Kevätkansalliset Virolahdella vappuna 1.5.2019

Ajankohtaista

1.5.2019

Tulokset, väliajat ja reittihärveli on julkaistu, myös kuntosuunnistusten osalta.

D14-sarjan tulokset on päätetty mitätöidä. Irralliset rastimääritteet eivät täsmänneet karttaan painettujen ratatietojen ja rastimääritteiden kanssa. Osallistumismaksut palautetaan. 

Online-seuranta: https://online.tulospalvelu.fi/tulokset-new/fi/2019_veve/

30.4.2019

Lähtöluettelot ja kilpailuohjeet on julkaistu.

25.4.2019

Ratamestarin terveiset osa 2 on julkaistu ”Ratamestarilta” -osiossa. Uutta tietoa katoavasta lumesta, maaston kulkukelpoisuudesta, sekä vähän reitinvalintavinkkejä. 

19.4.2019

Ratamestarin terveiset, osa 1 ja karttapalat lisätty.

Lumi sulaa vauhdilla, mutta vielä sitä löytyy…

2.4.2019
Kevätkansallisten kilpailukutsu on julkaistu.

Kilpailukutsu

Kevätkansalliset Virolahdella vappuna 1.5.2019

Sarjat

H21, H35-H80, D21, D35-D75, H16-H20, D16-D20, H14, H13, H12, H12TR, H10RR, H8RR, D14, D13, D12, D12TR, D10RR, D8RR.

Matkat

Pidennetyt keskimatkat, pääsarjojen tavoiteajat n. 45 minuuttia.

Ilmoittautuminen

Ensisijaisesti SSL:n IRMA-järjestelmällä, tai vaihtoehtoisesti sähköpostitse osoitteeseen timoharju@kymp.net. Ilmoittautumiset on oltava vastaanottajalla viimeistään 26.4.2019. Ilmoittautumisessa on mainittava Emit-kortin vuokraustarve. 

Emit

Emit-numeron puuttuessa järjestäjä varaa automaattisesti vuokrakortin. Maksu 4 € peritään infossa korttia noudettaessa. 

Osanottomaksut

H/D8-H/D14 10 €
H/D16-H/D20 13 €
H/D21 ja vanhemmat 18 €.
IRMA:ssa tehdyt ilmoittautumiset maksetaan IRMA:ssa. Sähköpostilla ilmoittauduttaessa maksu suoritetaan välittömästi ilmoittautumisen yhteydessä Vehkalahden Veikkojen tilille (HSOP) FI38 5506 0020 0042 79.

Jälki-ilmoittautuminen

Jälki-ilmoittautumiset 1,5-kertaisin osanottomaksuin viimeistään su 28.4. Irmaan tai sähköpostitse osoitteeseen timoharju@kymp.net. Maksu suoritetaan välittömästi ilmoittautumisen yhteydessä tilille, kts. yllä.

Opastus

Kilpailukeskus sijaitsee maasto-olosuhteissa, osoite Merisalmentie 40, Virolahti. Opastus kilpailupäivänä alkaen kello 8 Vt 7:lta (E-18 moottoritie) Kattilaisten eritasoliittymästä, nro 85, mistä ajoaika n. 10 min. Tienvarsipysäköinti, maksimietäisyys kilpailukeskuksesta n. 1,5 km.

Lähdöt

Ensimmäiset lähdöt klo 11.00. Lähtöpaikkoja on kaksi, kummallekin kilpailukeskuksesta matkaa enintään kilometri.

Kartta

Vuodelta 2017 (Sotilassuunnistuksen MM, ei ole ollut muussa käytössä), ajantasaistettu 4/2019, Janne Weckman. Tuloste A4 tai A5 muovisuojuksessa. Sarjoissa vähintään 60-vuotiaat mittakaava 1:7500, muilla 1:10000.

Kuntosuunnistus

Ratoja 3: 2 km, 3,5 km, 5 km, ilmoittautuminen kilpailupaikalla infossa, karttamaksu 10 €, lähtö välillä 11.00 – 12.30. 

Kilpailukeskuksen palvelut

Info, kanttiini, WC. Ei peseytymismahdollisuutta.
Kilpailukeskuksessa on muksula, johon ilmoittautumiset mieluiten etukäteen kilpailun tiedottajalle.

