Suunnistus Arvot ja visio

Vehkalahden Veikot Suunnistusjaosto: VEHKALAHTELAINEN LINJA

VISIO

Vehkalahden Veikot on yleisseura Kaakkois-Suomessa. Suunnistus on yksi päälajeistamme. Seuran toiminnan pääpaino on kesäsuunnistuksessa, muita suunnistusmuotoja on hiihto- ja pyöräsuunnistus. Seuran tarkoituksena on suunnistusharrastuksen edistäminen kaikissa ikäryhmissä ja tasoilla monipuolisesti sekä laadukkaasti toimien. Seura on kokenut arvokisajärjestäjä.

ARVOT

Seuraan ja suunnistuksen pariin on helppo tulla, ja jokainen voi harrastaa suunnistusta omien tavoitteidensa mukaisesti. Toimimme yhteistyössä seuran muiden jaostojen,  seuran kyläosastojen, naapuriseurojen, Kaakon alueen suunnistusseurojen,  Etelä-Kymenlaakson Urheiluakatemian sekä Haminan kaupungin kanssa. Viestimme toiminnastamme avoimesti, havainnoimme ympäristöämme ja kuuntelemme jäsenistöämme.

Laadukkaat kartat, monipuoliset harjoitukset, ohjaajat, valmentajat ja ratamestarit luovat suunnistajille edellytykset harrastaa ja kehittyä seurassa. Lasten suunnistuskoulutus lähtee lasten tarpeista ja se on kasvattavaa, hauskaa ja kannustavaa. Panostamme kisajärjestelyihimme jokaisella osa-alueella ja pidämme yllä kykyämme järjestää korkealaatuisia suunnistuksen arvokilpailuja.

Toiminnassamme korostuu yhdessä tekeminen niin harjoittelussa kuin kuntorastien ja kilpailutapahtumien järjestelyssäkin. Arvostamme talkootoimintaa ja rohkaisemme osallistumaan siihen. Hyvä ilmapiirimme kannustaa tulemaan mukaan seuraan ja toimintaamme sekä innostaa urheilijoitamme tavoittelemaan kilpailumenestystä aina kansainväliselle huipulle asti. Yhteenkuuluvuuden tunnetta tuovat seurateltta, näkyvät seura-asut ja -viirit. Osallistumme suunnistusviesteihin huippu- sekä harrastetasolla.

Kunnioitamme luontoa ja huomioimme ympäristön kaikessa toiminnassamme. Hyvät suhteet maanomistajiin on lajimme edellytys. Edistämme seurassamme yhdenvertaisuutta, tasa-arvoa sekä rehtejä pelisääntöjä.

SUUNNISTUSTOIMINTA:

  • Nuorisosuunnistus –  Tähtiseura sinetti; luonto, elämykset, kaverit ja haasteet
  • Kilpasuunnistus – mahdollisuus menestykseen huipulle asti
  • Harrastesuunnistus – haasteita oman tason mukaan
  • Kilpailujen järjestäminen – laadukasta Kompassicupeista suuriin arvokisoihin
  • Karttaryhmä – laadukkaat kartat, liikuntapaikkana