Kesäkansalliset Virolahdella 12.7.2020

Ajankohtaista

12.7.2020
Kaikki kilpailijat ovat suorituksensa suorittaneet, tulokset ja väliajat on julkaistu ja reittihärveli on käytettävissä. 

Kiitokset osallistujille!

11.7.2020
Lähtöluettelot on julkaistu.

9.7.2020 Kilpailunjohtajan tervehdys
Toivotan kilpailijat, talkoolaiset ja muut suunnistuksen ystävät tervetulleeksi Vehkalahden Veikkojen kesäkansallisiin Virolahden Tomppolaan. Alun perin kilpailu oli tarkoitus suunnistaa toukokuussa kevätkansallisten nimellä. Poikkeuksellinen kevät muutti kuitenkin suunnitelmia ja olimme jo jättämässä kilpailut tältä vuodelta kokonaan väliin. Tilanteen salliessa päätti seuramme suunnistusjaosto kesäkuussa, että pidetään kilpailut heinäkuussa, mikäli Suunnistusliitolta saamme luvan järjestelyihin. Rastiviikkojen peruuntuessa kalenterista löytyi sopiva ajankohta kiivaimpaan kesälomakauteen.

Kun minua pyydettiin kilpailunjohtajaksi juhannusviikolla, olin hieman skeptinen asian suhteen. Ehditäänkö näin nopeasti saamaan laadukas kilpailu aikaiseksi tai joudummeko Harjun Timon (ratamestariryhmä) kanssa mahdottoman tehtävän eteen? Pelko on osoittautunut turhaksi. Innokkaita tekijöitä on löytynyt eri osa-alueille, kiitos siitä. Kartta on ajan tasalla, radat ja maasto huippuluokkaa ikätasot huomioiden, reilusti yli 60 rastia rakennettu maastoon, palkinnot hommattu jne. Koronasta johtuen yleisötilaisuuden järjestäminenkin meinasi yllättää loppumetreillä, kun normaali pelastussuunnitelman hyväksyttäminen ei ihan riittänytkään. Nyt sekin asia on onnellisesti hoidettu ja allekirjoittanut yhtä kokemusta rikkaampi.

Erityiskiitos Teille kilpailijat, että olette valinneet heinäkuiseksi sunnuntaipäiväksi meidän järjestämän tapahtuman. Ilokseni huomaan, että tänne on löydetty myös hieman kauempaa. Nauttikaa vaativasta maastosta ja radoista sekä kilpailukeskuksen ”normaalista” tasosta tingityistä palveluista. Paikalla on pienimuotoinen takeaway-kanttiini sekä kaksi eri urheiluvälinemyyntipistettä. Muistakaa huomioida kaikessa toiminnassa turvaetäisyydet sekä hyvä käsihygienia. 

Kilpailun jälkeen tai myös ennen sitä (lauantaina) on hyvä tutustua Kaakkoisen-Suomen palveluihin ja nähtävyyksiin niin Haminassa kuin lähikunnissa tai kaupungeissa. Toivon että viihdytte. Jo ensi vuonna VeVe järjestää Haminassa KLL:n SM-kisat (siirtynyt tältä vuodelta) sekä heti perään SM-yön. Vuonna 2022 ohjelmassa on ainakin Nuorten Jukolan järjestäminen yhdessä Kymin Suunnistajien kanssa Kotkassa.

Lopuksi vielä suuri kiitos lukuisille yhteistyökumppaneillemme. Ilman Teitä tapahtuman järjestäminen olisi hyvin hankalaa tai jopa mahdotonta.

Kotkassa 9.7.2020

Ari Kukkonen

9.7.2020
Kilpailuohjeet on julkaistu.

8.7.2020
Lähtöaikojen valinta avautui aamulla ja sai heti ensimmäisen tunnin aikana reippaan suosion. 96 osallistujaa kävi merkkaamassa oman valintansa. Lähtöaikoja voi valita perjantai-iltaan saakka. Niille, jotka eivät valitse lähtöaikaansa itse, arvotaan lähtöpaikka normaaliin tapaan.