Internet-sivu

www.vehkalahdenveikot.fi 

Toimihenkilöt

Kilpailunjohtaja Ari Kukkonen, pääratamestari Timo Harju, lasten radat Miina ja Roosa Ruoti, valvoja Veijo Riivari, KaaRa.

Tiedottaja

Anniina Heikkinen, Anniina.Heikkinen@prefere.com, p. 050 385 2453

Tervetuloa!

Vehkalahden Veikot

 

Ratamestarilta

Ratamestarilta, osa 1

Vehkalahden Veikkojen vuoden 2019 kevätkansalliset juostaan vapunpäivänä 1.5. Virolahden Tomppolassa. Kilpailukeskus on pieni maasto-olosuhteinen alue välittömästi Merisalmentien vieressä. Autojen parkkeeraus tapahtuu Nopalantien ja Merisalmentien varsille sekä läheiselle kallioalueelle. Etäisyydet kilpailukeskuksesta ovat alle kilometri.

Janne Weckmanin tekemä kartta valmistui vuonna 2017 sotilassuunnistuksen MM-kisoihin, missä sitä käytettiin mallisuunnistuksessa. Maasto olisi ollut sopiva myös keskimatkalle mutta sen etäisyys silloisesta kilpailukeskuksesta esti kilpailukäytön. Tätä ennen maastosta ei ole ollut suunnistuskarttaa, joten tulevat kevätkansalliset on maaston ensikilpailu.

Maasto on hyvää Kaakkois-Suomalaista. Pohja on erittäin hyvä ja korkeuserot ovat maltilliset, suurimmillaan 30 m luokkaa. Varsinkin mäkien päällykset ovat nopeita edetä. Hidastavia maastokohteita ovat normaaliin tapaan muutamat tiheiköt, taimikot ja vesaikot, joista pahimmat on pyritty ratasuunnittelulla ohittamaan. Muutaman pienehkön uuden aukon Janne Weckman on päivittänyt karttaan. 

Lähtöpaikkoja on kaksi, kummankin etäisyys kilpailukeskuksesta on noin puolen kilometrin luokkaa. Lähdöstä 1 ampaisevat 14-vuotiaat ja vanhemmat sekä lähdöstä 2 enintään 13-vuotiaat. Nuorten radat ovat Miina ja  Roosa Ruotin käsialaa ja allekirjoittanut puolestaan vastaa 16-vuotiaiden ja vanhempien radoista. Nuorten radat kulkevat suureksi osaksi erillään aikuisten radoista maaston eniten helppoja kartanlukukohteita tarjoavassa osassa.

Tätä kirjoitettaessa rastipaikat on valittu mutta ratojen kulku on vielä osin lukkoon lyömättä. Ilmeisesti Tomppola on kuulunut Etelä-Suomen lumisimpiin alueihin, koska maastossa on vielä paikoitellen runsaasti lunta. Määrä on kuitenkin viimeksi kuluneiden 2 viikon aikana kutakuinkin puolittunut, joten sääennustukset huomioon ottaen vappuna lunta todennäköisesti vielä näkee mutta ei monessa paikassa eikä missään runsaasti. Joka tapauksessa radat valmistuvat lopullisesti sitten, kun pystymme tarkemmin arvioimaan vappuiset lumialueet ja -määrät.

Radat ovat keskimatkan tyyppiset ja siten runsasrastisia. Ratapituudet ovat sellaiset, että keskimatkan ohjeajat tulevat ylittymään ainakin kaikissa aikuisten sarjoissa. Eli kyseessä on ”pidennetyt keskimatkat”. Kilpailukutsuun kirjoitin pääsarjojen D/H21 tavoiteajoiksi noin 45 min, mutta nyt näyttää, että esimerkiksi H21-sarjassa jopa voittajalta voi mennä enemmänkin, eritoten kun Olav Lundanes ei enää ole Suomessa (en ota kantaa, olisiko tullut kisoihin, jos olisi ollut). Ja kaikissa muissa aikuisten sarjoissa pyrkimykseni on, että puolen tunnin alittajat ovat harvassa.

