Kevätkansalliset Virolahdella vappuna 1.5.2019

Ajankohtaista

19.4.2019

Ratamestarin terveiset, osa 1 ja karttapalat lisätty.

Lumi sulaa vauhdilla, mutta vielä sitä löytyy…

2.4.2019
Kevätkansallisten kilpailukutsu on julkaistu.

Kilpailukutsu

Kevätkansalliset Virolahdella vappuna 1.5.2019

Sarjat

H21, H35-H80, D21, D35-D75, H16-H20, D16-D20, H14, H13, H12, H12TR, H10RR, H8RR, D14, D13, D12, D12TR, D10RR, D8RR.

Matkat

Pidennetyt keskimatkat, pääsarjojen tavoiteajat n. 45 minuuttia.

Ilmoittautuminen

Ensisijaisesti SSL:n IRMA-järjestelmällä, tai vaihtoehtoisesti sähköpostitse osoitteeseen timoharju@kymp.net. Ilmoittautumiset on oltava vastaanottajalla viimeistään 26.4.2019. Ilmoittautumisessa on mainittava Emit-kortin vuokraustarve. 

Emit

Emit-numeron puuttuessa järjestäjä varaa automaattisesti vuokrakortin. Maksu 4 € peritään infossa korttia noudettaessa. 

Osanottomaksut

H/D8-H/D14 10 €
H/D16-H/D20 13 €
H/D21 ja vanhemmat 18 €.
IRMA:ssa tehdyt ilmoittautumiset maksetaan IRMA:ssa. Sähköpostilla ilmoittauduttaessa maksu suoritetaan välittömästi ilmoittautumisen yhteydessä Vehkalahden Veikkojen tilille (HSOP) FI38 5506 0020 0042 79.

Jälki-ilmoittautuminen

Jälki-ilmoittautumiset 1,5-kertaisin osanottomaksuin viimeistään su 28.4. Irmaan tai sähköpostitse osoitteeseen timo.harju@kymp.net. Maksu suoritetaan välittömästi ilmoittautumisen yhteydessä tilille, kts. yllä.

Opastus

Kilpailukeskus sijaitsee maasto-olosuhteissa, osoite Merisalmentie 40, Virolahti. Opastus kilpailupäivänä alkaen kello 8 Vt 7:lta (E-18 moottoritie) Kattilaisten eritasoliittymästä, nro 85, mistä ajoaika n. 10 min. Tienvarsipysäköinti, maksimietäisyys kilpailukeskuksesta n. 1,5 km.

Lähdöt

Ensimmäiset lähdöt klo 11.00. Lähtöpaikkoja on kaksi, kummallekin kilpailukeskuksesta matkaa enintään kilometri.

Kartta

Vuodelta 2017 (Sotilassuunnistuksen MM, ei ole ollut muussa käytössä), ajantasaistettu 4/2019, Janne Weckman. Tuloste A4 tai A5 muovisuojuksessa. Sarjoissa vähintään 60-vuotiaat mittakaava 1:7500, muilla 1:10000.

Kuntosuunnistus

Ratoja 3: 2 km, 3,5 km, 5 km, ilmoittautuminen kilpailupaikalla infossa, karttamaksu 10 €, lähtö välillä 11.00 – 12.30. 

Kilpailukeskuksen palvelut

Info, kanttiini, WC. Ei peseytymismahdollisuutta.
Kilpailukeskuksessa on muksula, johon ilmoittautumiset mieluiten etukäteen kilpailun tiedottajalle.

Internet-sivu

www.vehkalahdenveikot.fi 

Toimihenkilöt

Kilpailunjohtaja Ari Kukkonen, pääratamestari Timo Harju, lasten radat Miina ja Roosa Ruoti, valvoja Veijo Riivari, KaaRa.

Tiedottaja

Anniina Heikkinen, Anniina.Heikkinen@prefere.com, p. 050 385 2453

Tervetuloa!

Vehkalahden Veikot

 

Ratamestarilta

Ratamestarilta, osa 1

Vehkalahden Veikkojen vuoden 2019 kevätkansalliset juostaan vapunpäivänä 1.5. Virolahden Tomppolassa. Kilpailukeskus on pieni maasto-olosuhteinen alue välittömästi Merisalmentien vieressä. Autojen parkkeeraus tapahtuu Nopalantien ja Merisalmentien varsille sekä läheiselle kallioalueelle. Etäisyydet kilpailukeskuksesta ovat alle kilometri.

