Metsätalonkulma 1.6.

Metsätalonkulman kuntosuunnistus järjestetään Reitkallin metsästysmajalla. Samassa paikassa missä Veikot isännöi kevätkansallisiaan pari vuotta sitten. Mestätalonkulman kartan halkaisee keskeltä itä-länsisuuntainen junarata. Pohjoispuolelle jäävät paremmat suunnistusmaastot. Suunnistusradat ovat tällä kertaa kokonaaan pohjoispuolella. Kuntosuunnistajat arvostavat hyväpohjaista ja -kulkuista maastoa. Sen huomioiminen on ollut ratasuunnitteluni kulmakivi, mikä ei Metsätalonkulman maastossa ole ihan vaivatonta. Olen siinä suhteessa kuitenkin onnistunut hyvin. Silti lumien sulamisen jälkeen, jolloin kävin maastossa paikkoja katsastamassa, on metsurin harvennuskirves heilahdellut, ja 1-2 rastien läheisyydestä löytyy jonkin verran katkottuja kuusenlatvuksia ja muuta risua. On siellä myös Ponssen metsätyökonepari yhden uran varrella ja voi olla että D-radan rastin numero 49 kohdalla on maanantaina hakkuuaukea, kun siellä vielä sunnuntaina oli metsä. Täytyy käydä paikka tarkastamassa vielä maanantaina. Muutoinkin maastossa on runsaasti Metsänhoitoyhdistyksen kuitunauhaa puissa joten hakkuita on tulossa noihin metsiin paljon lisää. Yksi ertiyispiirre on se, että useat metsäautotiet ja polut ovat täynnä kavion jälkiä. Ratsukoita liikkuu paljon.
Radat: A-rata 5,7 km, B-rata 4,46 km, C-rata 2,86 km, D-rata 1,82 km

Erityistä: Kymenlaakson pelastuslaitoksen ryhmät harjoittelevat suunnistusta C-radalla aamupäivisin maanantaista torstaihin. Reserviupseerikoulun henkilökunnan suunnistusmestaruuskilpailu on B-radalla keskiviikkona kello 13.00 alkaen.

Ratamestari Reijo Koski