Seurasiirtoja

Eilen pidettiin hiihtojaoston toimesta tiedoitustilaisuutta liittyen seurasiirtoihin

Lähtijänä Katariina Lonka, tulijoina Tuomas ja Väinö Kotro.
Katan lähdöstä ollaan samalla kovasti harmissaan ja todella ylpeitä. Harmissaan siksi, että hän oli se meidän väreistä noussut huippu ja esikuva nuoremmille, jonka ympärille tulevaisuuden naisjoukkuetta kaavailtiin. Ylpeitä siksi, että hän on osoittanut miten määrätietoisella asenteella on mahdollista edetä vaikka mihin meidänkin olosuhteista. Ja edelleenkin Kata voi olla se huippu, jonka ympärille VeVe:n menestyvä naisjoukkue kasataan muutaman vuoden päästä! Muistuu mieleen muuan Tero Föhr, joka vuonna 2000 lähti Ruotsiin jalostumaan urheilijana. Siellä hän sai kehittyä seurassa, jossa valmentajana toimi esteiden Olympiavoittaja ja treenikavereina kolmen eri maan maajoukkuemiehiä. Sen kehityksen seurauksena vuonna 2006 Tero toi ankkurina VeVe:n Jukolan Viestin voittajana maaliin…
Tulijoina siis Kotron veljekset, Tuomas ja Väinö. Molempien päälaji tulee jatkossakin olemaan hiihtosuunnistus, jossa meriitit ovatkin jo melkoiset. Väinö (17) putsasi pöydän viime talvena nuorten EM-kisoissa kolmella voitollaan ja Tuomas on kisannut Suomen väreissä yleisen sarjan MM-kisoissa sijoittuen parhaillaan kymmenenneksi.
Veljesten tarkoituksena on kovien kisojen kautta parantaa hiihtovauhtia, ja siten nostaa tasoaan myös hiihtosuunnistuksen puolella. Kotrojen siirtyminen VeVeen tuo lisämielenkiintoa talven viesteihin: Väinö yhdessä ikätovereiden Saku Hakulisen ja Aapo Tillin kanssa mahtuu vielä M-18 sarjan SM-viestiin ja ensimmäistä kertaa veljekset nähtänee vihreävalkoisissa Vuokatin Suomen-cupin viikonloppuna. Siellä viestissä kaikki osuudet ovat vapaalla, mikä hisu-miehille sopii hyvin!
Toivotamme Katalle kaikkea hyvää urallaan tulevaisuudessa ja Tuomaksen sekä Väinön lämpimästi tervetulleiksi seuramme riveihin!

Kymen Sanomien juttu aiheesta