SM-YÖ 2021 Kilpailuinfo

Kilpailunjohtajan tervehdys

Kilpailunjohtajan tervehdys

Arvoisat kilpailijat, maanomistajat, yhteistyökumppanit, talkoolaiset, valvojat, huoltajat, yleisö ja IS-tv:n  välityksellä kilpailua seuraavat katsojat. Toivotan Teidät kaikki tervetulleeksi suunnistuksen LUMONITE SM yö-kilpailuun, joka pidetään Haminan Metsäkylässä syyskuun viimeisenä viikonloppuna 2021. Kilpailu on  samalla Vehkalahden Veikkojen 110-vuotisjuhlavuoden yksi merkittävimmistä tapahtumista. Juhlistamme  juhlavuotta kahdella isolla tapahtumalla; pari viikkoa myöhemmin järjestämme KLL:n SM-suunnistukset  Haminan Ruissalossa, jota on odotettu jo pitkään. Kyseinen tapahtumahan piti järjestää vuosi sitten syksyllä, mutta se siirtyi koronan johdosta tälle syksylle. 

Vehkalahden Veikot juhlivat 110-vuotista taivaltaan siis ”työn merkeissä” ja sehän meille on tuttua, niin  menneiltä vuosilta, kuin myös tulevaisuudessa. Ensi vuonna olemme järjestämässä yhdessä Kymin  Suunnistajien kanssa Nuorten Jukolaa, Nuorten Superviikonloppua ja Viestiliigan osakilpailuna Kymen  Rastiviestiä. Vuonna 2026 on vuorossa Jukolan Viestin järjestäminen Kotkassa, samalla yhteistyöllä. Eiköhän  tuohon väliin mahdu myös muita pienempiä kisoja. Kiitos myös kilpailujen myöntäjille SSL ja  Kaukametsäläiset, jotka luottavat vaativien kilpailujen järjestelykokemukseemme.  

VeVen järjestelytiimi ei ole pettänyt tälläkään kertaa. Miesten karsinnan radoista vastaa Jukola-voittaja  Tuomas Mattila ja finaalien ratamestarina toimii nykyinen edustusryhmämme suunnistaja Daniel Koivisto.  Kokonaisuudesta vastaa kartoituksen ammattilainen, Jukola-voittaja Janne Weckman. Rata- ja  maastokuvauksista kerrotaan muualla tarkemmin, mutta voin sanoa kokemuksesta, että helpolla ei Suomen  mestaruudet täällä Metsäkylän maastoissa tule irtoamaan. 

Suunnistuskilpailujen järjestäminen vaatii valtavasti erilaisia valmistelutöitä ja itse tapahtuman aikana suuren  määrän talkoolaisia, kiitos kaikille toiminnassa mukanaolijoille. Erityisesti haluan nostaa esille seuramme  kaksi suunnistavaa monitoiminaista. Ilman Teidän mittaamattoman suurta panostanne pääsihteeri Anniina  Heikkinen ja kenttäpäällikkö Satu Salorinne, tapahtuma olisi jäänyt lähtötelineisiin. Kiitos ja kumarrus.  

En myöskään unohda kaiken takana puurtavaa grand-old-man, Jukola-voittaja ja legenda Timo Harjua.  Timon käsissä on koko kilpailun tulospalvelu, johon voimme luottaa kuin vuoreen. Erityismaininnan  ansaitsee myös Mikko Niskanen (KyS). Mikko on monen roolin mies suunnistusympyröissä ja vastaa kilpailu ja areenatoiminnasta kisoissamme. Hän on mukana myös tulevassa Jukolassamme kilpailun varajohtajana.  Lisäksi ajamme SM-yö-järjestelyissä sisään suuren joukon nuoria, joille on annettu vastuullisia tehtäviä eri  sektoreilla. Tällaisen joukon edessä on helppo toimia ja ”katsella”, kun homma pelaa. 

Kiitokset ansaitsevat myös lukuisat maanomistajat, jotka ovat antaneet maastot suunnistajien käyttöön.  Ilman tätä luottamusta kilpailuja ei voitaisi järjestää. Olemme saaneet mukaan myös useita  yhteistyökumppaneita. Teidän mukanaolonne on mahdollistanut kilpailun seurannan myös etänä kotoa  käsin, kiitos. 

