KYMENLAAKSON NRC 22.8.2016

Kilpailukutsu

KYMENLAAKSON NRC 22.8.2016 HAMINAN ONKAMAALLA

KILPAILUKUTSU

Sarjat: HDRR-saattaja, D/H8RR, D/H9RR, D/H10RR, D/H12TR, D/H13, D/H14, D/H16, D/H18

RR-saattaja -sarjalaiset saavat kulkea radan saattajan kanssa. Tytöt ja pojat ovat samassa sarjassa.

Maksut: 8€/osallistuja

Osanotto-oikeus: NRC:iin voi osallistua ilman SSL:n kilpailulupaa eli ns. lisenssiä.

Ilmoittautuminen: To 18.8.2016 klo 24:00 mennessä IRMA-palvelussa tai sähköpostitse (lisenssittömät) myös torstaihin klo 24:00 mennessä seuroittain kootusti osoitteeseen: juhana.suurnakki_at_iki.fi.

Lähtö: Ensimmäinen lähtö on klo 18.00

Kilpailukeskus ja opastus: Kilpailukeskuksena toimii Onkamaan vanha urheilukenttä. Ei peseytymismahdollisuutta. Opastus VT26 Onkamaan risteyksestä, josta ajoaika n.15min.

Pysäköinti: Kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä. Ei pysäköintimaksua.

Kartta: Tulostekartta, mittakaava 1:10 000, käyräväli 5 m. Kartoitus/ajantasaistus 2015/2016.

Leimaustapa: Emit-leimaus. Emit-numero on ilmoitettava ilmoittautumisen yhteydessä. Jos emit-numeroa ei ilmoiteta, järjestäjä varaa lainakortin jonka voi lunastaa infosta. Lainaemitin vuokra 5 euroa, palauttamattomasta kortista veloitetaan 70 euroa.

Kahvio: Kilpailukeskuksessa on kahvio.

Kuntosuunnistus: Kilpailun yhteydessä kuntosuunnistusmahdollisuus klo 17:00-18:30 välisenä aikana. Tarkemmat tiedot https://www.vehkalahdenveikot.fi/kymenkuntorastit/

Toimihenkilöt: Kilpailunjohtaja Annika Takanen, ratamestari Lari Takanen, tulospalvelu Juhana Suurnäkki, valvoja Simo Suutari VeVe.

Tiedustelut: Annika Takanen puh. 040 5271666 tai sp: annika.takanen_at_kymp.net

Tervetuloa suunnistamaan Kymenlaakson NRC:n päätöskilpailuun!

Vehkalahden Veikot ry.

Kilpailuohjeet

Alustavat kilpailuohjeet

Kymenlaakson NRC 22.8.2016 Onkamaalla

Kilpailunjohtaja: Annika Takanen 040 5271666

Ratamestari: Lari Takanen

Tulospalvelu: Juhana Suurnäkki

Maali: Paavo Kriktilä

Kuulutus: Sini Huhtala

Info: Eeva-Kaarina Lonka

Ensiapu: Tuija Rautamaa

Lähtö: Niko Laitinen

Liikenteen ohjaus: Matti Ruoti

Valvoja: Simo Suutari (VeVe)

Tuomarineuvoston puheenjohtaja ja jäsenet valitaan paikan päällä suunnistajien vanhemmista.

Säännöt

Kilpailussa noudatetaan Suomen Suunnistusliiton sääntöjä ja järjestäjän antamia ohjeita.

Kilpailukeskus

Kilpailukeskus sijaitsee maasto-olosuhteissa Onkamaan urheilukentällä. Kilpailukeskuksessa ei ole peseytymismahdollisuutta. WC on.

Opastus ja pysäköinti

Opastus alkaa Valtatie 26:lta Onkamaan risteyksestä, josta matkaa kilpailukeskukseen n. 10km. Pysäköinti tapahtuu kilpailukeskuksessa tai tienvarsipysäköintinä kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä.

