Suunnistus Nuorisotoiminta

Nuorisojohtoryhmä

Lasten ja nuorten suunnistajien toimintaa suunnittelee ja toteuttaa nuorisojohtoryhmä 2021:

Annika Takanen (Pj) Nuorisovastaava
040 527 1666
annika1takanen_ät_gmail.com

Marjut Laitinen 
040 538 0397
marjutlaitinen77_ät_gmail.com

Mari Myllynen
050 546 4197
mari.myllynen_ät gmail.com 

Liisa Kriktilä

lkriktila_ät_yahoo.fi

Anniina Heikkinen, Kilpailuvastaava, leirit
050 385 2453
anniina.heikkinen_ät_prefere.com

Jarno Koivula

044 972 4076

jarno_koivula_ät_hotmail.com

Sanna Weckman  

040 519 3303

sanna.weckman_ät_gmail.com

Suunnistuskoulu

Tämän vuoden Hipposuunnistuskoulu  järjestettiin tehopakkauksena  touko kesäkuun vaihteessa porrastetutusti ryhmittäin. Suunnistuskoulu  jatkoi vielä kolmella  lisäkerralla  Husulan Kunnon toimesta.

Nyt kesällä  ei ole erityistä opastusta , mutta  voit hyödyntää  Rannikkorastien   D-rataa  hyväkseen. Siellä  voi käydä  ilmaiseksi   D-radan vanhempien kanssa. Omatoimirasteilla  on tarjolla  maksullinen C rata, joka on hiukan vaativampi kuin D-rata.

Lisätietoja voit kysellä myös osoitteesta lkriktila@yahoo.fi tai  anniina.heikkinen@prefere.com

LUONTO, KAVERIT, ELÄMYKSET, HAASTEET!

SUUNNISTA RASTEILLE!

Valmennus

VALMENNUS

Nuorille tavallista jo osaaville on tarjolla TAITOHARJOITUKSIA. Osa on vaativampia ja osa helpomia, aikuinen on hyvä olla omatoimiharkoissa ihan nuorimmilla mukana.

Kts lisätietoja  KOHTA VALMENNUS TAITOHARKAT … siellä tietoa taitoharjoituksista ja hinnoista.

Jumpat

Suunnnistajat  harjoittelevat  ulkona  pienryhmissä  talvella 2021. Sisätiloihin siirrytään, jos   ja  jos… NYT SIIS JOKAINEN  TEKEE  VIIKOITTAIN KOTONA  LIHASKUNTOLIIKKEITÄ.

KOMPASSITAPAHTUMAT

Kaudelle 2021 otetaan käyttöön Suomen Suunnistusliiton (SSL) uusi Kompassi-tapahtumien konsepti, joka korvaa alueelliset ja maakunnalliset aiemmat lasten ja nuorten sarjat pelkästään sisältävät Nuorten Rasticupin (NRC) kilpailutapahtumat Kaakon Suunnistuksen (KaaSu) alueella. Osallistumiskynnystä kilpailemiseen madalletaan entisestään. Kompassi-tapahtumat ovat alle 14-vuotiaille, INOV-8 -liiga 16-20 -vuotiaille ja Nuorten Jukola 11-18-vuotiaille.

Suunnistuksessa lapset ja nuoret pääsevät kilpailemaan oman ikäisten sarjoissa maakunnallisissa nuorten Kompassi-tapahtumien kilpailuissa ja Kaakon Suunnistusalueen alueellisissa kilpailuissa, alueen nuorten Kompassi-kilpailuissa  ja alueen nuorten Kompassi-viestitapahtumissa jatkossa kilpailulisenssillä.

Kompassi-tapahtumat Kaakon alueella ja Kymenlaaksossa

Kaakon Kompassi-tapahtumien sarja on 8-14-sarjalaisille tarkoitettu, viisi henkilökohtaista osakilpailua sisältävä suunnistuskilpailusarja Kaakon Suunnistusalueella kolmessa maakunnassa (Kymenlaakso, Etelä-Karjala ja Etelä-Savo). Kompassi-tapahtumissa kilpaillaan sekä maakunnallisista henkilökohtaisista että seurojen välisistä sijoituksista. Seurojen pisteisiin ja sijoitukseen vaikuttaa myös alueellinen viesti.  Täydelliset säännöt siitä löytyvät Kaakon Suunnistuksen nettisivuilta nuoriso-osiosta. Kompassi-tapahtumista on tiedot Suomen Suunnistusliiton (SSL) sivuilla.