Korona ei ole vielä selätetty, mutta hyvään suuntaan olemme menossa. Muistakaa huomioida edelleen  kaikessa toiminnassa turvaetäisyydet, käsihygienia ja muut turvallisuustoimet. Kompaktissa kilpailukeskuksessa löytyvät tärkeimmät palvelut kauppiaineen; käyttäkää ja nauttikaa niistä.  

Sydämellisesti tervetuloa 

Kotkassa 20.9.2021 

Ari Kukkonen

Kilpailuohjeet

LUMONITE SM-yö kilpailuohjeet

LUMONITE SM-YÖ 2021 on Vehkalahden Veikkojen 110-v-vuotisjuhlakilpailu 24.9 – 25.9.2021

ALUSTAVAT KILPAILUOHJEET. Lopulliset ohjeet ovat nähtävillä kilpailukeskuksessa.

Lue ainakin nämä heti alla olevat asiat! Tutustu myös erilliseen COVID 19 -ohjeistukseen, joka tulossa.

Karsinta perjantaina 24.9.2021

 • Kilpailukeskus on Metsäkylä seuratalo, Osoite: Metsäkyläntie 393, Hamina
 • Opastus: Opastus alkaa Husulan kiertoliittymästä (Husupyölintie), tieltä 371 Liikkalassa (Aholanmäentie) sekä VT 15 ja 3721 risteyksestä. Opastus paikoillaan perjantaina klo 16.30.
 • Parkkimaksu  5 eur/päivä. Kerätään parkkiin  mennessä, varaa  KÄTEINEN TASARAHA.
 • Ensimmäinen lähtö klo 20:30.
 • Kilpailunumerot noudetaan seuratalon pääsisäänkäynnin luota. Omat hakaneulat.
 • Matkaa karsinnan lähtöön on 2,2 km.  Reitti  on tietä, reitiltä  ei saa poistua.
 • Lähtöviitoituksen varrella on  WC.
 • Karsinnassa on käytössä etämaali. Kilpailija leimaa etämaalissa ja samalla päättyy ajanotto. Etämaalista kilpailija jatkaa viitoitettua reittiä (kärrypolkua ja tietä) leimantarkastukseen, joka sijaitsee Metsäkylän seuratalolla.
 • Varustekuljetus lähdöstä ETÄMAALIIN. OMAT PUSSIT/KASSIT.
 • Jokaisen karsintaerän 17 nopeinta pääsevät finaaliin.

 Finaalit lauantaina 25.9.2021

 • Kilpailukeskuksen osoite: Metsäkyläntie 393, Hamina.
 • Opastus: Opastus alkaa Husulan kiertoliittymästä (Husupyölintie), tieltä 371 Liikkalassa (Aholanmäentie) sekä VT 15 ja 3721 risteyksestä. Opastus paikoillaan perjantaina klo 16.30.
 • PARKKIMAKSU 5 eur/päivä. Kerätään parkkiin  mennessä, varaa  KÄTEINEN TASARAHA.
 • Pysäköintipaikkoja on eripuolilla,   etäisyydet  vaihtelevat 0,3 – 1,5 km. Kaikki  asuntoautot/asuntovaunut/isot pakettiautot/bussit ohjataan kovapintaiselle  maalle, josta  1,5 km  kävelymatka. Näistä ennakkoilmot  viim.  ke 22.9. laitinennikop@gmail.com
 • Kauimmaisen parkkipaikan luona WC ja parkkiravintola, joka  avoinna  klo 19-21.30. Käteinen ja pankkikortti.
 • Kilpailussa ei ole käytössä lähtökynnystä.
 • Finaalin lähtöihin  matkat:  Lähtö 1: 1,2 km,  Lähtö 2:  1,3 km. Heijastava nauha opastaa lähtöihin. Lähdöt ovat lähekkäin. Reitti on tietä pitkin.
 • Ensimmäiset lähdöt klo 20:30.
 • Lähtöviitoituksen varrella  on WC.
 • Kilpailunumerot noudetaan seuratalon pääsisäänkäynnin  luota. H21 sarjan B-finaalissa käytetään karsintasarjan numeroita. OMAT HAKANEULAT.
 • GPS-seurantalaitteiden liivit ovat infossa. Laitteen saa lähdössä GPS -teltalla. Kaikki H21 ja D21 sarjassa saavat  GPS-palikan  lähdössä. Laitteet palautetaan maalissa.
 • Varustekuljetus järjestetään lähtöviitoituksen varrelta lauantaina. Varusteet tuodaan lauantaina kilpailukeskukseen varusteet kohtaan  (tien toisella  puolella ladon luona). Varaa mukaan OMA VARUSTEPSSI ja merkitse se kilpailunumerolla / nimelläsi.
 • Ravintolassa käy myös pankkikortti.
 • H21-sarjan finaalissa on perhoslenkit. Parittomilla numeroilla kilpailevat ottavat lähdössä H21-1kartan ja parillisilla numeroilla kilpailevat H21-2 kartan.

