Länsikylän kuntosuunnistusennakko

Kymen Kuntorastit to 1.6.2017 Länsikylän metsästysmajalla. Opastus Valtatie 7 Länsikyläntien risteyksestä.

Tulevana torstaina päästään suunnistamaan päivitetylle kartalle Länsikylässä. Lähtö, maali ja paikoitus sijaitsevat tuttuun tapaan metsästysmajan ympäristössä. Opastus paikalle alkaa VT 7 Länsikyläntien risteyksestä.
Jukolan lähestyessä kovaa vauhtia, on ratavaihtoehtojen joukossa tarjolla myös A-pitkä-rata tavallisten A, B, C ja D ratojen lisäksi. Tämän ratkaisun avulla pyritään tarjoamaan kaikille osallistujille sopiva rata niin matkan kuin taitotasonkin puolesta. Ratamestari lupaa jokaiselle suunnistamaan lähtevälle hienon suunnistuskokemuksen kesäillassa Salpa-Jukolasta 2011 tutussa maastossa. Tervetuloa!

Ratavaihtoehdot:
A-pitkä 8,4km, 18 rastia. Erityisesti Jukolaan tähtääville suunniteltu, pitkiä reitinvalintavälejä, sähäkämpiä perhoslenkkejä ja tarkkoja rastipisteitä sisältävä ratavaihtoehto. Rata kulkee niin pienipiirteisillä mäkialueilla kuin laakeassa metsämaastossa eli vaihtelevuutta löytyy sekä maastossa, että rastivälien pituuksissakin.
A-rata 6,0km, 15 rastia, Runsaasti A-pitkä radan kanssa samoja elementtejä sisältävä, hieman lyhyempi, rata, jossa reitinvalinnoilla ja lähtökulmilla on vieläkin suurempi merkitys.
B-rata 3,8km, 8 rastia, Suhteellisen lyhyt, mutta haastavuutta tarjoava ratavaihtoehto. B-rata hyödyntää pidempien ratojen parhaat rastipisteet, ja matkalle mahtuu pidempiäkin rastivälejä.
C-rata 2,3km, 6 rastia, Tarjolla lyhyehkö suunnistusrata sanan varsinaisessa merkityksessä. Reitinvalintataitoja selkeiden kohteiden kautta, tarkkoja rastinottoja ja kompassin käyttöä pääsee harjoittamaan.
D-rata 1,2km, 6 rastia, Matka on tällä kertaa melko lyhyt, mutta maaston poluttomuudesta johtuen lähes koko matka on täyttä suunnistusta. Haastavimmalla välillä tueksi tarjotaan osittaista viitoitusta, joka on merkitty karttaan. Esimerkki viitoituksesta on nähtävillä ilmoittautumisteltalla.

Ratamestari Tuulia Kukkonen