KILPAILUTOIMINTA SUUNNISTUS

OSALLISTUMISMAKSUT

Liitolta on tullut  uusia  viestejä, että kilpailutarjonta tulee lisääntymään.  Tämän johdosta  olemme  joutuneet tekemään ratkaisuja  kilpailumaksujen  suhteen, jotta pysymme budjetissa.

OSALLISTUMISMAKSUT 2022:
Seura ei voi maksaa kaikkia sovittuja kilpailukuluja, mikäli korona tms. estää pitämästä VeVen suunnitellut suunnistuskilpailut 2022.  Jos talous kohenee, tällöin maksukattoa voidaan nostaa.

Seura maksaa jäseniensä kotimaisista suunnistuskilpailuista osanottomaksuja seuraavasti jäljempänä mainituin rajoituksin kts. LISÄHUOMIOT.

VIESTIT
• viestit kotimaassa, lukuun ottamatta Venlojen ja Jukolan viestiä, joista seura maksaa vain toisen osallistumismaksun, kun henkilöllä on kirjattuna talkootyötä järjestäjänä esim. VeVen Rannikkorastit, kansalliset 22.5. ja/tai Superviikonloppuna 20.-21.8. (NUJU, INOVLIIGA, RASTIVIESTI) .Muuten osallistumismaksua kerätään 30 eur/hlö. Vajaita Jukolan viestijoukkueita voidaan täydentää seuran jäsenmaksun maksaneilla Venloilla maksutta. Ole itse aktiivinen talkootöissä jaoston suuntaan.
• jaoston määrittelemät viestit ulkomailla (budjetin sallimissa rajoissa).

HENKILÖKOHTAISET
NUORET:

• H/D20 ja nuoremmille maksetaan osallistumismaksuja (pois lukien Rastiviikot) valitun harjoituspaketin 1.1. -31.12.2022 mukaan (tällä maksulla kustannetaan osin suurentuneita kilpailukuluja) :

o A: 150 eur, johon kuuluu kaikki suunnistajien harjoitukset ja kilpailujen osallistumismaksuja 14 -v ja sitä vanhemmilla maks. 420 eur ja alle 14 -v 320 eur.
o B: 80 eur, johon kuuluu kaikki suunnistajien harjoitukset ja kilpailujen osallistumismaksuja maks.180 eur.

o C: Ei harjoitusmaksua, tällöin seura maksaa vain Kymen alueen Kompassicupit.

o D: 75 eur, johon kuluu ainoastaan hiihtosuunnistuskilpailujen osallistumismaksuja  maks.135 eur.
o E: Toisella paikkakunnalla vakituisesti asuvan suunnistajien harjoitus – ja kilpailumaksut määritellään tapauskohtaisesti.
o D: HIPPOsuunnistuskoululaisen talvikauden harjoitusmaksu on 10 eur/kk huoltajan kanssa.

LISÄTIETOJA NUORTEN HARKKA-/KISAPAKETEISTA NUORISO/VALMENNUSRYHMÄ SIVULLA. 

AIKUISET:
• Kaikista henkilökohtaisista kilpailuista on MAKSUKATTO seuraavasti ja koskee aikuisilla vain pääsarjan osallistumismaksuja. Jos osallistut molempiin, eli pää -ja veteraanisarjoihin on maksukatto puolet omasta valmennustukiryhmästä ja puolet kohdasta muut.
 A-valmennusryhmä 420 eur
 B-valmennusryhmä 320 eur
 C-valmennusryhmä 220 eur
 muut 150 eur

LISÄHUOMIOT:
  

KILPAILIJAT, MUISTAKAA HOITAA SEURAN JÄSENMAKSU ja YHTEYSTIEDOT IRMAAN (alle 18 v -> vanhemman yhteystiedot). OSANOTTOMAKSUJEN MAKSAMISEN VASTINEENA SEURA EDELLYTTÄÄ OSALLISTUMISTA SEURAN TALKOISIIN TAI MUUHUN TOIMINNAN PYÖRITTÄMISEEN. (MUUTEN OSALLISTUMISMAKSUT PERITÄÄN KAUDEN LOPUSSA TAKAISIN).