Järjestävä seura:
Vuoden 2021 Lumonite SM yösuunnistuksen järjestelyistä vastaa Vehkalahden Veikot Ry.

Kilpailusäännöt ja -ohjeet:

Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä, SM-kilpailuista vuodelle 2021 annettuja erillisohjeita ja järjestäjien antamia ohjeita sekä viranomaisten antamia pandemiarajoituksia ja -ohjeistuksia.

Kilpailukeskus:

Kilpailukeskus sijaitsee Haminan Metsäkylässä. Kilpailukeskus avataan perjantaina 24.9. klo 18.00. Kilpailukeskuksen osoite on Metsäkyläntie 393, Hamina.

Avotulen teko kaikkialla kilpailukeskuksessa ja  parkkipaikoilla on ehdottomasti kielletty. Roskat on joko itse vietävä pois tai laitettava järjestäjien varaamiin roska-astioihin. Kilpailukeskuksessa EI OLE tilaa seurateltoille!

Opastus ja pysäköinti:

Opasteet ovat paikoillaan perjantaista 24.9.2021 klo 16.30. Alueen parkkipaikat ovat rajalliset, joten toivomme kimppakyytejä. Pysäköintialueita on eri puolilla, matkat vaihtelevat  300-1500 m. PARKKIMAKSU 5 eur/päivä. Kerätään parkkiin  mennessä, varaa  KÄTEINEN TASARAHA.

Pysäköinnin ohjaajat opastavat autot parkkeihin siten, että asuntoautot ja -vaunut, isot pakettiautot ja bussit ohjataan kovapintaiselle maalle, näistä ennakkoilmot  viim.  ke  22.9. laitinennikop@gmail.com Täältä   matka  kilpailukeskukseen on 1,5 km.

VIP-vieraiden ja kauppiaiden pysäköintialue on kilpailukeskuksen läheisyydessä. VIP-vieraille ja kauppiaille lähetetään etukäteen erillinen pysäköintilippu. Kilpailukeskukseen saapuessa seuraa pysäköinninvalvojien ohjeistusta. Autolla saapuvat kilpailijat ja kisayleisö ovat velvollisia pysäköimään ajoneuvonsa järjestäjän osoittamille pysäköintipaikoille.

Maasto ja radat:

Karsintasarjan (H21) maasto on pääosin hyväkulkuista kangas- ja kalliometsää, jota

muutamat metsäauto- ja mökkitiet rikkovat. Maasto on kauttaaltaan aika laakea,

vain kilpailumaaston länsiosassa oleva Korkiankallionmäen länsireuna on

jyrkempipiirteinen. Suurimmat korkeuserot ovat 30 metriä. Maastossa on useita

kiellettyjä alueita, jotka on merkitty karttaan. Kiellettyä aluetta reunustaa

kartassa yhtenäinen viiva siltä osin, kun se on viitoitettu. Rasteilla ei ole

heijastinta. Muutamassa kohdin rasteja on lähekkäin, muistakaa tarkistaa koodit.