7.7.2020
Ennakkotietoa lähtöaikojen valinnasta Lähtöajat-välilehdellä.

28.6.2020
Ratamestarin terveisiin on päivitetty tietoa nuorten radoista.

27.6.2020
Ratamestarin terveiset ja karttapalat on lisätty sivulle.

16.6.2020
Kilpailukutsu on julkaistu. Ilmoittautuminen on auki IRMAssa.

Kilpailukutsu

Kesäkansalliset Virolahdella 12.7.2020

Sarjat

H/D21, H/D35-80, H/D12-20, H/D12TR, H/D10RR

Matkat

Pidennetyt keskimatkat, sarjoilla H/D16 ja vanhemmat tavoiteajat välillä 30-45 min.

Ilmoittautuminen

Oltava perillä viimeistään tiistaina 7.7. IRMAssa tai poikkeustapauksissa sähköpostiosoitteessa timoharju@kymp.net.

Ilmoittautumisia vastaanotetaan koronarajoitusten sallima määrä.

Jälki-ilmoittautuminen 

Jälki-ilmoittautumiset 1,5-kertaisin osanottomaksuin viimeistään torstaina 9.7. IRMAan tai em. sähköpostiosoitteeseen.

Emit

Emit-numeron puuttuessa järjestäjä varaa automaattisesti vuokrakortin. Maksu 5 € peritään infossa korttia noudettaessa. Tasaraha. 

Osanottomaksut

H/D21 ja vanhemmat 18 €, H/D16-H/D20 14 €, H/D14 ja nuoremmat 10 €. IRMA:ssa tehdyt ilmoittautumiset maksetaan IRMAssa. Sähköpostilla ilmoittauduttaessa maksu suoritetaan välittömästi ilmoittautumisen yhteydessä Vehkalahden Veikkojen tilille (HSOP) FI38 5506 0020 0042 79.

Opastus

Kilpailukeskus sijaitsee maasto-olosuhteissa, osoite Merisalmentie 40, Virolahti. Opastus kilpailupäivänä alkaen kello 8 Vt 7:lta (E-18 moottoritie) Kattilaisten eritasoliittymästä, nro 85, mistä ajoaika n. 10 min. Tienvarsipysäköinti, maksimietäisyys kilpailukeskuksesta noin 2 km.

Lähdöt

Toteutetaan todennäköisesti itse valituin lähtöajoin (Navin kisoissa 13.-14.6. käytetty malli) noin klo 10.00-13.00 välisenä aikana.

Lähtöpaikalle on kilpailukeskuksesta matkaa enintään puoli kilometriä

Kartta

Vuodelta 2017 (Sotilassuunnistuksen MM-keskimatka, ei ole ollut muussa käytössä), ajantasaistettu 6/2020, Janne Weckman. Tuloste A4 tai A5 muovisuojuksessa. Sarjoissa enintään 14-vuotiaat ja vähintään 50-vuotiaat mittakaava 1:7500, muilla 1:10000.

Kilpailukeskuksen palvelut

Info, takeaway -kanttiini, WC. Ei peseytymismahdollisuutta.

Internet-sivu

 www.vehkalahdenveikot.fi 

Toimihenkilöt 

Kilpailunjohtaja Ari Kukkonen, pääratamestari Timo Harju, valvoja Veijo Riivari, KaaRa.

Tiedottaja

Anniina Heikkinen, Anniina.Heikkinen@prefere.com, p. 050 385 2453

Tervetuloa!