Info

Info sijaitsee kilpailukeskuksessa kahvion vieressä. Infosta lunastetaan EMIT -vuokrakortit ja sieltä saa kilpailun jälkeen halutessa rastiväliajat.

Maaston ja ratojen kuvailu

Valvojan erillisestä lausunnosta selviää kuvaus maastosta ja radoista.

Kartta ja rastinmääritteet

Kilpailukartta on 6-värinen tulostekartta 8/2016 1:10 000. Kartta on valmistunut 2016. Kartan koko on muissa sarjoissa A4 ja RR- ja TR-sarjoilla A5. Kartta on muovisuojuksessa. Rastimääritteet ovat painettu karttaan ja irrallisia määritteitä saa lähdöistä. Kiinnitystarvikkeita irrallisille rastimääritteille ei ole.

Sarjat ja matkat 

Sarja Pituus km Rastit
H18 5,1 9
D18 4,2 9
H16 4,2 9
D16 3,6 7
H14 2,4 5
D14 2,4 6
H13 2,2 6
D13 2,2 6
H/D12TR 1,6 5
H/D10RR 1,9/1,6 5
H/D9RR 1,9/1,6 5
H/D8RR 1,9/1,6 5
H/DRR-S 1,9/1,6 5

Lähtö

Ensimmäinen lähtö on klo 18:00. Matkaa lähtöpaikalle on noin 700m. Kaikki sarjat lähtevät samasta lähdöstä. Lähtöviitoitus alkaa Infon läheisyydestä ja on merkattu keltaisella kuitunauhalla. Viitoista on noudatettava.

Lähdön toiminta

5 min. ennen lähtöä: kilpailijat kutsutaan lähtökarsinaan, jossa mallikartat ovat nähtävillä. RR ja TR -sarjalaisille mallikartassa on ratapainatus ja muilla K-piste.

4. min ennen lähtöä: tarkistetaan emit-numerot.

3 min. ennen lähtöä: Emit-nollaus.

2 min. ennen lähtöä:  RR-sarjalaiset saavat kartan, ja lähdön toimitsija opastaa heitä. Muilla sarjoilla mallikartta nähtävillä.

1 min. ennen lähtöä: TR12, 13, 14, 16 ja 18 -sarjalaiset ottavat kartan oman sarjansa ämpäristä. K-piste on lähtöpaikalla. Kilpailija vastaa itse siitä, että hän saa itselleen kuuluvan kartan – tarkista siis sarjan tunnus kartan rastimääritteistä.

Lisäohje RR-sarjat 

Kilpailukartta on kooltaan A5 ja se annetaan 2 minuuttia ennen lähtöä. Opas antaa neuvoja. RR-radalla on rasteja 5 kpl. Viimeinen rasti on yhteinen muiden sarjojen kanssa ja siinä ovat koodit 100 ja RR5. Kilpailija saa leimata kummassa tahansa leimasimessa.  RR-reitin viitoituksena ja TR-reitin tukena on maastossa kulkeva yhtenäinen valkoinen muovinauha. Rastireitin rastit ovat viitoituksen varrella. RR-radan rasteilla ovat tunnukset RR1, RR2, RR3, RR4 ja RR5 sekä rastilipuissa että leimasimissa. Kilpailija saa väärästä tai puuttuvasta leimauksesta 10 min lisäajan kutakin virhettä kohden.

Leimausjärjestelmä

Kilpailussa käytetään EMIT -leimausjärjestelmää. Käytä kortissasi tarkastusliuskaa, johon on merkitty kilpailunumerosi. Tarkastuslipukkeet saat lähtöpaikalta. Kilpailija on itse vastuussa korttinsa toimivuudesta ja ilmoittamastaan EMIT -numerosta. Tarkasta EMIT -korttisi toimivuus mallirastilla. Vuokra EMIT-kortteja saa infosta, jonne ne myös palautetaan. Lainatun EMIT-kortin hinta on 5€. Palauttamattomasta kortista veloitetaan 70 €.