Finaalin maastossa on suuremmat korkeuserot ja myös enemmän mustaa ja vihreää väriä kartalla. Pidemmillä radoilla maasto on paikoin erittäin pienipiirteistä ja juostavuus on suurimmaksi osaksi hyvä. Lyhyemmillä radoilla korkeuserot ovat maltilliset. Kaikkien ratojen loppupuolella metsä on tiheähköä, mikä saattaa tehdä suunnistamisesta haastavaa. Teitä, polkuja ja ajouria on maastossa runsaasti. Heikosti erottuvat ajourat on merkitty karttaan keltaisella viivalla. Maastossa on myös jonkin verran kiellettyjä alueita, joista yksi on ampumarata, osa taimikoita ja osa luonnonsuojelualueita. Pääsarjojen radat ylittävät suojellun ojanotkon jossa on käytettävä karttaan merkittyjä ylityspaikkoja. Kielletyn alueen nauhalla on merkitty maastoon kohdat joissa on suurin riski ajautua kielletylle alueelle. Kaksi tietä on merkitty karttaan kielletyksi reitiksi purppuralla ruksilla. H21-sarjan finaalissa on perhoslenkit. Parittomilla numeroilla kilpailevat ottavat lähdössä H21-1 kartan ja parillisilla numeroilla kilpailevat H21-2 kartan.

Kartta:

Kilpailukartan mittakaava on 1:10 000 sarjoissa H/D15-21 ja sarjoissa H/D35-45. Sarjoissa H/D50-85 kartan mittakaava on 1:7 500. Kartan käyräväli on kaikissa sarjoissa 5 m. Kartan tekijä on Janne Weckman. Kartta on CMYK-digipainettu 9/2021. Kartta on nähtävissä lähtökarsinassa. Kartat ovat saumatuissa muovikoteloissa. Kilpailukartan koko H21 karsintasarjassa on A4 ja lauantain finaaleissa A3.

Kilpailija laittaa kartan maalintulon jälkeen oman seuransa karttapussiin. Keräyspussit on merkitty seurojen nimillä aakkosjärjestyksessä.  Karttapussit palautetaan yhdelle seuran jäsenistä, kun kaikki ovat lähteneet maastoon. Siitä ilmoitetaan erikseen. Karttapussi on mahdollista postittaa sovitulle henkilölle. Postimaksu 10 eur/15 eur. Maksetaan ennakkoon infoon.

Rastimääritteet:

Kaikkien sarjojen irralliset rastimääritteet ovat saatavilla lähtökarsinoissa. Katso piirros kohdasta lähtöjen toiminta. Rastimääritteille ei ole tarjolla kiinnitysvälineitä. Rastimääritteet on painettu myös karttaan.

Rastit:

Rasteilla on rastiliput ja Emit-leimasimet. Mallirasti on nähtävillä kilpailukeskuksessa opaspaalun läheisyydessä. Suosittelemme tarkastamaan mallirastilla Emit-kortin toimivuuden.

Eri sarjojen matkat ja lähtöpaikat:

karsintaratapituusmittakaavalähtöpaikkarastien lkm
H21K16,91:10 000K13
H21K26,91:10 000K13
H21K36,91:10 000K11
     
finaali    
H2111,71:10 000126
H208,41:10 000115
H187,61:10 000113
H1661:10 000111
H154,21:10 000110
H358,91:10 000115
H408,91:10 000115
H458,31:10 000115
H507,41:7 500112
H557,21:7 500111
H606,71:7 500111
H655,41:7 500112
H703,71:7 50019
H753,51:7 500211
H802,61:7 50029
H8521:7 50028
D218,71:10 000117
D206,71:10 000111
D186,21:10 000110
D164,21:10 000110
D153,91:10 00018
D356,71:10 000111
D405,41:10 000112
D455,21:10 000111
D504,91:7 500113
D554,91:7 500113
D603,31:7 500210
D653,01:7 500210
D702,61:7 50029
D7521:7 50028
D801,81:7 50026
D851,81:7 50026
H21B8,91:10 000117

GPS-seuranta:

H21-sarjan kaikille A-finaaliin päässeille ja D21 sarjan osallistujille jaetaan GPS-seurantalaite. GPS-kantoliivit jaetaan kilpailukeskuksen infosta. GPS-seurantalaite jaetaan lähdössä. Järjestäjät auttavat seurantalaitteiden laitossa. Omien kantoliivien käyttö on sallittua. GPS-seurantalaitteen käyttö on pakollista, ja siitä kieltäytyminen johtaa kilpailusta pois sulkemiseen. GPS-seurantalaitteet liiveineen jätetään kilpailusuorituksen jälkeen maaliin.