Janne Weckmanin tekemä kartta valmistui vuonna 2017 sotilassuunnistuksen MM-kisoihin, missä sitä käytettiin mallisuunnistuksessa. Maasto olisi ollut sopiva myös keskimatkalle mutta sen etäisyys silloisesta kilpailukeskuksesta esti kilpailukäytön. Tätä ennen maastosta ei ole ollut suunnistuskarttaa, joten tulevat kevätkansalliset on maaston ensikilpailu.

Maasto on hyvää Kaakkois-Suomalaista. Pohja on erittäin hyvä ja korkeuserot ovat maltilliset, suurimmillaan 30 m luokkaa. Varsinkin mäkien päällykset ovat nopeita edetä. Hidastavia maastokohteita ovat normaaliin tapaan muutamat tiheiköt, taimikot ja vesaikot, joista pahimmat on pyritty ratasuunnittelulla ohittamaan. Muutaman pienehkön uuden aukon Janne Weckman on päivittänyt karttaan. 

Lähtöpaikkoja on kaksi, kummankin etäisyys kilpailukeskuksesta on noin puolen kilometrin luokkaa. Lähdöstä 1 ampaisevat 14-vuotiaat ja vanhemmat sekä lähdöstä 2 enintään 13-vuotiaat. Nuorten radat ovat Miina ja  Roosa Ruotin käsialaa ja allekirjoittanut puolestaan vastaa 16-vuotiaiden ja vanhempien radoista. Nuorten radat kulkevat suureksi osaksi erillään aikuisten radoista maaston eniten helppoja kartanlukukohteita tarjoavassa osassa.

Tätä kirjoitettaessa rastipaikat on valittu mutta ratojen kulku on vielä osin lukkoon lyömättä. Ilmeisesti Tomppola on kuulunut Etelä-Suomen lumisimpiin alueihin, koska maastossa on vielä paikoitellen runsaasti lunta. Määrä on kuitenkin viimeksi kuluneiden 2 viikon aikana kutakuinkin puolittunut, joten sääennustukset huomioon ottaen vappuna lunta todennäköisesti vielä näkee mutta ei monessa paikassa eikä missään runsaasti. Joka tapauksessa radat valmistuvat lopullisesti sitten, kun pystymme tarkemmin arvioimaan vappuiset lumialueet ja -määrät.

Radat ovat keskimatkan tyyppiset ja siten runsasrastisia. Ratapituudet ovat sellaiset, että keskimatkan ohjeajat tulevat ylittymään ainakin kaikissa aikuisten sarjoissa. Eli kyseessä on ”pidennetyt keskimatkat”. Kilpailukutsuun kirjoitin pääsarjojen D/H21 tavoiteajoiksi noin 45 min, mutta nyt näyttää, että esimerkiksi H21-sarjassa jopa voittajalta voi mennä enemmänkin, eritoten kun Olav Lundanes ei enää ole Suomessa (en ota kantaa, olisiko tullut kisoihin, jos olisi ollut). Ja kaikissa muissa aikuisten sarjoissa pyrkimykseni on, että puolen tunnin alittajat ovat harvassa.

Kansallisten yhteydessä järjestetään kuntosuunnistus. Ratoja on kolme, pituudet noin 5 km, 3,5 km ja 2 km. Vaikeusaste on kaikilla luokkaa keskivaikea. Maasto on täysin erillään kansallisten maastosta sijaiten pääosin Merisalmentien pohjoispuolella. 

Torstaina 2.5. juostaan Etelä-Kymenlaakson seurojen yhteiset kuntosuunnistukset, Rannikkorastit, kansallisten rasteilla. Siten innokas kuntoilija voi suunnistaa kahtena päivänä peräkkäin samasta kilpailukeskuksesta  radat, jotka ovat täysin eri maastoissa.

Osan 2 julkaisen hieman ennen ilmoittautumisajan päättymistä 26.4. Sen tärkein informaatio tulee olemaan lumitilanne. 

Timo Harju 18.4.2019

Karttapalat:

 

 

Kilpailuohjeet

Alustavat kilpailuohjeet

Kilpailussa noudatetaan Suomen Suunnistusliiton kilpailusääntöjä ja tässä myöhemmin julkaistavia järjestäjien ohjeita.

Viralliset ohjeet ovat nähtävillä kilpailukeskuksessa ilmoitustaululla.

 

 

Lähtöluettelot

…aikanaan…