Kuka voi osallistua Kompassi-tapahtumiin?
Kompassi-tapahtumien osakilpailuihin voi osallistua, vaikka olisi ’vasta-alkaja’ (muutama suunnistuskoulukerta takana). Sarjat ovat 10RR (rastireitti) ja 12TR (tukireitti) sekä niiden rinnalla suorien ratojen 10- ja 12-sarjat, jotka ovat vaikeusasteeltaan aika lailla samanlaisia kuin suunnistuskoulussakin. 13- ja 14-vuotiaille on normaalit radat yhdistetyssä 14-sarjassa. 16- ja 18-vuotiaiden sarjojen osalta järjestäjä voi tarjota cupin ulkopuoliset sarjat, kuten myös 8RR/9RR sekä mahdollisen saattajasarjan osalta. Kaakon alueen eli Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakuntien yhteisessä aluemestaruuskilpailussa (AM) kilpaillaan samalla nuorten sarjat alueen kilpailuna. AM-kisassa 12-sarjassa on tavallinen suunnistusrata eli suora suunnistus eikä tukireittirataa.

Rastireitin RR-radalla on viitoitus, jota kutsutaan myös siimariksi: Voit halutessasi juosta radan yhtenäistä viitoitusta pitkin turvallisesti, jos taidot eivät vielä riitä oikaisuihin eli suoran suunnistuksen reitinvalintoihin. Rastit ovat viitoitetulla reitillä siimarin varrella. Kilpailuissa palkitaan kaikki RR-sarjalaiset.

Tukireitin TR-radalla karttaan on merkitty edellä mainittu RR-radan viitoitus eli siimari, joka toimii yhtenä reitinvalintojen selkeyttäjänä ja mahdollisuutena. Rastit ovat pienen matkan päässä viitoitetusta siimarireitistä. Viimeinen rasti voi olla yhteinen RR-sarjan kanssa ja silloin siimarin varrella.

Matalan kynnyksen sarjana voi ainakin maakunnallisissa Kompassi-tapahtumien osakilpailuissa olla mukana ikärajaton HDRRS-sarja, jossa RR-radan pääsee kiertämään turvallisesti saattajan kanssa. Tämä sarja on yhteinen pojille (H) ja tytöille (D). Muut sarjat ovat erikseen H ja D. Tämän korvaavat pääasiassa kuitenkin mahdolliset ForFun -harrastesarjat.

Uusissa ForFun -sarjoissa pidetään hauskaa yksin tai porukassa suunnistaen ja seikkaillen. Toteutusmuodot ovat Rastiralli ja Point2run. Seuroilla on mahdollisuus myös toteuttaa oma idea ForFun -sarjaksi. Koronan vuoksi näiden järjestämisessä on rajoituksia vielä tilanteen mukaan. Harrastesarjoissa ei tarvita lisenssiä.

Miten kilpailuihin ilmoittaudutaan?
Kompassi-tapahtumien suunnistuskisoihin voi ilmoittautua normaalisti Suunnistusliiton IRMA-palvelun kautta. Vaihtoehtoisesti (ilman lisenssiä) ilmoittautumismahdollisuus kerrotaan kisakohtaisesti kilpailukutsussa – yleensä se on kootusti seuroittain sähköpostilla.  VeVen osalta iloittautumisen näin hoitaa Anniina  Heikkinen, 050 3852453.

Kuten muissakin suunnistuskilpailuissa, niin myös näissä Kompassi-kisoissa käytetään Emit-leimausta. Jokaisella osallistujalla tulee olla Emit-kortti. Jos sellaista ei vielä ole, voi alkuvaiheessa lainata Emitin  seuralta tai vuokrata järjestäjältä.

Kymenlaakson Kompassi-tapahtumat

Ke 19.5.           Kaakon alueen yhteinen                            Kouvola                 KS

Ke 9.6.             Kymenlaakson maakunnallinen                 Hamina                 VeVe                  La  19.6.          Kaakon alueen aluemestaruus (AM)          Savonlinna           ORa ja KeKaRa

Su 20.6.          Kaakon alueen Kompassi-viestit                 Savonlinna         ORa ja KeKaRa

Ke 10.8.           Kaakon alueen yhteinen                             Luumäki                LuuRa         

Ke 18.8.          Kymenlaakson maakunnallinen                   Kotka                     KyS             

Ke 28.7.          Kaakon alueen nuorten viesti                         Joutseno           JoKu                 

Pistertilanteen seuranta Kompassi-cupissa järjestetään liiton toimesta. Lisää tietoa tulossa. Pistetilannetta aiemman Nuorten Rasti-Cupin osalta seurattiin Kymin Suunnistajien NRC-sivulla, jossa ovat tallessa pistetaulukot vuodesta 2004 alkaen.

2019 tulokset

Vuoden 2019 rasticupin tilanne Kymin Suunnistajien sivuilla.