Varustekuljetus:

Perjantain finaalissa varusteet kuljetetaan lähdöstä erikseen merkatulta  paikalta ETÄMAALIIN. Lauantain finaalissa on järjestetty varustekuljetus erikseen merkityltä paikalta,  lähtö 1 ja lähtö 2 on yhteinen varusteiden jättöpaikka lähtöjen läheisyydestä, josta  ne kuljetetaan kilpailukeskukseen. Huom! ota oma säänkestävä kassi tai pussi varusteillesi ja merkitse siihen kilpailunumerosi. Kirjoita pussiin myös nimesi ja puhelinnumerosi, järjestäjä ei tarjoa varustepusseja.

Matkat lähtöön:

Lähtöviitoitukset alkavat kilpailukeskuksesta  opaspaalun luota. Kulku lähtöön on sallittu vain viitoitusta pitkin. heijastavat nauhat toimivat viitoituksena. Lauantaina finaalien 1. ja 2.  lähdöt sijaitsevat lähekkäin. Lähtöihin kuljetaan hyväpohjaisia pääosin tietä pitkin. KULJE TIEN REUNAA! Siirry lähtöösi niin, että juuri ehdit sinne. Älä mene lähtöön liian aikaisin! Perjantaina: 2200 m, Lauantaina, lähtö 1: 1200 m ja lähtö 2:   1300  m

Lähtöluettelot:

Lähtöluettelot laaditaan Suomen Suunnistusliiton lajisääntöjen ja SM-kilpailujen vuoden 2021 erillisohjeen mukaisesti. Perjantain karsintakilpailun ja lauantain suorien SM-finaalisarjojen lähtöluettelot julkaistaan kilpailujen verkkosivuilla viimeistään keskiviikkona 22.9. ja ne ovat nähtävissä kisapäivänä sekä kilpailukeskuksen ilmoitustaululla, että lähtöjen odotusalueella. Lauantaina H21 sarjan B-finaalin lähtöluettelot julkaistaan kilpailun verkkosivuilla karsintakilpailujen tulosten selvittyä. Lähtöluettelot ovat myös nähtävänä lauantaina kilpailukeskuksen ilmoitustaululla ja lähtöjen odotusalueella. H21 sarjan loppukilpailusta karsiutuneet kilpailijat sijoitetaan yhteen B-finaaliin siten, että karsinnan parhaat lähtevät viimeisenä. Myös B-finaalissa lähdöt toteutetaan väliaikalähtöinä. Karsintakilpailuun osallistumattomat (mutta siihen ilmoittautuneella) on oikeus kilpailla B-finaalissa. Lähtöväli on karsintakilpailussa 2 min. Lauantaina finaaleissa lähtövälit ovat sarjoittain 2 min – 4 min. Eri sarjojen lähtövälit selviävät lähtöluettelosta. Toiminta lähtökarsinassa on kuvattu tuonnempana.

Lähdöt ja lähdön toiminta:

Karsintakilpailun ensimmäinen lähtöaika on pe 24.9. klo 20:30. Finaalin ensimmäinen lähtöaika on la 25.9. klo 20:30. Perjantaina on käytössä yksi lähtöpaikka. Lauantain finaalissa on käytössä 2 lähtöpaikkaa. Lähtö 1: H15 – H70, D15 – 55 sarjat sekä H21B.Lähtö 2: H75-H85, D60- D85 .

Lähdön toiminta: 5 min-sisäänkutsu, 4 min rastimääritteet, 3 min emit-nollaus, 2 min mallikartta, 1 min karttateline

Kilpailunumerot:

Kaikki kilpailijat käyttävät kilpailunumeroa. Karsinnassa ja A-finaalissa käytetään eri numeroa. Numerot ovat kilpailukeskuksessa infon vieressä. B-finaalissa käytetään karsintakilpailun numeroita. Kilpailija vastaa itse oman kilpailunumeronsa ottamisesta. Kilpailunumero kiinnitetään rintaan kilpailijan omilla hakaneuloilla. Kilpailunumeroa ei saa taittaa.

