Kilpailunjohtajan tervehdys

KOLMAS KERTA TODEN SANOO!

Vihdonkin on käsillä pitkään odotettu suunnistustapahtuma Koululiikuntaliiton suunnistusmestaruuskilpailut. Tapahtuma piti alunperin järjestää jo elokuussa 2020, mutta kuten tiedetään maailman laajuinen pandemia pakotti siirtämään kilpailut vuodella eteenpäin, eli elokuun 2021 loppuun. Kun tapahtumaan oli aikaa parisen viikkoa, jouduimme jälleen pahentuneen covid19-tilanteen vuoksi siirtämään kilpailuja kuukaudella eteenpäin. 

Tämä kannatti ja nyt voimme jo hyvillä mielin ja terveysturvallisesti järjestää kaikille lapsille ja nuorille heidän näköisensä ja arvokkaan suunnistustapahtuman.

Kilpailun ajankohta on tavanomaisesta poikkeava ja syksyinen, osittain lehdetön maisema tuo omanlaisen elementin suunnistustehtäviin. Vihreä alue kartalla ei olekaan niin vihreää maastossa ja tämä tullee vaikuttamaan reitinvalintoihin. Muistettavaa on myös pukeutuminen sään edellyttämällä tavalla ja riittävällä vaatemäärällä, jotta ei tule jälkiseuraamuksia ja jokainen voi vielä osallistua terveenä loppusyksyn kilpailuihin.

KLL:n kilpailut ovat jatkumoa järjestävän seuran, Vehkalahden Veikkojen, juhlavuodelle, kun 110-vuotias seura järjesti pari viikkoa sitten lähes naapurimaastossa SM-yö -kilpailun. Näitä kahta suunnistustapahtumaa voidaan pitää juhlivan seuran päätapahtumina ja ne ovat oiva osoitus siitä, että talkoilla voidaan edelleen järjestää hyvät kilpailut ja lyhyen ajan välein. Iso hatunnosto talkoolaisille, teidän isolla työllä voidaan tapahtumia järjestää. Unohtamatta yhteistyökumppaneita, teidän mukana olo mahdollistaa osaltaan kilpailun järjestämisen.

Kiitos kuuluu myös maanomistajille, jotka ovat antaneet metsänsä suunnistajien käyttöön. KIITOS.

Onnistuneen tapahtuman keskiössä olette te, itse suunnistajat ja toivon näkeväni tulevana kahtena päivänä iloisia ilmeitä, paljon onnistumisia, yhteistä tekemistä ja yhteiseen hiileen puhaltamista. Toki varmaan pettymyksenkin tunteita tulee, mutta yhteishengellä ne voidaan kääntää opiksi ja tärkeäksi kokemukseksi tulevaisuutta ajatellen.

Olette siis tervetulleita suunnistaan Haminaan, maailmanluokan pikkukaupunkiin.

Haminassa 6.10.2021

Annika Takanen