Valmennustukiryhmiin A, B ja C kuuluvat velvoitetaan osallistumaan Rannikkorasti-, omatoimisuunnistusten ja kilpailujen järjestämistalkoisiin. (Kaukana asuville löytyy myös etänä suoritettavia tehtäviä).

Kuntosuunnistuksia ja Rastiviikkoja ei makseta.

Jälki-ilmoittautumisia seura ei maksa, joten jokainen maksaa ne itse heti. Seuran hoitamasta jälki- ilmoittaumismaksun hoitamisesta veloitetaan kilpailijalta laskutuslisä 5 eur/lasku kauden jälkeen.

Jos kilpailija jättää lähtemättä kilpailuun, on hän velvollinen maksamaan osallistumismaksunsa seuralle takaisin, pois lukien sairastuminen, ilmoitus Anniina Heikkiselle kirjallisesti ennen starttia. Osallistumismaksu laskutetaan kauden päätteeksi, mutta esim. vakuutusta varten sen voi pyytää Anniinalta jo aikaisemmin.

Maksukaton ylityttyä seura ei maksa sairaustapauksissa osallistumismaksuja.
Osallistumismaksuja voidaan periä kauden lopussa jälkikäteen takaisin talouden tasapainottamiseksi (budjetin ylitys).

Vanhojen tilikausien saatavia ei käsitellä tilikauden päätyttyä!

PALKINTOJEN JAKO:
Palkintojen jaossa SM-kilpailut/Jukola/Tiomila seura edellyttää palkittavan olevan paikalla VeVen asussa.

    •  

KILPAILUIHIN ILMOITTAUTUMINEN

KILPAILUIHIN ILMOITTAUTUMINEN

Kilpailuihin osallistuvalla pitää olla seuran jäsenmaksu suoritettu.

Kilpailuihin ilmoittautuminen hoidetaan Suomen suunnistusliiton IRMA-järjestelmän kautta. Ohjeet IRMA:anwww.ssl.fi.

Kun kirjaudut ensimmäisen kerran IRMAAN, käy heti tarkastamassa, ”Omat tietosi” ovat oikein (mm. Emit-korttisi numero SEKÄ YHTEYSTIEDOT). Jos sinulla ei ole omaa Emit-korttia, kilpailun järjestäjä varaa sinulle laina-Emitin, jonka saat haltuusi kilpailupaikalla, kunhan ensin maksat kortin vuokran. Laina-Emitien vuokrien maksamisesta jokainen vastaa itse.

Ilmoittautuminen onnistuu, kun lisenssi on maksettu. Tämä ei koske ns. lisenssittömiä kilpailuja (AM-kisat, Jukola,Nuorten Jukola).

Kun olet maksanut lisenssin ja seuran jäsenmaksun, sinun kannattaa tutustua  pelisääntöihin. Ennen kuin pääset ilmoittautumaan seuran kustannuksella, ole yhteydessä IRMAN pääkäyttäjiin.

Kukin ilmoittautuu itse kilpailuihin IRMAssa. Viestien osalta  ilmoittautumiset hoidetaan seuran puolesta. Pääsäntöisesti, kun kilpailun normaali ilmoittautumisporras päättyy, tilitoimisto maksaa seuran osanottomaksun järjestäjän tilille. Seura laskuttaa kilpailijoilta jälkikäteen ne osanottomaksut, jotka eivät kuulu seuran maksettaviksi, mm. jälki-ilmoittautuminen.

Jos haluat maksaa ilmoittautumismaksusi itse, se on mahdollista. Itse maksaessasi jätä ruksaamatta kohta seura maksaa.

Kilpailuun osallistumisen peruminen onnistuu vielä ennen ilmoittautumisajan päätyttyä, jos se on tehty periaatteella seura maksaa.

VIESTIHALUKKUUDEN ILMOITTAMINEN

Irmassa voi ilmaista halukkuutensa lähteä viestiin sekä nähdä, ketä muita on lähdössä samaan viestiin.  VIESTIHALUKKUUS ON TEHTÄVÄ VIIMEISTÄÄN 2 VRK ENNEN 1. ilmoittautumisportaan päätyttyä, paitsi  JUKOLAAN JA  VENLOIHIN   SU 23.1.2022.