Emit-leimaus:

Kilpailussa käytetään Emit-leimausta. Tarkasta Emit-korttisi numero lähtöluettelosta ja kortin toimivuus mallirastilla olevalla tarkastuspisteellä, joka sijaitsee kilpailukeskuksessa opaspaalun läheisyydessä. Virheellinen tai toimimaton Emit-kortti on vaihdettava infossa. Kortin toimintakuntoisuuden ja oikean numeron toteaminen ovat kilpailijan omalla vastuulla. Väärällä Emit-kortilla kilpaileva hylätään. Emit-kortin numeromuutokset voi ilmoittautumisajan päätyttyä tehdä sähköpostilla osoitteeseen timoharju@kymp.net   to 24.9. klo 21.00 mennessä. Tämän jälkeen Emit-numeromuutokset ovat maksullisia 5 eur/numeromuutos ja ne on tehtävä kilpailukeskuksen infossa sen aukioloaikoina ennen lähtöön siirtymistä. Emit-kortin numeroa ei voi muuttaa lähdössä. Emit vuokrakortteja on saatavilla infosta. Vuokrakortin hinta on 6 eur. Palauttamattomasta kortista perimme 100 eur.  Emit-tarkastuskortteja on saatavilla molempina päivinä kilpailukeskuksesta kilpailunumeroiden luota ja lähtöpaikalta. Kiinnitä tarkastuslipuke teipinpalalla emit-korttiin.

Suunnistusjalkineet:

Kilpailussa ei saa käyttää suunnistuspiikkareita. Nastareiden käyttö on sallittu.

Kielletyt alueet:

Kielletyt alueet on merkitty sääntöjen mukaisesti karttaan ja maastoon. Kiellettyjen alueiden nauhan väri on punakeltainen.

Juomapisteet:

Karsintakilpailussa ei ole maastossa juomapisteitä. Lauantaina finaalimaastossa on juomapisteitä, joilla on tarjolla vettä.

Ensiapu:

Ensiapupiste on kilpailukeskuksessa. Maastoensiapupisteinä toimivat juomapisteet.  Ensiapuhenkilöstöllä on valmius noutaa maastossa loukkaantunut. Ensiapuhenkilöstön puhelinnumero 040 5271 666. Yleinen hätänumero on 112, muista myös 112 Suomi -mobiilisovellus.

Online-rastit:

Perjantain karsinnassa on yksi online-väliaikarasti. Finaaleissa on käytössä useampi online-väliaikarasti ja niiltä saatavat väliajat tulevat nähtäville kilpailun tulospalvelun verkkosivuille.

Kuvaaminen kilpailun aikana:

Maastossa voi olla sekä karsinnan että finaalin aikana valokuvaajia. Kuvaajia on myös kilpailukeskuksessa. Kilpailu on julkinen tapahtuma, jonka aikana kuvattua materiaalia järjestäjillä on oikeus julkaista verkkosivuillaan ja välittää tiedotusvälineille julkaistavaksi.

TV-lähetyksen seuraaminen:

Suunnistuksen lajisääntöjen mukaan kilpailijat eivät saa näyttää kilpailukarttaa ja rataa muille kilpailijoille eikä valmentajille/ huoltajille. Tämä koskee myös GPS seurannasta ja netti- tai TV-lähetyksistä kilpailun aikana hankittua tietoa. Lähetyksen seuraaminen kisapaikalla on kielletty. Mikäli tätä fair play -ohjetta rikotaan, voidaan kaikkien siihen osallistuvien urheilijoiden suoritukset hylätä.

Maali:

Perjantaina karsintakilpailussa on käytössä etämaali. Perjantain etämaalista on 1800 m kilpailukeskukseen. Maaliin saapuvien suunnistajien Emit-kortti luetaan etämaalissa, josta kilpailija siirtyy viitoitusta pitkin leimauksen tarkastukseen kilpailukeskukseen. Karsinnan  etämaaliin  ei  saa mennä yleisöä. Molempina päivinä maalissa käytetään maalileimausta ja kaikki sarjat tulevat samaan maaliin. Viimeiseltä rastilta on maaliin viitoitus, jota on noudatettava. Kartat kerätään pois lauantain finaaleissa. Maali suljetaan perjantaina klo 23.00 ja sunnuntaina klo 01.30.

