Tapahtumakalenteri

touko
3
ma
Energiapolku
touko 3 @ 00:00 – touko 16 @ 23:45

Energiapolku 3.5.-16.5. 2021

2021 on vuosi, jolloin Haminan Energian täyttää 120 vuotta. Juhlavuotenaan yritys lahjoitti kaikkien liikkujien käyttöön hienon kotalaavun, jonka Vehkalahden Veikkojen talkooporukka pystytti Myllykylään Horessootin Polkujen varrelle Vehkjärven rantaan. (pannaanko tähän joku kuva/linkki?)

Tänä vuonna Energiapolut suuntaavat siis Haminan keskustan Kesäpuiston lisäksi Myllykylään Energialaavun ympäristöön, jossa on useampia kohteita. Myllykylään pääset kaupungista pyörällä turvallisesti kahta eri reittiä (”maasto- tai maantie”) tai tarvittaessa vaikka bussilla. Kohteet ovat entisen Myllyhovin vanhainkodin ja Myllykylän Palvelukeskuksen (entisen Emäntäkoulun) lähistöllä, joten niiden välissä olevat pysäkit sopivat hyvin polkuihin tutustumiseen. (linkki bussiaikatauluihin?)

Energiapolulla on seitsämän erilaista tehtäväpaikkaa / reittiä, joilla on erilaisia aktiviteetteja: pyöräilyä, helppoa (perhe)suunnistusta, kuntoiluvinkkejä/tehtäviä, pehmolelujen bongausta ja valokuvasuunnistusta. Tehtäväpaikat sijaitsevat siis kaupungissa Kesäpuistossa, Myllykylässä Tahtilassa (Koulukalliontie 41) ja Horessootin ja Sahakosken luontopoluilla. Jälkimmäisissä parkkipaikkana kannattaa käyttää Myllyhovin pihan parkkipaikkaa (Myllykyläntie 194). Reittien pituudet ovat 1 – 2 km ja tehtävät soveltuvat kaiken ikäisille, aina lapsista iäkkäämpiin ihmisiin.

 

Valokuvasuunnistus

on Haminan Kesäpuistossa ja lähtöpaikka löytyy Puistotalolta. Kylteissä on kuvavihje seuraavalle rastille sekä erilaisia tehtäviä. Lukekaa kyltit tarkasti, niistä löytyy monenlaista hauskaa ja mielenkiintoista tietoa.

 

Energialaavu

on oiva tukikohta Horessootin Polkujen alueeseen tutustumiseen. Paikalta avautuu näkymä Vehkjärven sekä Vehkajoen suuntaan. Täällä voit pitää evästauon, mutta muistathan viedä roskasi mennessäsi.

Perhesuunnistus

on Tahtilassa (Koulukalliontie 41) ja karttoja on tulostettavissa Vehkalahden Veikkojen nettisivuilta. Karttoja löytyy myös lähtöpisteessä olevasta postilaatikosta. Rata on 1,9km pitkä ja sisältää kymmenen rastia. Osalla rasteista on lisäksi pieniä tehtäviä.
Linkki karttaan

Pehmobongauksen

reitti lähtee Myllyhovin parkkipaikalta. Reitti on merkitty maastoon sinisellä kuitunauhalla. Reitin varrella on erilaisia pehmoja piilossa, joten ole tarkkana ja koita havaita mahdollisimman monta pehmoa. Jätäthän pehmot paikalleen, että niistä on iloa myös muille kulkijoille.

 

Pyöräilyn reitit Myllykylän tehtäväpaikoille ovat noin 10 km:n Raatihuoneelta, eli se soveltuu hyvin pyöräilylenkiksi. Muista tarkkailla luontoa ja ympäristöä, arvontakyltit sijaitsevat reitin varrella (Aholanmäentiellä ja myllyllä). LINKKI karttoihin!

Sahakosken luontopolku sijaitsee vt 26:n eteläpuolella Vehkajoen rannalla vanhaa Emäntäkoulua vastapäätä. Lähtöpiste ja opasteet on pyörätien vieressä. Myllyhovin parkkipaikalta lähtöön on n 400m käveltävää. Polku on lyhyt mutta nähtävää on varsinkin keväisin, kun vettä koskessa kuohuu melkoisesti. Alueella on myös mm parisataa vuotta vanhoja suuria lehtikuusia.

Horessootinpoluilla on myös reitti Itsenäisyyden Kuusikolle. Tuon reitin varrella on erilaisia tehtäviä maastopyöräilijöille.

Muistetaan, että kierrellään Energiapolut edelleen koronaohjeet muistaen ja huomioidaan muut ihmiset pitämällä turvavälit. Mikäli rastipaikalla on jo joku muu seurue, niin odotathan sopivan etäisyyden päässä omaa vuoroasi.

Tehtäväpaikoilla käyneiden ja arvontaan osallistuneiden kesken arvotaan 10kpl 120€:n lahjakortteja paikallisiin pienyrityksiin.