Kansallisten yhteydessä järjestetään kuntosuunnistus. Ratoja on kolme, pituudet noin 5 km, 3,5 km ja 2 km. Vaikeusaste on kaikilla luokkaa keskivaikea. Maasto on täysin erillään kansallisten maastosta sijaiten pääosin Merisalmentien pohjoispuolella. 

Torstaina 2.5. juostaan Etelä-Kymenlaakson seurojen yhteiset kuntosuunnistukset, Rannikkorastit, kansallisten rasteilla. Siten innokas kuntoilija voi suunnistaa kahtena päivänä peräkkäin samasta kilpailukeskuksesta  radat, jotka ovat täysin eri maastoissa.

Osan 2 julkaisen hieman ennen ilmoittautumisajan päättymistä 26.4. Sen tärkein informaatio tulee olemaan lumitilanne. 

Timo Harju 18.4.2019

Karttapalat:

 

Ratamestarilta, osa 2

Lue ensin osa 1, jollet ole sitä jo tehnyt.

Heti aluksi lumitilanne: lämpimät säät ovat tehneet tehtävänsä, eilen 24.4. maasto oli arviolta 95 %:sti lumeton. Vähä lumi esiintyi laikkuina varjopaikoissa sekä niissä avoimemmissa paikoissa, joihin sitä oli satanut eniten. Koska lämmin sää jatkuu, vappuna lumen näkeminen tulee olemaan tämän hetkistä haastavampi tehtävä. Siis ainakaan lumi ei hidasta maastossa etenemistä.

Joitakin kommentteja maastosta:

– Soita ei ole paljon. Ne vähät ovat märkiä mutta reitinvalinnat eivät yleensä parane suolle menemällä.

– Pistekumpareita on ainakin kahta lajia, kymenlaaksolaisia ison muurahaispesän muotoisia rapakivikumpareita sekä tavanomaisia erilaisia pikkukumpareita. Vasta paikan päällä selviää, kumpi tyyppi on kyseessä.

– Kiviä alueella on runsaasti, vaikka juoksualusta on lähes kokonaan kivetön. Jannella näyttää minimikorkeus olleen n. 1,5 m, joten ei kannata ihmetellä, jos maastossa näkee melko isoja kiviä, jotka eivät ole päässeet kartalle. Kivirasteja on noin 5, kaikki (paitsi ehkä 1) erittäin selviä ja erottuvia.

– Kartalla on jonkin verran vihreää väriä. Havupuutaimikot ja nuoret lehtipuupusikot ovat kuitenkin vuodenajan takia kohtuullisen hyvin juostavia. Maastossa ei ole tehty harvennuksia ainakaan kesän 2017 jälkeen. Siten hakkuutähteiden vuoksi pystyvihreällä merkityt alueet ovat pääosin paremmin juostavia kuin kartan valmistumiskesänä. Radat olen suunnitellut pääosin kulkemaan maaston parhailla osilla eli kallioisten mäkien päällä ja rinteillä (katso karttapalat). Mäeltä toiselle siirryttäessä joudutaan toisinaan ylittämään pieni vihreä kaista tai hakkuutähdealue.

Rastipukeista ainakin osa on ns. ekopukkeja: maastosta löytyneestä pääosin kuolleesta puusta tehtyjä, rastipaikan muodon perusteella sijoitettuja, keskenään erilaisia. 

Ja vappukisassa siis juostaan pidennetyt keskimatkat. Vaikka maasto lumettomana jostain syystä tuntuu nopeammalta kuin lumisena, tähtään edelleen siihen, että puolen tunnin alittajat ovat harvassa. Sen myönnytyksen aiempaan teen, että H21:n 7,5 km:llä ei 45 min alittamiseen tarvita Lundanesia (katso osa 1), hyvä kotimainen riittää. 

Tervetuloa mukavaan maastoon!

Timo Harju 25.4.2019

Kilpailuohjeet

Kilpailuohjeet

Kilpailussa noudatetaan Suomen Suunnistusliiton kilpailusääntöjä ja näitä järjestäjien ohjeita.

Viralliset ohjeet ovat nähtävillä kilpailukeskuksessa ilmoitustaululla.