Ohjeet keskeyttäneille:

Keskeyttäneiden tulee ehdottomasti ilmoittautua maalissa ja jos mahdollista leimata maalileimasimella. Myös loukkaantumisesta johtuva keskeytys on ilmoitettava maalihenkilöstölle.

Itkumuuri:

Kilpailusuorituksissa ilmenneet epäselvyydet ratkaistaan välittömästi maalin läheisyydessä sijaitsevalla itkumuurilla.

Tulokset:

Tulokset tulevat ainoastaan kilpailujen verkkosivuille.

Palkinnot, niiden lukumäärä ja palkintojenjaon ajankohta:

Kaikissa SM-sarjoissa palkitaan kolme parasta SM-mitalilla ja kunniapalkinnolla. SM-sarjoissa H/D15-21 sijoille 4-10 ja SM-sarjoissa H/D35-70 sijoille 4-6 sijoittuneet palkitaan SM-plaketilla. Sarjoissa H/D75-85 plaketteja ei lajisääntöjen mukaisesti jaeta. B-finaalissa ei jaeta palkintoja. Palkinnot jaetaan sarjojen tulosten valmistuttua. Palkintojenjaosta ilmoitetaan kuulutuksella.

Info:

Info sijaitsee kilpailukeskuksessa. Info palvelee perjantaina klo 18.00 alkaen ja lauantaina klo 18.00 alkaen. Info palvelee Emit-numeromuutoksissa sekä muissa kilpailijoiden osallistumiseen ja kilpailujärjestelyihin liittyvissä selvittelyissä. Info jakaa myös GPS -seurantalaitteiden liivit.  Mahdolliset vastalauseet jätetään infoon kirjallisina. Infoon voi tuoda säilytykseen myös arvotavarat 2  eur/säilytys. Info ottaa vastaan vain käteismaksuja.

Pukeutuminen, pesu ja wc:t:

Erillisiä pukeutumistiloja ei ole. Lauantaina kilpailukeskuksessa on  iso teltta, jota kilpailijat voivat käyttää pukeutumiseen. Huomio turvavälit! Emme valitettavasti voi järjestää peseytymismahdollisuutta lauantain finaaleihin covid-19 ohjeistuksiin vedoten. Kilpailukeskuksessa ja  kovapintaisen  maan parkissa on bajamajoja  käytössä. Perjantaina karsinnassa ja lauantaina lähtöviitoituksen varrella on käytössä  pienimuotoinen WC.

Turvallisuus:

Turvallisuussuunnitelma ja siihen sisältyvät ohjeet ja määräykset hätätilanteita varten ovat kilpailun verkkosivuilla ja infotaululla.

Kahvila ja ravintola:

Kilpailukeskuksen ravintolassa on tarjolla kahvila/ruokapalvelu ja makkarapiste joka toimii take away -periaatteella.

Toimintoja, jotka eivät ole sallittuja:

Avotulen teko, retkikeittimien ja grillien käyttö sekä tupakointi ovat kilpailukeskuksessa ja pysäköintialueilla kielletty.  Koska kilpailukeskus sijaitsee kylätaajamassa, omakotitalojen piha-alueille meno kielletty. Mainostaminen, kaupustelu ja myynti yms. on kilpailukeskuksessa ja pysäköintialueilla kielletty ilman järjestäjän erillistä lupaa.

Löytötavarat:

Kilpailuviikonlopun aikana löytötavaroita voi tiedustella infosta. Kilpailujen jälkeen kisapaikalle jääneitä tavaroita voi tiedustella anniina.heikkinen@vehkalahdenveikot.fi Noutamatta jääneet löytötavarat toimitetaan kahden viikon kuluttua kilpailun päättymisestä poliisin löytötavaratoimistoon.

