjestäjä varaa emit-kortit (5€/kpl). Lainatut emit-kortit palautetaan infoon. Palauttamatta jätetystä emit-kortista peritään 80€:n maksu.
KILPAILUNUMEROT, EMIT-TARKISTUSLIPUKKEET JA RASTIMÄÄRITTEET
Kilpailunumeroita  ei  kerätä  maalissa pois. Omat hakaneulat. Rastimääritteet on painettu karttaan. Ei irrallisia rastimääritteitä. Emit-tarkistuslipukkeet ovat lähdössä.
RASTIT
Mallirasti on nähtävillä kilpailukeskuksessa. RR-radoilla rastileimasimessa on rastitunnus: RR1, RR2, RR3, RR4, RR5 RR6 ja RR7
LÄHTÖ
Kilpailun ensimmäinen lähtöaika on klo 18:00. Kaikilla sarjoilla on sama lähtöpaikka. Lähtöön on matkaa kilpailukeskuksesta noin 400 m. Lähtöluettelo on nähtävillä netissä.
LÄHDÖN TOIMINTA JA KILPAILUN KULKU
4 min ennen lähtöä kilpailijat kutsutaan lähtökarsinaan, jossa on mallikartat nähtävillä. RR- ja TR-sarjalaisille mallikartassa on ratapainatus ja muilla K-piste.
3 min ennen lähtöä tarkistetaan emit-numerot, emit-numeron infossa muuttaneiden tulee tuoda saamansa muutosilmoitus mukanaan lähtöön Lisäksi Emit-nollataan.
2 min ennen lähtöä H/D10, H/D10RR, H/D8RR-sarjalaiset saavat kartan, ja toimitsija opastaa heitä. H/D12TR-sarjalaiset saavat kartan. Muilla sarjoilla mallikartta nähtävillä.
1 min ennen lähtöä H/D12-14-sarjalaiset ottavat kartan oman sarjansa ämpäristä.
Kilpailija vastaa siitä, että hän saa itselleen kuuluvan kartan – tarkista sarjan tunnus.
Lisäohje RR-sarjat
Kilpailukartta on kooltaan A5 ja se annetaan 2 minuuttia ennen lähtöä. Opas antaa neuvoja. RR-radalla on rasteja 7 kpl. Viimeinen rasti on yhteinen muiden sarjojen kanssa ja siinä ovat koodit 100 ja RR7. Kilpailija saa siinä leimata kummassa tahansa leimasimessa. RR-reitin viitoituksena ja TR-reitin tukena on maastossa kulkeva yhtenäinen valkoinen muovinauha. Rastireitin rastit ovat viitoituksen varrella. RR-radan rasteilla ovat tunnukset RR1, RR2, RR3, RR4, RR5, RR6 sekä RR7 sekä rastilipuissa että leimasimissa. Kilpailija saa väärästä tai puuttuvasta leimauksesta 10 min lisäajan kutakin virhettä kohden. Mallirasti lähtöpaikalla.
MAALI
Maali sijaitsee kilpailukeskuksessa. Viimeiseltä rastilta johtaa viitoitus maaliin. Kilpailussa on yksi viimeinen rasti, jossa ovat koodit 100 ja RR7. Kilpailija saa leimata kummassa tahansa leimasimessa.
Kilpailussa on käytössä maalileimaus. Maalileimauksen jälkeen kilpailija menee tarkastukseen, jossa luetaan kilpailukortti. Maali suljetaan viimeisen kilpailijan saavuttua maaliin.
KESKEYTTÄNEET
Keskeyttänyt kilpailija leimaa maalissa ja ilmoittaa keskeyttämisestään emit-kortin tarkastuksessa.
WC:T ja PESEYTYMINEN
Kilpailijoiden käytössä on VAIN paikoituksen vieressä sijaitsevan jäähallin kahvion WC.  Kilpailukeskuksessa ei WC:tä eikä peseytymismahdollisuutta.
TULOSTAULU
Tulokset netissä.
PALKINTOJEN JAKO
RR-sarjalaiset saavat kaikki osallistumispalkinnon maaliin tultuaan infosta. Palkintoja ei lähetetä. Kaikissa sarjoissa kolme parasta palkitaan tulosten selvittyä.
RAVINTOLA
Kilpailukeskuksessa on kahvio take-away-periaatteella. Maksutapa käteinen ja kortti.
ENSIAPU
Ensiapua on saatavana EA-teltassa.
PAIKOITUS
Ruissalon jäähallin parkki, osoite Kiekkokuja 1, 49410 Hamina. Matka kilpailukeskukseen noin 800m. Ei pysäköintimaksua.
KORONA-OHJEET
Älä tule sairaana tapahtumapaikalle. Vältä turhia kokoontumisia ja lähikontakteja. Pyri käymään WC:ssä ennen tapahtumapaikalle tuloa. Maalissa käsien desinfiointi. Karttoja ei kerätä pois maalissa – muistakaa Reilu Peli!

Tervetuloa!
Vehkalahden Veikot

Ratamestarin lausunto

Ratamestarinlausunto

Haminan Ruissalossa kilpailtava Kompassicupin osakilpailu suunnistetaan osittain samassa maastossa, missä viime vuonna KLL-viestin pisimmät radat kävivät. Maasto koostuu hiihtolatuverkostosta, joten vauhdikasta etenemistä on tarjolla. Kaikilla radoilla on moottoritien ylitys, jossa on rasti. Rastileimasimessa lukee koodit 175 ja RR5.

H/D14 sarjan radalla on käynyt metsäkone, joka on hieman muokannut maastoa ajamalla ja harventamalla. Karttaan verrattuna muutokset ovat hyvin pienet tai olemattomat.

Lumitilanne maastossa on vaihteleva. Hiihtoladun pohjilla oli 24.4. vielä jää-/lumikerros sekä maaston puolella pahimmat lumialueet soiden ja tiheiköiden alueilla, joissa lunta oli 10 -25cm. Lumet kuitenkin ovat sulaneet vauhdikkaasti, jolloin kisapäivänä lumitilanne voi olla hyvin minimaalinen.

Tsemppiä kisaan!

Terveisin ratamestari

Valtteri Heikkinen

Vehkalahden Veikot