KESKIVIIKKONA ROGAINING’IA/PISTESUUNNISTUSTA

Keskiviikkona 2.8.17 aloitetaan suunnistuskoulun syyskausi. Tapahtumapaikkana on Pitkät Hiekat Vilniemellä. Ohjelmassa on kaikille ryhmille Rogaining-suunnistusta.

Suunnistuskoulun lisäksi samalla järjestetään yhteistyössä Kaakon Rastin rastin kanssa ylimääräiset kuntosuunnistukset kaikille halukkaille.

Mistä rogainingissa on kyse? Rogainingissa liikutaan normaalisti 2–5 henkilön joukkueilla sarjasta ja kilpailusta riippuen yleensä kahdesta tunnista vuorokauteen. Kilpailijoiden tarkoituksena on kerätä mahdollisimman paljon pisteitä, käymällä eriarvoisilla rasteilla haluamassaan järjestyksessä annetun ajan puitteissa.

Tätä sovelletaan keskiviikon harjoituksissa niin, että jokainen saa (myös kuntosuunnistajat) “kaikkirastit” kartan, jossa jokaisen rastiympyrän viereen on painettu rastikoodin osoittama pistemäärä. Jokaisella on n. 15min aikaa tehdä suunnitelma reitistä ja niistä rasteista jotka aikoo metsästää. Aikaa suunnistuskoululaisilla on 45min. ja teho- ja valmennusryhmällä sekä kuntosuunnistajilla 1 tunti rastien keräämiseen. Ajan ylityksestä vähennetään kerätyistä pisteistä 5 pistettä/ylitetty minuutti. Pisteet lasketaan lopussa leimattujen rastikoodien perusteella.

Radan voi kiertää yksin tai 2-5 hlön porukassa. Jokaisella matkaan lähtevällä kokoonpanolla tulee olla yksi Emit-kortti sekä kello.

Opastus paikalle on vanhalta 7-tieltä Vilniemen risteyksestä. Karttamaksu 5€ ja emit-vuokra 2€. Kuntosuunnistuksen osalta lähtö auki klo 17:30-18:30 välillä.

Suunnistuskoululaisille ja valmennusryhmäläisille kartat ja emit-lainat kuuluvat kausimaksuun ja harjoitus alkaa klo 18:00.

Kaikki joukolla mukaan kokeilemaan miten rastit löytyvät oman ei-ennalta määrätyssä järjestyksessä.