Vehkalahden Veikot

 

Ratamestarilta

Vehkalahden Veikkojen oli tarkoitus järjestää kevätkansalliset 17.5.2020. Koronarajoitusten vuoksi kilpailut ensin peruttiin mutta kun rajoitukset sittemmin lievenivät ja suunnistuskilpailuille näyttää olevan kysyntää, nopealla aikataululla päätimme järjestää 12.7. kesäkansalliset kevätkansallisille suunnitellussa paikassa.

Kilpailukeskus Virolahden Tomppolassa on sama kuin vuoden 2019 kansallisissa mutta maaston ja ratojen osalta ainoa yhtymäkohta on maalikopin paikka.  Kilpailukeskus on pieni maasto-olosuhteinen alue välittömästi Merisalmentien vieressä. Autojen parkkeeraus tapahtuu Nopalantien ja Merisalmentien varsille sekä läheiselle kallioalueelle. Etäisyydet kilpailukeskuksesta ovat alle kilometri.

Janne Weckmanin tekemä kartta valmistui vuonna 2017 sotilassuunnistuksen MM-kisoihin, missä sitä käytettiin keskimatkalla. Tätä ennen maastosta ei ole ollut suunnistuskarttaa, joten muita kilpailuja siinä ei ole järjestetty. Kartta on aukko- ja kasvillisuuskuvauksen osalta päivitetty pari viikkoa ennen kisoja. Samalla on poistettu näkymättöminä joukko 2017 tehtyjen metsätöiden aiheuttamia juontouria. Kivikuvaus on Kymenlaaksolle tyypillinen: kovin kivinen maasto ei ole mutta on niitä kuitenkin sen verran, että kartalle pääsemiseksi korkeuden on oltava vähintään 1,5 m.

Maastopohja on pääosin hyvä ja korkeuserot maltilliset, suurimmillaan 20-30 m luokkaa. Metsänhoidollisia toimenpiteitä on tehty vuoden 2017 jälkeen melko vähän ja niiden vaikutusalueet on mahdollisuuksien mukaan ratasuunnittelulla kierretty. Sotilas-MM:ssä kesäkuun loppupuolella Timo Sild juoksi 5,8 km ja Svetlana Mironova 4,5 km alle puolen tunnin. Nyt ei aivan noin koviin vauhteihin päästä. Rata on hitaampi ja paikoitellen maastossa on silloista korkeampaa heinää ja muuta aluskasvillisuutta. Pisimmillä radoilla on maastonosasta toiseen vievä pitkä väli, jonka toteutukseen suositan huolellista reitinvalintaa. Enintään 3 km pitkät aikuisten radat sekä Daniel Koiviston suunnittelemat 14-vuotiaiden ja nuorempien radat pyörivät melko pienellä kompaktilla alueella, joka on kulkukelpoisuudeltaan maaston paras. 

Lähtöpaikkoja on yksi kaikille sarjoille yhteinen, etäisyys kilpailukeskuksesta n. 300 m, tosin ylämäkeen.

Radat ovat keskimatkan tyyppiset ja siten runsasrastisia. Ratapituudet ovat sellaiset, että keskimatkan ”viralliset” tavoiteajat tullaan ylittämään eli kyseessä on pidennetyt keskimatkat Kilpailukutsuun kirjoitin tavoiteajoiksi 30-45 min mutta kuuma sää ym. ovat saaneet minut armahtamaan kilpailijoita n. viiden minuutin verran. Eli nyt arvioimani tavoiteaikaväli on 25-40, lyhyemmät ajat ”koukkupolville” ja pitemmät ”kepeäjalkaisille”. Nuorimpien radat ovat pituudeltaan ”normaalit” ja tavoiteajat siten edellä mainittuja lyhyempiä.

Timo Harju 26.6.2020, täydennetty nuorten ratojen osalta 28.6.

Kilpailuohjeet

Kilpailuohjeet

Kilpailussa noudatetaan Suomen Suunnistusliiton kilpailusääntöjä ja näitä järjestäjien ohjeita.

