Hannu Kuikko – in memoriam

Vehkalahden Veikkojen puheenjohtaja Hannu Kuikko menehtyi pitkän syöpäsairauden uuvuttamana 30.12.2017, vain yhden päivän ennen hänen määrittelemäänsä puhenjohtajakauden päättymistä. Hän oli syntynyt 9.7.1953.
Omaisten sekä ystävien piirissä ajatellen Hannun elämä päättyi kuitenkin yllättäen, ja aivan liian pian. Hän ei suuresti sairauteensa nojannut, vaan eli ja kulki ”elämä edellä”. Ystävien parissa ”Hantta” tunnettiin verrattomana ja idearikkaana seuramiehenä.
Hannulla oli oma urheilijan ura suunnistuksen, pesäpallon ja monen muunkin lajin parissa, kuitenkin ilman suuria menestyksiä. Luontoon, liikuntaan ja viihtymiseen liittyi myös Lapin lumo. Monet Saariselällä asuvat ja matkailevat tutustuivat häneen vuosien varrella.
Intohimo kilpaurheiluun ja liikuntaan kohdistui erityisesti suunnistukseen. Suunnistusharrastuksen juontamana hän toimi myös Vehkalahden Veikkojen suunnistusjaoston puheenjohtajana sekä seuran johtokunnan jäsenenä. Ansioistaan hänet palkittiin VeVe:n kultaisella ansiomerkillä ja Suomen Suunnistusliiton ansiomerkillä.
Vuosi 2006 oli VeVe:n suunnistuksen supervuosi mm. Jukolan voitolla ja Suomen Suunnistusliiton parhaan seuran palkinnolla. Hannu oli jo silloin suunnistusjaoston jäsenenä ja palkittiin vuoden ahertajana Erkin-pytyllä.
Suunnistuksen kilpailunjohtajana hän toimi useita kertoja, merkittävimpänä Fin5 suunnistusviikon johtaminen vuonna 2016 Haminassa Turkian ja Onkamaan maastoissa. Ehkä tuota Fin5-viikkoa kovempi suoritus oli kuitenkin vuoden 2011 Salpa-Jukolan kenttäpäällikön tehtävä. Järjestimme Virolahdella hienon, sen vuoden suurimman Suomessa pidetyn urheilutapahtuman. Yksi upeimmista Jukolan kilpailukeskuksista ikinä rakentui Harjun Oppimiskeskuksen alueelle pitkälti Hannu Kuikon suunnittelemana ja johtamana. Vuosien 2010 ja 2011 aikana seuraväki sekä talkooporukat seuran ulkopuoleltakin tutustuivat uutteraan kenttäpäällikköönsä.
Koulutukseltaan Hannu Kuikko oli koneteknikko ja hänen työuransa muodostui pääosin Haminan sataman alueella toimineiden yhtiöden Zeofin/Huber Oy:n ja Hamjets Oy:n palveluksessa. Veteraani-isänsä tapaisesti Hannu oli erittäin maanpuolustushenkinen ja hän oli sotilasarvoltaan reservin majuri.
Hannu siunattiin Leirikankaan kappelissa lauantaina 13.1. ja muistotilaisuus järjestettiin omaisten kanssa yhteistyössä Vehkalinnassa. Omaisten ja Vehkalahden Veikkojen kiitos runsaalle saattoväelle ja lukuisalle Hannun muistoa kunnioittaneiden joukolle! Toivomme Anna-tyttärelle ja läheisille jaksamista surussa sekä hyviä, lohduttavia muistoja Hannun elämänkaaren varrelta. Urheiluseuroissa ja ystäväpiireissä muistamme iloisen ja tarmokkaan suunnistusmiehen.
Vehkalahden Veikot tekee kunniaa puheenjohtajalleen. Rohkenen lainata tässä kunniapuheenjohtajamme Erkki Kapiaisen sanoja suruviestin saatuaan:
”Näin on tapahtunut. Jatkamme muistaen Hannua urheana uurastajana seuramme historiassa!”

Juha Kytömäki
Kirjoittaja on VeVen johtokunnan jäsen ja Hannu Kuikon monivuotinen ystävä