Hevossaaressa kuntosuunnistusta ma 30.7.

Heinäkuun viimeiset Kymen kuntorastit suunnistetaan Hevossaaren kartalla. Ratamestarina on häärinyt Lauri Vuorinen.

Hevossaaren suunnistusmaasto on teiden, mökkitonttien ja parin pellon rikkomaa, mutta suurilta osin suunnistuksellisesti varsin nautittavaa. Ratasuunnittelussa on pyritty hyödyntämään maaston parhaita osia, eli muutamaa yllättävänkin vaativaa avokalliomäkeä. Vaikka radat ja etenkin rastivälit saattavat näyttää osin (näennäisen) helpoilta, kannattaa rastipisteitä lähestyttäessä välillä painaa myös jarrupoljinta. Myös maaston ajoittainen peitteisyys tuo lisähaastetta rastinottoihin.

Pituuseroistaan huolimatta sekä A-, B- että C-ratakin tarjoaa varsin mukavasti suunnistushaasteita. D-rata on suunniteltu aloittelijoita ja perheen pienimpiä silmällä pitäen.

Ratapituudet:
A 5,6 km
B 4,1 km
C 3,3 km
D 1,7 km

Helteistä suunnistusnautintoa toivottaen,
Lauri Vuorinen