Organisaatio

Kilpailunjohtaja: Ari Kukkonen 050 464 9822

Tiedottaja: Anniina Heikkinen 050 385 2453

Valvoja: Veijo Riivari, Kaakon Rasti

Ratamestarit: Timo Harju, Daniel Koivisto (lasten radat)

Kartta: Janne Weckman

Lähtö: Reijo Koski

Maali: Eero Parkko

Tulospalvelu: Juhana Suurnäkki

Info: Annika Takanen

Paikoitus: Jarno Koivula

Turvallisuus: Ari Kukkonen

Ensiapu: Matti Suutari

Kahvio: Satu Salorinne

Tuomarineuvosto: Puheenjohtaja: Heikki Kyyrönen, KS

Jäsen: Visa Sippu, InkTe

Jäsen: Mikko Kiiski, KyS

Koronaohjeiden vuoksi kilpailukeskuksen normaaleista palveluista puuttuvat pesupaikka, muksula, kuulutus, tulostaulu ja kuntosuunnistus. 

 

1 Kilpailukartta ja -maasto

Tulostekartta vuodelta 2020. Mittakaava sarjoissa H/D50 ja vanhemmat sekä H/D14 ja nuoremmat 1:7 500, muilla 1:10 000. Käyräväli 5 m. Koko A5-A4, riippuen sarjasta. Mallikartta on nähtävillä lähtöpaikoilla. Kartta on muovisuojuksessa.

Noin 3,2 km pitkät ja sitä pidemmät radat käyvät alueella, josta vajaa puolet on puustoltaan harvennettu talven 2020 aikana. Tämän alueen uudet, yleensä risuiset, juontourat on merkitty karttaan heikon polun merkin sijaan keltaisella juovalla. Samoin on merkitty joitakin vanhoja vielä näkyvissä olevia uria. Radat pääosin kiertävät harvennetun alueen.

Lisää tietoa maastosta löytyy erillisestä ”Ratamestarilta”-kirjoituksesta.

2 Kielletyt alueet 

Tonttialueet sekä muut kielletyn alueen merkillä merkityt alueet. Kielletyille alueille meneminen johtaa kilpailijan hylkäämiseen. Kilpailumaastoon ei saa mennä muulloin kuin oman kilpailusuorituksen aikana.

3 Merisalmentien ylitys

Noin 3,2 km pitkät ja sitä pidemmät radat ylittävät Merisalmentien kahdesti: siirtyvät maaston osasta toiseen ja myöhemmin takaisin. Vaikka liikenne tiellä yleensä on varsin vähäistä, kilpailijoita kehotetaan varovaisuuteen.

Toiseksi viimeinen rasti on kaikilla sarjoilla yhteinen ja aivan Merisalmentien vieressä. Rastilta johtaa lyhyt viitoitus tien yli, jonka jälkeen suunnistetaan viimeiselle rastille ja maaliin. Ylitys on toimitsijoiden valvoma mutta siitä huolimatta kilpailijoita kehotetaan varovaisuuteen. Tienylitysrastia on lähestyttävä metsän puolella, ei tietä käyttäen. 

4 Rastit ja Emit

Mallirasti on nähtävillä opaspaalun vieressä.

Kilpailija on itse vastuussa Emit-korttinsa toimivuudesta. Voit tarkistaa toimivuuden mallirastilla.

Samaa Emit-korttia saa käyttää kilpailussa vain yksi kilpailija.

Emit-kortteja on mahdollisuus vuokrata infosta hintaan 5 €. Kortteja on vuokrattavana rajallinen määrä. Emit-numeron muutos infossa maksaa 2 €. Maksut vain käteisellä (ei pankkikortteja).

Tarkista Emit-numerosi lähtöluettelosta ja tarvittaessa käy vaihtamassa Emit-korttisi infossa ennen lähtöpaikalle lähtöä. SSL:n säännön 11.518 mukaan suoritus hylätään, jos kilpailija on käyttänyt muuta kuin lähtöluetteloon merkittyä Emit-korttia.

