VeVe suunnisti 25-Mannassa

VeVe suunnisti 25-Mannakavlenissa Ruotsissa viikonloppuna hienon sään salliessa. Kisassa oli lähes 400 joukkuetta, jossa on 25 viestinviejää. Joukkueeseen täytyy kuulua tietty määrä miehiä ja naisia, nuoria ja vanhoja viestinviejiä. Viestin alussa on pari osuutta yksittäsosuuksia ja samoin viestin lopussa 3 viimeistä. Väliosuudet ovat sitten sellaisia, että 4 viestinviejää on yhtäaikaa metsässä omilla radoillaan, on siinä vilksettä metsässä kerrakseen.
VeVe pääsi matkaan 2 varahenkilön voimin, joten ihan paras joukkue ei päässyt lähtöviivalle ja henkilöitä piti vaihdella tietyille osuuksille, jotta mentiin sääntöjen mukaan. Viesti alkoi loistavasti Kilpeläisen Elinan ja Heiskan Samun hienoilla suorituksilla. Väliosuuksilla VeVen sijat vaihtelivat … välillä oltiin upeasti sijalla 8. Joillekin tuli pieniä virheitä matkalla ja viiminen kasaava osuus näytti VeVelle sijaa 19. Siinä sitten VeVen nuoret naiset; Ida ja Jenni joutuivat kovan paikan eteen omilla osuuksillaan ja harmillisesti sortuivat virheisiin. Mutta varmasti kokemus oli kasvattava ja opettava. Ankkuriksi VeVe laittoi matkaan kovavauhtisen Lari Takasen, joka ylitti maaliviivan sijalla sijalla 47. Viime vuonna sija oli 56. eli parannusta siinä mielessä tuli.

Suunnistuskoitokset jatkuvat vielä ensi viikonloppuna, kun Halikko-viesti suunnistetaan lauantaina ja sunnuntaina on sitten SM- Erikoispitkän matkan kilpailut.