Kuntosuunnistukset jatkuvat Kannusjärvellä

19.7 Kuntosuunnistetaan Kenttäkankaan kartalla. Tarjolla on niin nopeaa kangasta kuin myös vanhaa kuusimetsää, ehkäpä muutama puskaskin osuu matkalle. Isoilla korkeuseroilla ei tällä kertaa päästä nautiskelemaan. A, B ja C ratojen lopussa tosin kerätään muutama nousumetri. Maaston halkaisee Ruotilantie. A, B ja C -radat ylittävät tien kahdesti, varovaisuutta tienylityksessä. Ylityskohdilla on hyvä näkyväisyys tien molempiin suuntiin.

Karttaa on juuri päivitetty, muutamat asiat on jätetty merkitsemättä luettavuuden parantamiseksi. Oheisessa kuvassa punaisella rajatulla alueella on tehty harvennusta. Vahvin ajoura on kartassa, mutta muutamat pienemmät on jätetty pois, samoin pystyvihreää on jätetty pois. Harvennusjätettä ei ole paljoa maastossa. Oranssilla rajatulla alueella sähkölinjan kohdalla menee uusi vahva ajoura/tie. Ura päättyy kohtaan, jossa oranssilla merkitty viiva halkaisee linjan. (Kuva aukeaa isommaksi klikkaamalla sitä)

Ratapituudet:
A 6km
B 4.7km
C 3.2km
D 1.4km

Myös torstaille on luvattu hellettä, tapahtumapaikalla on suurimman janon sammuttamiseen vettä tarjolla, mutta muistakaa pakata urheilujuomat mukaan, ettei nestehukka pääse yllättämään! Läheltä löytyy myös uimapaikka. Valkjärvellä on hyvä pulahtaa suorituksen jälkeen.

Tervetuloa suunnistamaan Kenttäkankalle
-Lari Takanen

Hellerastit luvassa ma 16.7. Onkamaalla

Maanantaina 16.7. on loistava hellesää kuntorasteilla vanhalla Onkamaankentällä.

A-rata 5,9 km 12 rastia
B-rata 4,5 km 9 rastia
C-rata 2,8 km 7 rastia
D-rata 2,4 km 6 rastia

Ratamestari
Satu Salorinne

Järjestäjinä toimivat Lari Koskiaho ja Erja Nopanen.

Länsikylässä ma 9.7. kuntorastit

Maanantain kuntorastit pidetään Länsikylän metsästysmajalla. Pidemmillä radoilla on tarjolla muutamia pidempiä reitinvalintavälejä sekä tiukkaa rastinottoa pienipiirteisillä mäkialueilla. Lyhyet radat tukeutuvat selkeisiin kohteisiin metsästysmajan läheisyydessä. Maasto on pääosin melko nopeakulkuista ja radoille on haettu parhaat alueet sekä kulkukelpoisuutensa, että suunnistettavuutensa puolesta.

A 5,6 km, 10 rastia
B 4,7 km, 9 rastia
C 2,9 km, 6 rastia
D 1,7 km, 7 rastia

Tervetuloa!
T: ratamestari Matti Suutari

Myllykylän maastossa keskimatkan tyyppistä suunnistusta ma 2.7.

Myllykylän maastossa keskimatkan tyyppistä suunnistusta ma 2.7. kuntsareilla

Tapahtumakeskuksena on Myllykylän kappelin parkkipaikka.
Pienestä alueesta johtuen varsinkin pidemmät radat tarjoavat keskimatkalle tyypillistä rastien sujuvaa poimintaa.
Lyhyemmillä radoilla on tarjolla helppokulkuista polkujen sävyttämää maastoa, kun pidemmät radat ylettyvät pienipiirteisille mäkialueille ja osin tiheämmillekin laakeille alueille.
Huomionarvoista ovat runsaat metsänhoidon seurauksena syntyneet eritasoiset ajourat, joita maastosta löytyy, mutta joita ei karttaan ole merkitty. Harvennushakkuut ovat toki on parantaneet näkyvyyttä maastossa huomattavasti, mutta paikoitellen hakkuujäte haasta suunnistajan kykyä edetä sujuvasti karttaa lukien.

Ulkoilun riemua toivotellen,
Ratamestari Jorma Sipilä

Kuntorastit Luomakankaalla, myös PYÖRÄSUUNNISTUSTA 25.6.