Toimihenkilöt

Kilpailunjohtaja: Ari Kukkonen 050 464 9822

Tiedottaja: Anniina Heikkinen 050 385 2453

Turvallisuuspäällikkö: Ari Kukkonen

EA-vastaava: Timo Koivula / SPR Kotka

Info: Sanna Weckman

Tulospalvelu: Juhana Suurnäkki

Ratamestariryhmän johtaja: Timo Harju

Ratamestari aikuiset: Timo Harju

Ratamestari lapset ja nuoret: Miina ja Roosa Ruoti

Kilpailun valvoja: Veijo Riivari

Tuomarineuvoston puheenjohtaja: Mika Kiiski, KyS

Tuomarineuvoston jäsenet: Timo Hyppänen, EKSu ; Visa Sippu, InkTe

 1 Kilpailukartta

Kartta: Tulostekartta vuodelta 2019. Mittakaava 1:10 000, sarjoissa H/D60 ja vanhemmat 1:7 500. Käyräväli 5 m. Koko A5-A4, riippuen sarjasta. Mallikartta on nähtävillä lähtöpaikoilla. Kartta on muovisuojuksessa.

2 Maasto

Maasto: katso erilliset ratamestarin mietteet

3 Kielletyt alueet 

Tonttialueet sekä muut kielletyn alueen merkillä merkityt alueet. Kielletyille alueille meneminen johtaa kilpailijan hylkäämiseen. Kilpailumaastoon ei saa mennä muulloin kuin oman kilpailusuorituksen aikana.

4 Rastit, leimausjärjestelmä ja Emit-kortit

Mallirasti on nähtävillä opaspaalun vieressä.

Kilpailussa käytetään Emit-leimausjärjestelmää. Kilpailija on itse vastuussa Emit-korttinsa toimivuudesta. Maastoon ei päästetä kilpailijaa, jonka Emit-kortti ei toimi. Kilpailija, joka lähtee maastoon muulla kuin lähtölistaan merkityllä Emit-kortilla hylätään (SSL:n sääntö 11.518).

Samaa Emit-korttia saa käyttää kilpailussa vain kerran. Tarkista Emit-korttisi toimivuus mallirastilla.

Toimivia Emit-kortteja on mahdollisuus vuokrata infosta hintaan 4€. Emit-kortteja on vuokrattavana rajallinen määrä. Emit-numeron muutos infossa maksaa 2 €. Maksut vain käteisellä (ei pankkikortteja).

Tarkista Emit-numerosi lähtöluettelosta ja tarvittaessa käy vaihtamassa Emit-numerosi infossa ennen lähtöpaikalle lähtöä.

Vuokratut Emit-kortit on saatavissa Infosta, ne on myös palautettava infoon kisan jälkeen. Palauttamatta jätetystä Emit-kortista peritään 60 €.

Näytöllinen emit-kortti voi näyttää eri koodia kuin mitä rastipukissa on.

5 Ensiapupaikat

Ensiapupiste löytyy kilpailukeskuksesta. Maastossa ei ole ensiapupisteitä, mutta tarvittaessa voi ottaa yhteyttä lähtöpaikoille.

6 Lähtöluettelot

Lähtöluettelot ovat nähtävissä tulostauluilla ja lähtöpaikoilla sekä Internet-sivuilla www.vehkalahdenveikot.fi. Tarkista, että Emit-korttisi numero on sama kuin lähtöluettelossa; jos ei ole, muutokset ilmoitetaan Infoon.

SSL:n säännön 11.518 mukaan suoritus hylätään, jos kilpailija on käyttänyt muuta kuin järjestäjälle ilmoitettua elektronista kilpailukorttia.

7 Lähdöt

Ensimmäinen lähtö klo 11.00. Lähtöjä on kolme, viitoitukset alkavat opaspaalulta.

Viitoitukselta ei saa poiketa. Lähdöistä ei ole varusteiden kuljetusta kilpailukeskukseen.

