KLL Hiihtomestaruuskilpailut Rantasalmella

Koululiikuntaliiton valtakunnalliset hiihtokilpailut järjestettiin Rantasalmella 19-20.2.2022. Kilpailuihin oli ilmoittautunut 426 hiihtäjää ympäri Suomen. Rantasalmella Harjupirtin maastoissa on kilpailtu edellisen kerran KLL hiihtokilpailut vuonna 2007, jolloin yksi voittajista oli olympiavoittaja Iivo Niskanen. Hän otti silloin 15-vuotiaiden poikien sarjassa kultaa.

Lauantaina kisattiin perinteisellä hiihtotavalla ja sunnuntaina vapaalla hiihtotavalla. Veven hiihtäjistä kilpailuissa oli mukana kahdeksan nuorta urheilijaa. Lauantain perinteinen kilpailu sujui Veven edustajilta loistavasti.

Tuloksia

Lauantaina M15 sarjassa 4km matkalla Lauri Sakki sijoittui neljänneksi ajalla 10:51.4 jääden voittajasta 31.6 sekuntia. Anton Vainio kilpaili M14 sarjassa 4km matkalla sijoittuen myös neljänneksi ajalla 11:22.3 jääden voittajasta 15.1 sekuntia. Lisäksi 12-vuotiaiden sarjoissa 3km matkalla Emilia Muukka sijoittui neljänneksi ajalla 10:44.7 15.7 sekunnin erolla voittajasta. Myös Eeli Kallio ylsi M12 sarjassa palkittavien joukkoon sijalle 11, ajalla 10:41.4 jääden keulasta 58 sekuntia.

Sunnuntaina vapaan hiihtotavan 4km kilpailuissa Anton Vainio sijoittui jälleen neljänneksi ajalla 9:56 jääden 13.5 sekuntia voittajasta.

Myös muut Veikkojen kilpailijat taistelivat sijoista hienosti ja hyvällä asenteella. Huolto onnistui suksien kanssa ja kannustus seuran urheilijoiden kesken oli loistavaa.

Linkki KLL mestaruushiihtojen tuloksiin.

Veven edustajia kilpailuissa

Sää oli kilpailuviikonloppuna pilvinen, mutta runsailta lumisateilta vältyttiin. Molempina päivinä hiihdettiin pikkupakkasessa. Kilpailuladut oli 3-5km pituisia ja ne kulkivat metsän siimeksessä vaihtelevissa maastossa viimalta suojassa.