Kuntosuunnistusta omatoimiperiaatteella

VeVe järjestää tänä vuonna koko kauden KSOY omatoimirasteja, koska viime kautena saimme kovasti kiitosta omatoimirasteista. Alla on yleisohjeita näihin toimintoihin. Tutustu niihin, sillä joitakin muutoksia /uutuuksia on tehty. Ole mukana. Tapahtumat tulevat ohjeiden alle.

Yleisohjeet omatoimiseen

 • Suunnistamaan voi mennä itselle sopivana aikana. Rastit on metsässä ti klo 10- su klo 18.
 • Rasteilla on rastiliput sekä lähdössä että maalissa. Paitsi korttelissa on vain punaiset nauhat.
 • Emit-leimasimia ei ole käytössä.
 • Ratoja  on tarjolla eri vaihtoehtoja eri viikoilla.
 • TILAA AINA KARTTA KARTTATILAUSLOMAKKEELLA ja maksa se ennen kartan noutoa. LÄHETÄ KARTTAMAKSUKUITTI myös sähköisesti tehdyistä maksuista heti maksettuasi (KTS MAKSUOHJEET), tämän jälkeen saat tiedon, milloin kartta on valmiina noutoon.
 • TARKISTA AINA NOUTOPISTE eri viikkojen tapahtumiin.
 • Karttatilaus on SITOVA.
 • Kartan kopioiminen on KIELLETTY.
 • Käytettyä karttaa ei saa palauttaa takaisin karttalaatikoihin.

Erityistoimet koronaviruksen leviämisen estämiseksi

 • Rastille tullessasi älä kosketa rastilippuja.
 • Tule suunnistamaan vain terveenä!

Kartta

Nouda kartta karttalaatikosta NOUTOPAIKASTA, joka ilmoitetaan jokaisen tapahtuman kohdalla  erikseen, (oma käsidesi mukana suositeltavaa).

Jos kartan noutaminen noutopaikasta on hankalaa, voit sopia toisenlaisesta tavasta, ole yhteydessä hyvissä ajoin , 0503852453/Anniina

Opastus

Jokaiseen tapahtumaan  p-paikalle  on  annettu  osoite. Josta  sitten lyhyt  matka lähtöpisteeseen.

Maksu

 • Hinta on 5eur /kartta. Huoltajille/saattajille ei ole varattu erikseen karttoja.
 • SARJALIPPU 50 eur/12 krt. Sarjalippu on henkilökohtainen.
 • Maksa  ETUKÄTEEN Vehkalahden Veikkojen tilille FI38 5506 0020 004279 (VIITEEKSI TÄRKEÄÄ MERKATA: OMATOIMISUUNNISTUS,oma nimi ja rata) , SMARTUMPAYLLA , EASYBREAK, E-PASSI tai EDENRED.
 • LÄHETÄ KUVA KAIKISTA KUITEISTA joko  whatsapilla 0503852453  tai osoitteeseen  ansku.heikkinen10@gmail.com maksutavasta riippuen.
 • Jos  haluat  maksaa  Smartum -liikuntaseteleillä, ole yhteydessä  Anniina puh. 0503852453, sillä näiden liikuntaseteleiden keräyslaatikko on vain Makasiinintien noutopisteessä.
 • Jos haluat laskun myöhemmin, niin tämä sovittava erikseen, ole yhteydessä Anniina puh. 0503852453.
 • Käteinen tai maksukortti  ei tässä vaiheessa käy maksuvälineenä.

Virtuaalitulospalvelu

Omatoimisuunnistustapahtumissa on joissakin tapahtumissa mahdollisuus virtuaalitulospalveluun. Se ilmoitetaan erikseen.Tulospalvelu osaa laskea tulokset suoraan .gpx -tiedostosta. Tämä vaatii gps-toiminnolla olevan kellon/sykemittarin. Ajan voi syöttää myös manuaalisesti jos olet sen kellottanut.

Ohjeita virtuaalisen tulospalvelun käyttöön:

Käynnistä ajanotto/harjoitus K-pisteellä ja pysäytä se maalissa. Suunnistuksen jälkeen kotona, pura harjoitus kellosi palveluun (suunto app, polar flow yms.) ja lataa sieltä harjoitusen .gpx -tiedosto. Saman tiedoston saa mtös Stravasta, jos käytät sitä. Avaa tapahtumakohtainen linkki Navisport -järjestelmässä. Paina ylhäältä “lisää tulos” (lukee oranssilla). Lisää nimesi, (ja seurasi) ja valitse sarja=rata. Tämän jälkeen ohjelma antaa valita gpx -tiedoston. Valitse koneeltasi (tai puhelimestasi, jos sitä käytit) oikea .gpx -tiedosto ja lataa se palveluun. Ajan voit syöttää myös manuaalisesti käsin. Nimesi voit lisätä radalle myös “ilman aikaa”. Lopuksi paina +lisää Tulos.

Virtuaalitulospalvelun käyttö ei ole pakollista, mutta helpottaa järjestäjien työtä osallistujamäärien seurannassa.

KSOY omatoimirastipaikat

 1. VKO 15 HUSULA, KORTTELIRASTIT A-rata 6,2 km 14 rastia, B-rata 4,9 km 12 rastia sekä C 3,3 km 5 rastia. Reitti on mitattu linnuntietä, joten matkaa kertyy automaattisesti vähän enemmän. Reitin voi kiertää myös pyörällä. Reitille on tehty esteitä, joten jos kartassa on kielletty este niin etsi toinen reitti. Maastoon näitä ylimääräisiä esteitä ei ole merkattu. Karttojen noutopaikka: Makasiinintie 42, (autokatos) Husula. P-paikka on Husulan hautausmaan parkkipaikka.

2. VKO 16 HUSULA, SUUTARLAMPI. A-rata 6,0 km 15 rastia, B-rata 4,4 km 10 rastia ja C 1,9 km 5 rastia. P-paikka: Kannusjärventie 32. Karttojen noutopaikka: Makasiinintie 42 (autokatos).

Maasto on pääosin hyväkulkuista ja vauhdikasta, mutta rastinotoissa vaaditaan tarkkaavaisuutta.  Ratojensuunnittelussa on pyritty hyödyntämään maaston parhaimpia alueita, joskin pidemmillä radoilla on joitakin reitinvalintoihin vaikuttavia huonokulkuisempia alueita. A- ja B- radat ylittävät Kannusjärventien 2 kertaan, joten näissä kohdissa on syytä noudattaa varovaisuutta. C-rata pysyy kokonaan Kannusjärventien  länsipuolella. Nauttikaa keväisestä luonnosta. Ratamestari Aatu Niskanen.

Karttatilauslinkki:

https://forms.gle/RNhgHNCaGwvgEpbg9