Pyöräsuunnistusta Kannusjärven Luomankankaalla, taas olisi paikkakunnan ainoa mahdollisuus tutustua lajiin!

Tarjolla on hyväkuntoista Portimon polkua, vähän pienempää polkua, hiekkatietä ja pururataa. Tossurasteilla on matkat kahdeksankymmentä luvun malliin eli paljon pidemmät kuin nykyisin. Pidemmillä reiteillä on muutama tiukka piste ja reitinvalinta väli. Lyhin rata kiertelee pururadan lähellä. Ratojen loppuosalla saa kokeilla miten pahaa maastojuoksu kisoissa tuntuu.

Nyt siis oiva tilaisuus kokeilla pyöräsuunnistusta sekä tossurasteilla tehdä pitkä harjoitus.
A-rata 7,0 km
B-rata 5,2 km
C-rata 3,8 km
D-rata 2,2 km

Ratamestari Keijo Kattelus toivottaa kaikki mukaan!

Reitkallissa suunnistetaan 18.6.

Kuntorastit Metsätalonkulman kartalla Reitkallissa, tapahtumapaikka on vanhan Kaatopaikan nurkalla. Opastus vanhalta tieltä MT170.
Radat ovat keskimatkat.

A-rata 4,7 km 15 rastia
B-rata 3,4 km 12 rastia
C-rata 2,3 km 10 rastia
D-rata 1,4 km 6 rastia

Tervetuloa kuntorasteille!

Rajamäki torstaina 14.6.

Torstaina 14.6.  Rajamäen kartalla.

Nyt ehtii vielä viritellä ennen Jukolaa, tai muuten vaan suunnistaa mukavassa,  pääosin hyväpohjaisessa ja varttuneessakin metsässä.

Radat käyvät myös pienipiirteisissä kalliomäissä, joten korkeuskäyristä tulee haastetta niin taidollisesti kuin fyysisestikin.

Kartan mittakaava 1:10 000 ja käyräväli 2,5 m.

Radat :

A 6,7 km  12 rastia
B 4,6 km 12 rastia
C 3,0 km 7 rastia
D 2,1 km 6 rastia

T: Niskaset

 

Tule Kattilaisten Tomppolaan suunnistamaan

Maanantaina 11.6. suunnistusta Tomppolassa
Viime hetken viimeistelyt Jukolaa ajatellen, tai mukavaa ulkoreippailua. Molempia ja kaikkea siltä väliltä on tarjolla Kattilaisten Tomppolassa viime vuoden sotilaiden MM – kilpailujen maastoissa.
Maasto on pääosin nopeakulkuista ja näkyväisyys on hyvä. Risukkoa ja peitteisyyttä osuu radoille kuitenkin mukavasti, jotta suunnistus ei kävisi liian helpoksi. Tarkkuutta rastinottoon!
Radat:

A 6, 9 km 10 rastia
B 5 km 7 rastia
C 3 km 7 rastia
D 2 km 5 rastia

Terveisin ratamestari Elina Kilpeläinen

Pitkät hiekat, tulokset

Tulokset ja väliajat Pitkien hiekkojen kirmailuista on lisätty tulosarkistoon. Joitain leimauksia on jäänyt rekisteröitymättä muutaman suunnistajan osalta, joten kaikille ei ole saaatu väliaikoja talteen. Loppuajat ovat kuitenkin oikein.
 
Suunnistajia tänään yhteensä 91 kpl. Kiitos kaikille osallistujille.

Pitkäthiekat torstaina 7.6

Lähtöpaikka on Haminan Vilniemen Pitkienhiekkojen parkkipaikka. Suunnistuksen jälkeen on mahdollista vilvoitella ja uida hienolla uimarannalla.

Ratapituudet ovat

Rata A 6,1 km
Rata B 4,0 km
Rata C 2,7 km
Rata D 1,8 km

Maastohan on hienoa ja runsaasti polkuja tarjoava. Mitä lyhyempi rata, sitä enemmän polkuja on mahdollista käyttää. A-rata käy sitten kääntymässä Rakinvuoren haastavilla rinteillä.

Ratamestari
Juha Heinonen

ps. Turkian tulokset ja reittihärveli löytyvät tulossivulta.