IRMAan liittyvät kysymykset/ongelmat, ota yhteys IRMA-pääkäyttäjiin: Leena-Maija Kriktilä 045-208 3375, Pasi  Jokela 040-723 3567, Anniina Heikkinen 050-385 2453

LASKUT

VUODEN 2022 LASKUJA KOSKEVAT SÄÄNNÖT:
Matka-, majoitus-, valmennustuki – sekä kululaskussa käytetään kaikissa samaa lomaketta, mutta jokainen tuki pitää hakea erikseen KIRJANPITOSYISTÄ. Kaavake VeVen sivuilla kohdassa MATERIAALISALKKU.

SM- ja katsastuskilpailujen matka- ja majoituslaskut toimitetaan hyväksyttäväksi 1kk kuluessa tapahtumasta Tuulia Kukkoselle, valmennustukihakemukset viim. 30.10. Suvi Mannojalle ja muut laskut  sekä  henkilökohtaiset sponsorituet joko alkuperäisin kuitein tai sähköisesti mahdollisimman pian tapahtuman jälkeen Anniina Heikkiselle.

MATKALASKUOHJE; Kilpailumatkat toivotaan kuljettavan KIMPPAKYYDEIN. Jos seura järjestää yhteiskyydin kilpailuihin, ei muita matkakuluja huomioida kuin pätevästä syystä. Kilometrit mitataan suoraan kotiosoitteesta kilpailupaikalle. Lomakkeeseen pitää merkitä myös selvästi: kilpailu ja kuka urheilija on kyseessä, samoin HAKIJAN yli 18 v HETUn ja OSOITETIEDOT, koska tilitoimisto vaatii. Alla korvattavat kilpailut.

               KORVATTAVAT KILPAILUT->

-SM-kilpailut (juniori-pääsarja), myös alaikäisen huoltaja. Korvauksen edellytys pääsarjoissa on, että kilpailusta tulee tulos, muuten asia käsitellään tapauskohtaisesti hakemuksen tullessa käsittelyyn. Tuloksen puuttumisen syy pitää mainita hakemuksen toimittamisen yhteydessä.

-kesäsuunnistuksessa Suomessa pidettävät katsastuskilpailut katsastussarjojen osalta (pääsarja sekä nuorten katsastukset 20.5. ja11.6., sekä alaikäisen huoltaja).

-Kesäsuunnistuksen ulkomailla järjestettävistä katsastuskilpailujen korvauksista jaosto päättää erikseen tapauskohtaisesti.

-Jukolan/Venlojen viesti I ja II- joukkueet ja  I- joukkueiden varamies

-Tiomila/Tvåmila viestijoukkueiden osalta jaoston päätöksen mukaisesti.

-ulkolaisten tuet päätetään kilpailukohtaisesti

 

MAJOITUSLASKUOHJE; kilpailuun edellyttävän yön enintään 30 eur/hlö/yö.  Seura ei maksa kilpailuun starttaamattoman majoituskuluja. Lomakkeeseen pitää merkitä myös selvästi: kilpailu ja kuka urheilija on kyseessä. Liitteeksi lasku ja maksukuitti, ja kaikkien majoittujien  nimet. Alla korvattavat kilpailut.

                    KORVATTAVAT KILPAILUT ->

-SM-kilpailut (juniori-pääsarja) osallistuvan kilpailijan.

-kesäsuunnistuksessa Suomessa pidettävät katsastuskilpailut katsastussarjojen osalta (pääsarja). Korvauksen edellytys on, että kilpailusta tulee tulos, muuten asia käsitellään tapauskohtaisesti hakemuksen tullessa käsittelyyn. Tuloksen puuttumisen  syy tulee mainita hakemuksen toimittamisen yhteydessä.

-Kesäsuunnistuksen ulkomailla järjestettävistä katsastuskilpailujen korvauksista jaosto päättää erikseen tapauskohtaisesti.

-Jukolan/venlojen viesti I -joukkueet ja varamies. Muu Jukolaväki voi käyttää seuran varaamaa omaa telttamajoitusaluetta.

-Tiomila/Tvåmila viestijoukkueiden osalta jaoston päätöksen mukaisesti.