Vuokratut Emit-kortit on saatavissa Infosta. Ne on myös palautettava infoon kisan jälkeen. Palauttamatta jätetystä Emit-kortista peritään 90 €.

Näytöllinen emit-kortti voi näyttää eri koodia kuin mitä rastipukissa on.

5 Ensiapu

Ensiapupiste löytyy kilpailukeskuksesta. Maastossa ei ole ensiapupisteitä, mutta tarvittaessa voi ottaa yhteyttä lähtöpaikalle.

6 Lähtöluettelot

Lähtöluettelot ovat nähtävissä ilmoitustaululla ja lähtöpaikalla sekä Internet-sivuilla www.vehkalahdenveikot.fi.

7 Lähdöt

Ensimmäiset lähdöt ovat klo 10.30. Kaikkien sarjojen lähtöpaikat ovat lähekkäin väljästi toteutettuina. Saman aikaisia lähtijöitä on enintään kolme. 

Lähtöpaikalle on matkaa 200 m, ylämäkeen. Viitoitus alkaa opaspaalulta.

8 Kilpailunumerot, Emit-tarkistuslipukkeet ja rastimääritteet

Kilpailussa ei käytetä rintanumeroita.

Emit-tarkistusliuskoja on lähdössä nollauspaikan lähistöllä.

Rastimääritteet on painettu karttaan, irrallisia rastimääritteitä ei ole.

9 Matkat (km)

H21 

 6,5

  D21

 4,6

H35

 5,4 

  D35

 3,6

H40

 5,4

  D40

 3,6

H45

 5,1

  D45

 3,3

H50

 4,1

  D50

 2,8

H55

 4,1

  D55

 2,5

H60

 3,0

  D60

 2,3

H65

 3,0

  D65

 2,3

H70

 2,8

  D70

 2,0

H75

 2,5

  D75

 1,8

H80

 2,0

  D80

 1,8

H20

 5,4

  D20

 3,6

H18

 4,6

  D18

 3,3

H16

 3,6

  D16

 2,9

H14

 2,7

  D14

 2,7

H12

 2,2

  H12

 2,2

H12TR

 1,8

  D12TR 

 1,8 

H10RR

 1,8 / 2,5

  D10RR

 1,8 / 2,5

10 Lähdön toiminta

Sarjat H/D 16-80

Kilpailija nollaa Emit-korttinsa ennen lähtökarsinaan kutsua. Nollauspaikka on lähtökarsinan läheisyydessä. Kortin nollaus ja järjestelmään kirjatun kortin käyttö on kilpailijan vastuulla.

Kilpailija kutsutaan lähtökarsinaan kolme minuuttia ennen lähtöaikaansa.

Kilpailukartta on nähtävillä kaksi minuuttia ennen lähtöä.

Minuuttia ennen lähtöhetkeä kilpailija siirtyy oman karttansa viereen.

Kartan saa ottaa lähtöhetkellä.

Sarjat H/D14 ja nuoremmat

Kilpailija nollaa Emit-korttinsa ennen ohjausasemalle kutsua. Nollauspaikka on odotusalueella ohjausaseman läheisyydessä. Kortin nollaus ja järjestelmään kirjatun kortin käyttö on kilpailijan vastuulla.

4 minuuttia ennen lähtöaikaa kilpailija kutsutaan nimellä ohjausasemalle, jossa RR- ja TR -sarjojen kartat ovat näkyvillä ratoineen, ja muiden sarjojen karttoihin on piirretty K-piste (ei koko rataa). Ohjausasemalla on opastaja, joka neuvoo tarvittaessa ja ohjaa tutustumaan mallikarttoihin.

3 minuuttia ennen lähtöaikaa tarkistetaan lähtöaika.

