Näytteillä oleva artikkeli

Nyt suunnistetaan pelkkiä Rannikkorasteja — Etelä-Kymenlaakson seurat järjestävät yli 50 tapahtuman kuntosuunnistuskesän tänä vuonna yhteistyössä

Kymen Sanomien jutussa huhtikuun alkupäivinä todettiin oleellinen, joten lisätäänpä teksti tähän:

Eteläkymenlaaksolaiset kuntorastitapahtumia järjestävät seurat ovat yhdistäneet voimansa tulevaksi kuntosuunnistuskaudeksi. Enää ei järjestetä erikseen Kymen kuntorasteja ja Rannikkorasteja, vaan kaikkien seurojen tapahtumat on lyöty Rannikkorastit-nimikkeen alle.
Mukana seurayhteistyössä ovat Kymin Suunnistajat, Vehkalahden Veikot, Etelä-Kymen Suunnistajat, Kaakon Rasti, Pyhtään Voima ja Miehikkälän Vilkas. Seuraryhmittymä järjestää tulevan kauden aikana yli 50 kuntosuunnistustapahtumaa koko Etelä-Kymenlaakson alueella.
Rannikkorastien tiedottajan Mikko Kiisken mukaan syitä uudistukseen on useita. Kävijämäärät ovat hienoisesti laskeneet useana vuonna peräkkäin, ja mukana olevien vapaaehtoisten määrä on vähentynyt.
— Pystymme käyttämään ristiin eri seurojen aktiiveja. Jossain tapahtumassa voi olla vaikka tuloslaskija Kotkasta ja muut järjestäjät Haminasta. Näin pystytään tarjoamaan tehokkaammin apua, ettei sama porukka ihan uuvu, Kiiski sanoo.
Lisäksi suunnistajat ovat palautteessaan kertoneet kaipaavansa vaihtelua maastoihin.

Jatkossa kaikki tapahtumat toimivat yhtenäisellä periaatteella ja hinnalla. Ratoja on kolmea eri vaativuustasoa: helppoja, keskivaikeita ja vaativia. Jokaisesta ratatyypistä on sekä pitkä että lyhyt versio.


Tiistaisin ja torstaisin
Tapahtumapäivät ovat pääsääntöisesti tiistai ja torstai.
— Tavoite on, että jokaiselle alueella asuvalle on viikossa yksi tapahtuma kohtuullisen lähellä. Eli jos tiistain tapahtuma on ihan alueen jollakin laidalla, torstaina ollaan keskemmällä, Kiiski sanoo.
Erikoistapahtumina järjestetään muutamia pyöräsuunnistuskertoja, sekä Heinäviesti Saaripirtin maastossa. Meripäivien aikaan Kotkassa järjestetään sprinttisuunnistus.
Ensimmäinen Rannikkorastit-tapahtuma järjestetään tiistaina 9. huhtikuuta Kotkan Katariinassa. Koko kauden tapahtumakalenteri julkaistaan myöhemmin osoitteessa www.rannikkorastit.fi sekä Suunnistusliiton Rastilippu-palvelussa.

Rannikkorasteille siis!

Summan tulokset

Aurinkoinen sää suosi Summan Häpelinvuoren maaston lähteneitä päiväratojen suunnistajia. Maasto oli kuiva ja radatkin keskimääräistä lyhyemmät, joten olosuhteet oli kaikin puolin hyvät syysiltaa ajatellen. Kova tuuli puhalsi lähtöpaikalle, mutta sitä tuskin maastossa huomasi.

Päiväradoille lähti 25 suunnistajaa, jotk tuntuivat olevan rataan ja maastoon tyytyväisiä, varsinkin kun hirvikärpäsiä tässä maastossa ei juurikaan ollut.

Yösuunnistukseenkin saatiin 10 osallistujaa eli kokonaissaldo oli yhteensä 35 suoritusta.