Lähtö 1: matkaa 350 m, viitoituksen väri sininen

Sarjat: D16-75, H16-85

Lähtö 2: matkaa 300 m, viitoituksen väri valkoinen

Sarjat: D8RR, D10RR, D12, D12TR, D13, D14, H8RR, H10RR, H12, H12TR, H13, H14,

Lähtö 3, Kuntosuunnistus: matkaa 100 m, viitoituksen väri valkoinen

8 Kilpailunumerot, Emit-tarkistuslipukkeet ja rastinmääritteet

Kaikki sarjat käyttävät rintanumeroita, jotka ovat saatavilla INFO:n läheisyydestä. Omat hakaneulat numeroiden kiinnittämiseen. Numerot kerätään pois maalissa.

Emit-tarkistusliuskat ovat lähdössä.

Rastimääritteet on painettu karttaan. Emit-tarkistuslipukkeet ja irralliset rastimääritteet on saatavilla lähdöissä. Rastimääritteitä varten ei ole kiinnitystarvikkeita tai suojuksia.

9 Matkat

Sarjojen H/D16-H85/D75 matkoihin sisältyy 200 m viitoituksia ja sarjojen H/D8 – H/D14 matkoihin 150 m.

H21   7,5   D21  5,8
H35  6,3    D35  4,9
H40  6,3   D40  4,5
H45  5,8   D45  4,3
H50  4,9   D50  4,0
H55  4,5   D55  3,7
H60  4,3   D60  3,3
H65  4,0   D65  3,3
H70  3,7   D70  2,6
H75  3,3   D75  1,9
H80  2,6    
H85  1,9    
H20  6,3   D20  4,9
H18  5,8   D18  4,3
H16  4.5   D16  4,0
H14  3,1   D14  2,9
H13  2,2   D13  2,2
H12  2,0   D12  2,0 
H12TR  2,0   D12TR   2,0 
H10RR  1,9 / 2,8   D10RR  1,9 / 2,8
H8RR  1,9 / 2,8   D8RR  1,9 / 2,8
Kunto A                

Kunto B 

Kunto C

 4,9                

 3,6

 2,0

   

10 Lähtöjen 1 ja 2 toiminta

Lähtö 1

Kilpailija kutsutaan lähtökarsinaan neljä minuuttia ennen lähtöaikaansa.

Kolme minuuttia ennen lähtöä tehdään Emit-kortin nollaus. Emit-kortin nollaus on kilpailijan vastuulla.

Kilpailukartta on nähtävillä kaksi minuuttia ennen lähtöä.

Minuuttia ennen lähtöhetkeä kilpailija siirtyy oman karttansa viereen.

Kartan saa ottaa lähtöhetkellä.

Lähtö 2

5 minuuttia ennen lähtöaikaa kilpailija kutsutaan nimellä ohjausasemalle, jossa H/D8-10RR -sarjojen kartat ovat näkyvillä ratoineen, ja muiden sarjojen karttoihin on piirretty K-piste (ei koko rataa). Ohjausasemalla on opastaja, joka neuvoo tarvittaessa ja ohjaa tutustumaan mallikarttoihin.

4 minuuttia ennen lähtöaikaa nollataan Emit-kortti.

3 minuuttia ennen lähtöaikaa tarkistetaan lähtöaika ja Emit-kortti.

2 minuuttia ennen lähtöaikaa H/D10RR- sarjalaisille annetaan kilpailukartta ja heitä opastetaan.  Muilla sarjoilla on nähtävillä mallikartta, johon on merkitty K-piste.

1 minuutti ennen lähtöaikaa H/D12-14-sarjalaiset saavat itse ottaa kilpailukarttansa sarjatunnuksella merkitystä ämpäristä ja katsoa sitä. RR-sarjojen kilpailijat voivat edelleen tutustua rataansa.

Lähtö tapahtuu K-pisteeltä, eli lähtöpaikka on sama kuin lähtökolmio kartalla.

Rastireittisarjojen erillisohjeet

Rastireittiradoissa (RR) on karttaan merkitty viitoitus, jonka varrella rastit ovat. Maastoon tämä viitoitus on merkitty yhtenäisellä valkoisella nauhalla. Viitoitukselta saa poiketa. Rastit ovat mallirastin mukaisia ja rastilipuissa on joka sivulla RR1, RR2 jne. tunnukset. Myös leimasinlaudassa on tämä sama tunnus. Rastit on leimattava numerojärjestyksessä.