VALMENNUSTUKI; Hakemukseen pitää merkitä tuen saajan henkilötiedot, jotta tilitoimisto voi käsitellä hakemuksen. Lomakkeeseen pitää laittaa ”harjoitusleirille matkoja  0,44 km kertaa  X km” , niin paljon, että korvattava tuki täyttyy.

KULULASKU; Lomakkeen liitteeksi tulee liittää maksukuitti. Maksukuitista tulee selvitä hankinnan sisältö (lasku ja kuitti, tai tarvittaessa oma ilmoitus laskun sisällöstä.)

HENKILÖKOHTAISET SPONSORIT; Jos henkilökohtaiset sponsoritulosi kulkevat seuran tilien kautta, informoi siitä Anniina Heikkistä  jo ennen kuin haet tukesi, jotta henkilökohtainen tukesi tulee oikealle tilille . Henkilökohtaiset sponsorituet maksetaan vasta niiden saavuttua seuran tilille. Lomakkeen liitteeksi tulee liittää verokortista kopio.

VOL-LEIRIT 15-16 vuotiaille; Liiton VOL-leirille valittu maksaa leirin ensin itse ja sitten laskuttaa puolet leirin hinnasta seuralta käyttäen kululaskulomaketta, liitteeksi lasku ja maksukuitti.

SUUNTA HUIPULLE LEIRIT 15-20 vuotiaille; Seura tukee SUUNTA HUIPULLE leirille vain VALITTUJA henkilöitä. Valittu maksaa leirin ensin itse ja sitten laskuttaa 30 eur/vuorokausi käyttäen kululaskulomaketta, liitteeksi lasku ja maksukuitti.

SEURAN LEIRIT/KILPAILUMATKAT; Henkilö, joka ei osallistu ilmoittautumalleen seuranleirille/kilpailumatkalle, maksaa leiristä/kilpailumatkasta kaikki aiheutuneet kustannukset itse, mikäli osallistumista ja/tai kuluja ei saada enää peruutettua, eikä tuuraajaa saada tilalle.

JÄRJESTETTÄVÄT KILPAILUT

Suurimmaksi osaksi VeVen järjestämien suunnistuskilpailujen lähtöluettelot ja tulokset löytyvät Timo Harjun tulospalvelusivulta.

Tulevat:

2.5.2022 Kompassicup

22.5.2022 VeVen Kevätkansalliset/Kompassicup

20.8.2022 Nuorten Jukola  (yhdessä KyS:n kanssa)

21.8.2022 INOVLIIGA,KOMPASSICUP, RASTIVIESTI (yhdessä  KyS:n kanssa)

KILPAILUKALENTERI

TÄRKEIMMÄT/LÄHISEUDUN KILPAILUT 2022

N = Liiton määrittelemä nuorten katsastus joissakin sarjoissa arvokilpailuihin

A= Liiton määrittelemä aikuisten katsastus arvokilpailuihin

2.4. Bilnäsin keskimatka

8.4. KEVÄTYÖVIESTI

23.4. Finnspring N

24.4. FINNSPRINGVIESTI

30.4. Sprintti Espoo  A

7.-8.5. Kevätsuunnistus

15.5. SM -Sprintti   A

20.5. Sprintti Espoo N

21.5. Maastotesti Lohja N

22.5. Kevätkansallinen  VeVe

11.6.Keskimatka HKi N

12.6. Pitkä matka HKI N

18.6. VENLOJEN VIESTI

19.6. JUKOLANVIESTI

9.7. Keskimatka Hauho  A

10.7. Pitkämatka Hauho A

7.8. Kansalliset KuUs

7.8. AM-VIESTIT Kuusankoski

20.8 NUJU  VeVe/KyS

21.8. Inovliiga/Kompassicup/Rastiviesti VeVe/KyS

26.8. KLL-SM  Seinäjoki

3.-4.9. SM-pitkä A

10.9. SM -keskimatka A

11.9. SM -VIESTIT

17.9. VIESTILIIGAN FINAALI

23.-24.9. SM -yö

1.10. NUORISOVIESTI

15.10. SM-erikoispitkä

22.10. HALIKKOVIESTI