Terveisin rataryhmä
Ratamestari Petri Kotro
Rastilippujen viejä Eero Koskivirta
Tulospalvelupäällikkö Ari Heinola

Kitulassa jatkuu

Kitulan kisapirtin maisemiin on Ojalan perhe taituroinut tavalliset radat. RR ja TR on Anniinan ja Pasin käsialaa.Kuntosuunnistusten yhteydessä ratkotaan siis samalla VeVen mestaruudet, myös saattasarjassa.
Ennakkoon on ilmoittautunut kisailemaan ihan kivasti porukkaa, mukaan mahtuu vielä. Voit laittaa esim teksiviestillä vielä kisailmoittautumisen Anniinalle 0503852453, jotta saadaa varmasti kaikille kartat riittämään.
Tervetuloa KAIKKI MUKAAN!

Torstaina suunnistetaan Turkian maston luona

Kuntosuunnistustapahtuma on tällä erää Turkian maston luona. Maasto on pääosin hyväkulkuista ja mäkisyyttä löytyy. Alueelta löytyy muutamia uusia haakkualueita helpottamaan suunnistusta. Ratamestarit Jenni ja Janne Ovaska. Järjestäjinä toimivat Sari Takanen ja Saku Hakulinen.
Tulkaahan kaikki viimeistelemään kuntoa kohti Rovaniemen Sm-kisoja.

Maastohan on todella hienoa Nopalassa 3.9.

Kymen kuntorastit 3.9. on jälleen Nopalassa, samassa paikassa, missä pidettiin kevätkansalliset ja myös sen jälkeen kuntorastit. Keskuspaikka on sama hiekkakenttä kuin mikä oli kansallisten kilpailukeskus.

Ratamestarityössä olisi ollut suuri houkutus käyttää samoja rastipisteitä kuin mitä keväälläkin on suunnistettu, sillä silloin olisi ollut tarjolla valmiit rastipukit rasteja varten, mutta ihan niin helppoon ratkaisuun ei ratamestari päätynyt, vaan nyt tarjolla on uusiakin rastipisteitä. Koska radat kulkevat nytkin maaston jo käytössä olleissa parhaissa osissa, niin radat on tehty niin, että ne kulkevat eri suuntaan ja eri väyliä kuin keväällä tehdyt radat. Näin siis suunnistushaasteista on pyritty tekemään uusia, että vanhat muistikuvat eivät (toivottavasti) pääse vaikuttamaan suunnistustehtävään.

Maastohan on todella hienoa, hyväpohjaista ja nopeakulkuista. Näkyväisyyttäkin on pääsääntöisesti hyvin, mutta suunnistajan pitää silti edetä tarkkana, sillä samaistamisen vaara on aina olemassa, ja kun matalat maastonmuodot eivät välttämättä ohjaa suunnistajaa luonnollisesti, niin kompassiakin on syytä käyttää.

Radat ovat melko normimittaiset:
A-rata 6.0km, rasteja 13.
B-rata 4.3km, rasteja 10.
C-rata 3.5km, rasteja 8.
D-rata 2.4km, rasteja 6.

Pääkulkureiteiltä on hirvikärpäsetkin jo tarttuneet ratamestariin, joten niistä ei ehkä(?) enää ole kiusaa, tosin takuuta ei voi asiasta antaa 🙂

Tervetuloa!
T: Ratamestari Ari Heinola

Nyt kaikki sprinttaamaan

Maanantaina Bastionissa Rauhankadun parkissa on SPRINTTI kuntosuunnistustapahtuman lähtö ja maali. Jarkko Urpalainen on laatinut sprinttiradat. Samalla käydään Husulan Kunnon mestaruuskisat. Jos sprinttisäänöt ei ole vielä hanskassa niin ne on hyvä käydä läpi ennen lähtöä. Eli on hyvä muistaa, että kielletyille alueille meno on ehdotomasti kielletty.
Radat:
A 2,7 km
B 2,3 km
C 1,8 km
D 0,8 km

Hirvilahdet vastaavat tulospalvelusta. Lähtö auki klo 17-18.30 . Tervetuloa kaikki mukaan!