Reittihärveli

Reittihärveli on avattu. Se löytyy täältä.

Pikaopas Reittihärvelin käyttöön

Reittihärveli on Jarkko Ryypön tekemä palvelu, jossa voit piirtää oman reittisi kartalle, tai vaihtoehtoisesti ladata reitin GPS-laitteelta. Härvelissä voit katsella muiden osallistujien reittejä, ja voit käynnistää valittujen sarjojen kilpailun animaationa.

Reitin piirtäminen

 1. Valitse tapahtuma listasta.
 2. Valitse oikeasta yläreunasta rasti ”piirrä reittisi”.
 3. Valitse sarjasi tai ratasi, jonka suunnistit.
 4. Valitse oma nimesi piirrettävien kilpailijoiden listasta.
 5. Härveli valitsee automaattisesti ensimmäisen rastivälin.
 6. Ala piirtämään reittiäsi lähdöstä (klikkailemalla reittiä kartalta)
 7. Härveli osaa kohdistaa rastit paikalleen. Kun klikkaat riittävän lähelle rastipistettä, reitillä korostetaan seuraava rastiväli. Jatka piirtämistä, kunnes pääset maaliin.
 8. Lisää kommentit halutessasi ja paina lopuksi Tallenna.

Undo -napilla saat poistettua viimeisimmän reitinpalan. +3 sek -napilla merkataan pysähdyksiä (jos halutaan). Yksi klikkaus lisää 3 sekunnin pysähdyksen, kaksi klikkausta 6 sekuntia ja niin edelleen.

Reitin voi piirtää myös kosketusnäyttötilassa (”>> Touch mode”). Kuljeta piirtoristikkoa kosketusnäytöllä ja reitti piirtyy sitä mukaa.

Reitin katselu

 1. Valitse sarja/rata, jota haluat tutkia. Suluissa oleva numero kertoo, montako reittipiirrosta kyseiselle radalle on piirretty.
 2. Valitse suunnistaja tai useampi. *-merkki kertoo, että suunnistaja on tallentanut reittinsä härveliin.
 3. ”Lataa reitit” näyttää valittujen suunnistajien reitit. Kun kohdistimen vie reittipiirroksen päälle, härveli näyttää lisätietoa rastivälistä.
 4. ”Lataa animaatio” tuo ruudulle napit, joilla voit käynnistää kilpailun ja seurata, kuinka suunnistajat etenivät maastossa. Härvelillä piirretyissä reiteissä suunnistajan vauhti lasketaan rastiväliajoista, ja pallo liikkuu tasaista vauhtia rastivälillä. GPS-laitteesta ladatussa reitissä pallon vauhti vaihtelee sen mukaan, miten suunnistaja tosiasiassa liikkui (esimerkiksi useimmilla vauhti hidastuu ylämäissä ja kiihtyy teillä ja poluilla.)