Jokaiselta paikalta / reitin varrelta löytyvistä kylteistä näet yhden vuosiluvun ja jokaisella vuosiluvulla voit osallistua arvontaan erikseen, eli kaikki pisteet kiertämällä saat seitsämän “arpalippua”. Sama henkilö voi kuitenkin voittaa vain yhden lahjakortin. Ohjeet osallistumisesta löytyvät myös tehtäväpaikoilta kylteistä.

Voit osallistua arvontaan lähettämällä rastilta löytyvän Haminan Energiaan liittyvän vuosiluvun sähköpostilla osoitteeseen: markkinointi@haminanenergia.fi
tai kirjeellä osoitteeseen:
Haminan Energia Oy
’’Energiapolku’’
Reutsinkatu 12, 49400 Hamina

Vastausten tulee olla perillä 19.5.2021 klo 12 mennessä.

Liitä viestiin/kirjeeseen yhteystietosi, vähintään nimi ja puhelinnumero, sekä toivomuksesi mihin yritykseen haluat lahjakorttisi hankittavan. Arvonnan jälkeen Haminan Energia on yhteydessä voittajiin ja hankkii sekä toimittaa lahjakortit voittajille.

Lisäksi eniten Facebook-tykkäyksiä tapahtuman sivuille saanut postaus saa yllätyspalkinnon.

Käytäthän somessa tähän liittyvissä päivityksissäsi ainakin tunnisteita #energialaavu #energiapolku #haminanenergia ja #vehkalahdenveikot
linkki facebook-tapahtumaan

Tuon teeman mukaisesti Haminan Energia ja Vehkalahden Veikot haluavat yhteistyössä toivottaa kaikille erittäin hyvää kevättä. Jaksetaan vielä hetki näitä koronarajoitteita ja suosituksia, niin eiköhän loppukesä jo helpota. Ei muuta kuin energiapolkuilemaan ja tutustumaan tehtäviin. Toivotamme kaikille arvontaan osallistuville tasapuolisesti onnea arvontaan.

VeVen kotisivut                                          Haminan Energian kotisivut

Lisätietoja:

Haminan Energia Oy
Tiiti Haikonen 0405135363
Toni Lahti 0404813092 Tuomas Uski 0445650761

 

Vehkalahden Veikot R.y.
Arto Tilli 0400804934
Reijo Koski 0505440658

touko
11
ti
KSOY omatoimirastit / Myllykylä Tahtila
touko 11 @ 10:00 – touko 16 @ 19:00

KSOY omatoimirastit vko 19 Myllykylässä Tahtilan maastossa. Ratamestari Miina Ruoti. Lisätietoja VeVen sivuilla OMATOIMISUUNNISTUS.

touko
16
su
Kevätkansalliset ja Kaakon alueen keskimatkan mestaruudet @ Mersalmi
touko 16 @ 10:00 – 15:00

VeVe järjestää kansalliset suunnistuskilpailut Mersalmella su 16.5., kisat ovat samalla Kaakon alueen keskimatkojen mestaruuskisat.
Ratamestari Timo Harju ja lasten ratamestari Ari Heinola ovat laatineet radat.
Kilpailupaikalla on Takeaway kanttiini, suunnistajan kauppa, sekä WC.
Ilmoittautuminen kilpailuun IRMAn kautta.
Opastus paikalle moottoritieltä, Kattilaisten kohdalta.
Kilpailun johtaja: Suvi Mannoja.
Tiedottaja; ansku.heikkinen10@gmail.com tai 0503852453

touko
18
ti
KSOY omatoimirastit/Mersalmi
touko 18 @ 10:00 – touko 23 @ 19:00

KSOY omatoimirastit vko 20 Mersalmella. Ratamestari Timo Harju. Lisätietoja VeVen sivuilla OMATOIMISUUNNISTUS.

Rannikkorastit VeVe/ Myllykylä Leirikangas
touko 18 @ 10:00 – touko 23 @ 19:00

VeVen järjestämä Rannikkorastitapahtuma omatoimisena Myllykylässä Leirikankaan maastossa vko 20. Ratamestari Matti Suutari. Lisätietoja Rannikkorastien sivuilta.

touko
25
ti
KSOY omatoimirastit /Husula Siianvuori
touko 25 @ 10:00 – touko 30 @ 19:00

KSOY omatoimirastit vko 21 Husulan Siianvuoren maastossa. Ratamestari Olli Rytkö. Lisätietoja VeVen sivuilla OMATOIMISUUNNISTUS.

Rannikkorastit VeVe/Mäkelänkangas
touko 25 @ 10:00 – touko 30 @ 19:00

VeVen järjestämä Rannikkorastitapahtuma omatoimisena Neuvottomassa Mäkelänkankaan maastossa vko 21. Ratamestari Elina Kilpeläinen. Lisätietoja Rannikkorastien sivuilta.