Rastit

Rastirakenteet ovat pääosin mallirastin mukaisia. Mallirasti on Infon läheisyydessä. Mallirastilla voit tarkistaa EMIT-korttisi toiminnan. Maastossa on lähekkäisiä rasteja, muista tarkistaa koodit!

Kilpailunumerot

Kaikki kilpailijat käyttävät numeroliiviä. Kilpailunumerot ovat Infossa. Numeroliivit kerätään maalissa pois. Palauttamattomasta numerosta perimme 20€.

Maali

Maali sijaitsee kilpailukeskuksessa. Viimeiseltä rastilta on viitoitus maaliin. Viitoitusta on noudatettava. Maalissa on maalileimaus. Maalileimauksen jälkeen kilpailija siirtyy EMIT-tarkastukseen.

Keskeyttäneet

Keskeyttäneet juoksevat normaalisti maaliin. Mikäli tämä ei ole mahdollista, on kilpailijan ilmoittauduttava välittömästi keskeyttämisen jälkeen maalissa toimitsijoille.

Tulokset

Tulokset ovat nähtävillä ilmoitustaululla ja kilpailuiden jälkeen Vehkalahden Veikkojen kotisivuilta.

Palkinnot

Palkintojen jako alkaa sarjoittain heti tulosten selvittyä. Sarjoittain palkitaan kolme parasta, lisäksi kaikki rastireittiläiset saavat osallistumispalkinnon palkintojenjaon yhteydessä. Myös kaikki TR-sarjalaiset saavat osallistumispalkinnon. Saattajasarjalaiset saavat oman osallistumispalkintonsa heti maaliin saavuttuaan.

Osakilpailun palkintojen jaon jälkeen jaetaan myös NRC:n kokonaiskilpailun palkinnot kolmelle parhaalle sarjoittain.

Ensiapu

Ensiapupiste päivystää kilpailukeskuksessa.

Kuntosuunnistuksen erilliset ohjeet

Kuntosuunnistamaan on mahdollista lähteä klo 17:00-18:30 välisenä aikana. Kuntosuunnistusratoja on neljä. Ilmoittautuminen kuntosuunnistusinfossa, josta saat myös kartan. Huomioithan, että kartalla on myös kilpailut, etkä rehdin kilpailuhengen mukaisesti näytä kuntosuunnistuskarttaa kilpailuun osallistuville. Suunnistamaan voi lähteä omaan tahtiin.

Kuntosuunnistuksen viimeinen rasti on sama kuin kilpailuissa mutta kuntosuunnistaja ei tule maaliin vaan ilmoittautuu suorituksensa jälkeen kuntosuunnistusinfossa.

Tervetuloa suunnistamaan Onkamaalle!

Vehkalahden Veikot ry

Valvojan lausunto

Valvojan lausunto

NRC kilpailumaasto sijaitsee FIN5 maastojen yläpuolella, mutta maasto on pitkälti samankaltaista suunnistusmaastoa kuin FIN5:llä. Maasto on pääosin korkeuseroiltaan maltillista ja hyväkulkuista kangas-, suo- ja kalliomaastoa. Maastosta löytyy sopivasti isoja ohjaavia elementtejä, joten nuorten radoille on saatu sopivasti haasteita.

Ratamestari on huomioinut hyvin sarjojen vaativuustasot ja kaikille löytyy mielestäni sopivia haasteita. Jokaisella radalla on vaativiakin kohtia, mutta vaihtoehtoisella reitinvalinnnalla voidaan edetä turvallisempaa reittiä lähelle seuraavaa rastia.

Toivon kaikille osallistujille onnistumisen elämyksiä ja löytämisen riemua.

Simo Suutari

Valvoja

Tulokset

Tulokset

Väliajat

Reittihärveli

Kymenlaakson nuorten rasticupin kokonaispisteet löytyvät aikanaan Kymin Suunnistajien sivulta

Lähtöluettelo sarjoittain

Lähtöluettelo seuroittain