Siltarasti (RR5) sekä viimeinen rasti ovat samat kaikilla kilpailijoilla. Rasteilla kaksi leimasinta, ja leimasinten vieressä sekä RR-tunnus että numerokoodi. Voit leimata kummalla tahansa näiden rastien leimasimista.

Viimeiseltä rastilta maaliin johtaa kaikille yhteinen viitoitus, jota on noudatettava. Maaliviivalla suoritetaan vielä maalileimaus. Kustakin virheellisestä tai puuttuvasta leimauksesta RR-sarjalaisen aikaan lisätään 10 minuuttia, eikä suoritusta hylätä.

11 Maali

Viimeiseltä rastilta johtaa viitoitus maaliin, jossa on maalileimaus. Sen jälkeen kilpailija jatkaa leimantarkastukseen, jossa Emit-kortti luetaan. Epäselvät suoritukset selvitetään heti itkumuurilla. Maali suljetaan klo 14.30.

12 Keskeyttäminen

Keskeyttäneiden kilpailijoiden on ilmoittauduttava maalissa tai välitettävä tieto keskeytyksestä maaliin.

13 Palkinnot

Palkinnot jaetaan sarjoittain tulosten selvittyä. Palkintojenjaon aikataulusta ja palkittavien määristä ilmoitetaan tulostaululla. H/D14 ja tätä nuorempien sarjojen jaetaan järjestäjien toimesta kuulutuksen mukaisesti. H/D16 ja tätä vanhempien sarjojen palkinnot noudetaan itse palkintopöydältä tulostaulun ohjeiden mukaisesti. Noutamatta jääneitä palkintoja ei toimiteta jälkikäteen.

14 Pukeutuminen, varusteet ja pesu

Pukeutuminen maasto-olosuhteissa. Kilpailussa piikkareiden käyttö on kielletty.

Ei ole järjestettyä pesua.

15 Käymälät ja jätteenkäsittely

Käymälät ovat kilpailukeskuksen läheisyydessä.

Jätteidenkeräyspisteitä on kilpailukeskuksessa.

16 Muksula

Kilpailukeskuksessa on muksula lapsille. Muksula avautuu klo 10.30. Ota mukaan oma juomapullo.

17 Ravintola

Kilpailukeskuksessa on grilli, josta saatavilla makkaraa sekä ravintola, jossa tarjolla kahvia, sämpylöitä ym. vastaavia. Ei ruokatarjoilua. Maksut vain käteisellä (ei pankkikortteja).

18 Kuntosuunnistus

Mahdollisuus kuntosuunnistukseen klo 11.00–12.30.

Ratoja on kolme: keskivaikea/paikoittain vaikeahko Kunto A 4,9 km, ja hieman helpommat Kunto B 3,6 km ja Kunto C 2,0 km. Ilmoittautuminen kuntosuunnistukseen infossa, karttamaksu 10 €/rata. Maksut vain käteisellä (ei pankkikortteja).

Kuntosuunnistuksen lähtö ja maali ovat samassa paikassa

Mahdollisuus myös vuokrata Emit-kortti hintaan 4 €. Emit-kortteja on vuokrattavana rajallinen määrä.

Radat Kunto A ja Kunto B ylittävät Merisalmentien, molemmat kahdessa paikassa. Ylityskohdissa ei ole vahtia. Vaikka tie on vähäliikenteinen, suunnistajilta edellytetään valppautta ylitystä tehdessään.

Samoin radat Kunto A ja Kunto B ylittävät vuolaasti virtaavan leveähkön puron. Karttaan on merkitty kaksi ylityspaikkaa. Kova ponnistaja / onnekas purossa olevan ison kiven tai puron ylittävän kaatuneen puun löytäjä saattaa päästä yli muualtakin.

Vehkalahden Veikot toivottaa kaikki suunnistuksen ystävät tervetulleiksi keväiselle Virolahdelle!

Suunnistusiloa!

 

 

Tulokset

Huom: D14 sarjan tulokset on mitätöity irrallisissa rastimääritteissä olleen virheen vuoksi.

Tulokset

Rastiväliajat

Kansallisten reittihärveli

Kuntosuunnistusten

tulokset, väliajat

Reittihärveli

 

Lähtöluettelot sarjoittain

Lähtöluettelot seuroittain