2 minuuttia ennen lähtöaikaa H/D10RR- sarjalaisille annetaan kilpailukartta ja heitä opastetaan. H/D12TR-sarjalaiset saavat kilpailukartan ja he voivat tutustua rataan omatoimisesti. Sarjoilla H/D12 ja H/D14 on nähtävillä mallikartta, johon on merkitty K-piste.

1 minuutti ennen lähtöaikaa H/D12-14-sarjalaiset saavat itse ottaa kilpailukarttansa sarjatunnuksella merkitystä ämpäristä ja katsoa sitä. RR- ja TR-sarjojen kilpailijat voivat edelleen tutustua rataansa.

Lähtö tapahtuu K-pisteeltä, eli lähtöpaikka on sama kuin lähtökolmio kartalla.

Rastireittisarjojen erillisohjeet

Rastireittiradoissa (RR) on karttaan merkitty viitoitus, jonka varrella rastit ovat. Maastoon tämä viitoitus on merkitty yhtenäisellä valkoisella nauhalla. Viitoitukselta saa poiketa. Rastit ovat mallirastin mukaisia ja rastilipuissa on joka sivulla RR1, RR2 jne. tunnukset. Myös leimasinlaudassa on tämä sama tunnus. Rastit on leimattava numerojärjestyksessä.

Tienylitysrasti (RR6) sekä viimeinen rasti ovat samat kaikilla kilpailijoilla. Rasteilla kaksi leimasinta, ja leimasinten vieressä sekä RR-tunnus että numerokoodi. Voit leimata kummalla tahansa näiden rastien leimasimista.

Viimeiseltä rastilta maaliin johtaa kaikille yhteinen viitoitus, jota on noudatettava. Maaliviivalla suoritetaan vielä maalileimaus. Kustakin virheellisestä tai puuttuvasta leimauksesta RR-sarjalaisen aikaan lisätään 10 minuuttia, eikä suoritusta hylätä.

11 Maali

Viimeiseltä rastilta johtaa viitoitus maaliin, jossa on maalileimaus. Sen jälkeen kilpailija jatkaa leimantarkastukseen, jossa Emit-kortti luetaan. Epäselvät suoritukset selvitetään heti itkumuurilla. Maali suljetaan klo 14.30.

12 Keskeyttäminen

Keskeyttäneiden kilpailijoiden on ilmoittauduttava maalissa tai välitettävä tieto keskeytyksestä maaliin.

13 Tulokset

Tulostaulua ei ole. Kilpailun aikaiset tulokset julkaistaan online-palveluna, linkit

online4.tulospalvelu.fi/tulokset-new/fi/2020_veve (uusi, itse päivittyvä)

online4.tulospalvelu.fi/tulokset/fi/2020_veve (perinteinen)

Kilpailun jälkeen tulokset ja reittihärveli julkaistaan VeVe:n sivuilla www.vehkalahdenveikot.fi

Huom: Koska lähdöt ovat melko pitkällä aikavälillä, niin kuvia kartasta saa lisätä sosiaaliseen mediaan vasta klo 15 jälkeen. Ja muistetaan reilu peli rasteilla muutenkin.

14 Palkinnot

Alle 14-vuotiaiden ja nuorempien sarjoissa annetaan kaikille osallistumispalkinto sekä D20/D75/D80-sarjoissa tavarapalkinto, jonka voi noutaa infosta suorituksen jälkeen. Tavarapalkintoja ei lähetetä jälkikäteen.

H21-sarjassa palkitaan kolme ja D21-sarjassa kaksi parasta kilpailijaa ostokortein (toimitus sähköpostilla).

Muissa sarjoissa palkitaan vain voittajat ostokorttipalkinnolla, jotka toimitetaan sähköisesti tai postitse, riippuen ostokortista. 

Palkittavat lähettävät postiosoitteen ja sähköpostiosoitteensa 16.7.2020 mennessä seuraavaan osoitteeseen: anniina.heikkinen@prefere.com tai (tekstiviestin)/ p. 050 385 2453.