Kilpailun toimihenkilöt

Kilpailunjohtaja:               Ari  Kukkonen

Tiedottaja:                        Anniina  Heikkinen

TA (SSL):                         Simo Martomaa (KR)

SSL:n ratavalvoja:           Visa Sippu (InkTe)

Ratamestariryhmän johtaja: Janne Weckman

Karsinnan ratamestari:     Tuomas  Mattila

Finaalien ratamestari:      Daniel Koivisto

Pysäköinti:                       Niko Laitinen

Info:                                 Eeva-Kaarina Lonka

Lähtö 1:                           Miina Ruoti, Roosa Ruoti

Lähtö 2:                           Jenna Niinisalo, Jutta Ojala

Tulospalvelu/maali:          Timo Harju

Kilpailukeskus:                 Satu Salorinne

Turvallisuus:                    Suvi Mannoja

Ensiapu:                          Annika  Takanen Puh. 040 5271 666

Kuulutus:                         Petri Lingvist, Elina  Kilpeläinen-Saarinen

Tuomarineuvosto

Puheenjohtaja: Ari Torniainen LappRi (pj), Sari  Vääränen  (KS), Mikko  Kiiski (KyS)

Korona ohje

KORONA OHJEET LUMONITE SM -YÖ-KISOIHIN

 • Kilpailussa  noudatetaan paikallisen terveysviranomaisen korona ohjeita.
 • Kaikille osallistujille suositellaan erittäin vahvasti maskin käyttöä kilpailukeskuksessa.
 • Muista pitää riittävä turvaväli.
 • Vältä turhaa oleskelua sisätiloissa.
 • Jos mahdollista, saavu kilpailupaikalle mahdollisimman lähellä omaa lähtöaikaa.
 • Kun saavut lähtökarsinaan, desinfioi kätesi ja jätä kasvomaskin roskikseen.
 • Maalileimauksen jälkeen desinfioi kätesi, sen jälkeen laita järjestäjän antama kasvomaski kasvoille. Tämän jälkeen siirry leimantarkastukseen.

Aluekartat

Kartta aukeaa uuteen ikkunaan kuvaa klikkaamalla.

Yleiskartta
Kilpailukeskuksen kartta
Kilpailukeskus

Ravintola

Ravintolassa tarjolla seuraavia herkkuja:

PUURO +MEHUKEITTO/VOISILMÄ  3 eur (vain la)

SÄMPYLÄ   3,5 eur

RUISPALA   3,5 eur

MAKKARA   2 eur

KAHVI  2 eur

TEE 1,5 eur

KAAKAO  2 eur (vain la)

LIMSA      3 eur

VICHY       3 eur

MAKUVESI 3 eur

PILLIMEHU 1 eur

MUNKKI 2 eur

MAKEA  PIIRAKKA  2 eur (vain la)

KARKKIPUSSI   1,5 eur

SUKLAAPATUKKA  1,5 eur

Lähtöajat ja tulokset

Lähtöluettelot ja tulokset löytyvät nyt myös erilliseltä tulossivulta.

Lähtöluettelot

H21-karsinnan lähtöluettelo sarjoittain
H21-karsinnan lähtöluettelo seuroittain


Suorien finaalien lähtöluettelo sarjoittain
Suorien finaalien lähtöluettelo seuroittain

H21 A- ja B-finaalien lähtöluettelo

Tulokset

Online-seuranta

H21 karsinnan tulokset
H21 karsinnan väliajat

Finaali, tulokset
Finaali, väliajat

Reittihärveli

H21 Karsinta

Finaali (Huom: H21 sarjassa härveli tarjoaa vain toisen perhosradan.)

GPS-seuranta

https://tulospalvelu.fi/gps/

Suora linkki D21-sarjaan

Suora linkki H21-sarjaan

Suunnistusliigan tv-lähetykset

Linkit tv-lähetyksiin:
ISTV: https://www.is.fi/aihe/suunnistus/
Ruutu: https://www.ruutu.fi/urheilu

Lähetykset on katsottavissa jälkikäteen Youtubesta: 
https://www.youtube.com/channel/UCrrxK3KjupKwgmz9SVcXwnw

Suunnistusliigan sivut: http://www.viestiliiga.fi/

Suunnistusliiga ISTV

O-Skills analyysit

O-Skills analyyseillä on oma SM-yö -sivu.