Jukolasta toivuttu…

Suunnistajien ”joulu ja juhannus” olivat viikko sitten Rovaniemellä pidetty NAPAPIIRIJUKOLA. Tapahtuma oli hieno, areena oli hieno, maasto ja radat olivat vaativia, jonottaa ei tarvinnut rastilla eikä ruokajonossa, kuten normaalisti n. 45 min. Suunnistajat käyttivät maskeja kisakeskuksessa, erinomaista!

Ratamestari oli todellakin tehnyt radat yöttömään yöhön, mutta nyt olikin se päinvastainen eli pimeää pimeää ja pimeää. Päivällä VeVen ykkös Venlat juoksivat Signen avaamana. Signe kertoi, että oli turhan vaikeaa versus kotimaastot. Viestiä jatkoi junnusarjalainen Roosa hakuja hänelläkin, Elina Kilpeläinen oli saanut polven suht hyvään kuntoon ja pisteli sillä menenään. Ankkurina pinkoi toinen Heikkisen tytöistä tuoden viestin maaliin sijalla 97. Parannettavaa siis jäi ! VeVen kakkonen oli sijalla 201 ja nelonen heti perässä 226.

Sitten miesten viestissä pisteltiin lamput päässä ja rasteillahan ei ollut heijastimia enää. uuden säännön johdosta. Ovaska aloitti hyvin ja viesti pääsi hyvin käyntiin… veteraani Tero sitten sortui virheeseen, Lauenstein toi lopulta VeVen ykkösen maaliin sijalla 39. ja VeVen kakkonen oli hyvällä sijalla myös 59. VeVen kolmonen oli 157.

Jukolasta on nyt jo ehkä palauduttu … tulevana viikonloppuna alkaa sitten syksyn SM kausi. Muistetaan myös, että seuraavaan Jukolaan on enää 10 kk!