15 Pukeutuminen, varusteet ja pesu

Pukeutuminen maasto-olosuhteissa. Kilpailussa piikkareiden käyttö on kielletty. Pesua ei ole järjestetty.

16 Ravintola

 Kisakahvio palvelee kilpailukeskuksessa takeaway-periaatteella.

17 Käymälät ja jätteenkäsittely

Käymälät ovat kilpailukeskuksen läheisyydessä.

Jätteidenkeräyspisteitä on kilpailukeskuksessa.

18 Paikoitus

Maksuton tienvarsipysäköinti Nopalantien varrella. Kävelymatkaa enimmillään n.1 km.

Nopalantie on paikoin mutkainen ja kapea, joten noudata varovaisuutta ja liikenteenohjaajien ohjeita. Ns. tyhjät välit autojoissa on varattu ohituspaikoiksi eli yhteispelillä asia hoituu. 

19 Kaupat

Kilpailukeskuksessa on Suunnistajan kauppa ja Pekka Sport.

Vehkalahden Veikot toivottaa miellyttävää suunnistustapahtumaa kesäisellä Virolahdella.

Suunnistusiloa!

Koronatartuntojen välttämiseksi:

 • perusohje: tule –suunnista –poistu
 • jos on pieniäkin flunssan oireita tai vastaavia hengitystieoireita itsellä tai läheisillä, niin ei saa osallistua
 • samaan autoon mielellään vain saman perheen jäseniä
 • vältä turhia kokoontumisia ja kontakteja
 • välimatka muihin 2 m
 • jos mahdollista, niin käy WC:ssä ennen kilpailupaikalle tuloa. Kilpailukeskuksessa on kenttäkäymälät, joiden yhteydessä käytettävissä käsidesiä. Lisäksi ovenkahvat ym. desinfioidaan noin tunnin välein.
 • seuroja pyydetään kokoontumaan yhteiselle alueelle ja jättämään väli muihin seuroihin
 • siirtymisreitit ja vastaavat pidetään auki
 • tuo mukanasi juomavedet; kilpailukeskuksessa ei ole yleistä vesipistettä
 • maalissa käsien desinfiointi ennen leimantarkastusta
 • poistu alueelta, kun se on mahdollista
 • ei turhia seuraajia kisa-alueelle

Tulokset

Tulokset

Väliajat

Reittihärveli

Online-tulokset

online4.tulospalvelu.fi/tulokset-new/fi/2020_veve

 

Lähtölistat

Lähtöluettelo sarjoittain

Lähtöluettelo seuroittain

Osanottajia nyt 303, joista 285 valitsi itse lähtöaikansa. Loput järjestelmä arpoi. 
Noin 50 itse valittuun lähtöaikaan on tehty 1–3 minuutin siirtoja, jotta 
 • kaikissa sarjoissa minimilähtöväli on 2 minuuttia
 • samalle radalle eri sarjalaisten minimilähtöväli 2 minuuttia.

Lähtöaikojen valinta VeVe:n kesäkansallisissa 12.7.

Kilpailijat pääsevät itse valitsemaan lähtöaikansa vapaista lähtöajoista (sama systeemi kuin aiemmin tänä kesänä Halla Gamesissa ja Arboretum-rasteilla). 

Valinta avautuu keskiviikkona 8.7. klo 9 ja sulkeutuu perjantaina 10.7. klo 22. Jälki-ilmoittujat pääsevät valintaan mukaan ilmoittautumispäivän päätyttyä. Lähtöluettelot julkaistaan lauantaina 11.7. aamupäivällä.

Linkki valintaohjelmaan: https://sts.virit.in

Kilpailu alkaa klo 10.30, mikä on siis ensimmäinen valittavissa oleva lähtöaika ja lähetys päättyy joko 12.30 tai 13.00 riippuen lopullisesta ilmoittautuneiden määrästä.