Kuntsarit sotilaiden MM-viestimaastossa 19.6.

HUOM! Kalenterin ja KySan tiedoista poiketen kuntsarit tänään 19.6. Nopalassa!

Jukolan jälkeen saadaan nauttia lisää huippuluokan maastoista ja radoista, kun maanantaina 19.6. suunnistetaan vasta päivitetyllä huippukartalla nopeakulkuisessa Nopalan maastossa. A- ja B-radat mukailevat sotilaiden MM-viestin ratoja sisältäen samoja haastavia pisteitä pienipiirteisillä mäkialueilla. C- ja D-radat tukeutuvat helpompiin kohteisiin tarjoten myös suunnistusuransa alkutaipaleella oleville sopivia haasteita.

A-rata: 6,2 km, 11 rastia
B-rata: 4,2 km, 9 rastia
C-rata: 2,5 km, 5 rastia
D-rata: 1,9 km, 5 rastia.

Tervetuloa!

Torstaina Honkaniemen kankaalla

15.6.2017 kuntosuunnistamaan päästään KaaRan isännöimänä Honkaniemen kankaalla. Opastus VT 7, Lelu.

Kartta päivitetty 2016-2017 Veijo Riivarin toimesta. Maasto pienipiirteistä, paikoin hyväkulkuista avokalliomaastoa ja ajoittain peitteistä talousmetsää.

Radat:
A-Rata  6,8 km
B-Rata  4,8 km
C-Rata  3,6 km
D-Rata  1,7 km

Tervetuloa tekemään Jukola-viimeistelyharjoitus Honkaniemenkankaalle!

12.6. suunnistetaan Suutarlammella

Tarjolla Emilia Laitisen laatimat runsasrastiset radat:

A-rata 6,1 km, 15 rastia,
B-rata 4,8 km, 11 rastia,
C-rata 3,2 km, 9 rastia ja
D-rata 2,7 km, 7 rastia.

Opastus Husulan liikenneympyrästä. Tervetuloa!

Miehikkälän tulokset julkaistu

Kymen kuntorastien 8.6.2017 tulokset löytyvät nyt tulossivuilta.

Valitettavasti teknisistä ongelmista johtuen ratojen väliaika-analyysiä ei ole saatavilla.

Suunnistajat, joita oli 30, olivat tyytyväisiä ratamestari Jukka Urpalaisen laatimiin ratoihin.
Nimekkäin suunnistaja oli Viron maajoukkuemies Timo Sild, joka on valmistautumassa sotilaiden MM-suunnistuksiin, jotka suunnistetaan Haminassa 10-16.6.2017. Timo kertoi suunnistavansa seuransa KooVee:n, Tampere, riveissä kuudennen osuuden Jukolan viestissä Enossa 17-18.6.2017.

Kuntsarit torstaina 8.6. Miehikkälässä uudella kartalla

Seuraavat Kymen kuntorastit suunnistetaan torstaina 8.6.2017 Miehikkälässä
Pellinkankaalla. Opastus Taavetintien ja Laajapohjantien risteyksestä.

Kuntorastit suunnistetaan uudella kartalla, jonka on tehnyt Asko Määttä. Pihkaniskoille on tarjolla kolme ratavaihtoehtoa:
A-rata 6,5 km,
B-rata 4,2 km ja
C-rata 1,9 km.

Ratamestari Jukka Urpalainen kertoo, että A- ja B-radat ovat erittäin suunnistusvoittoisia ratoja vanhassa metsässä. Maastopohja on hyvä ja tiejuoksureitinvalintoja ei ole. C-rata on helppo. Tieuria voi käyttää apuna suunnitellessa reitinvalintoja.

Lähtö on auki klo 17-18.30.

Lakaliinin tulokset julkaistu

Tänään Metsäkylän Lakaliinissa haastaviksi osoittautuneita rasteja etsi n. 60 suunnistajaa. Tulokset ja reittihärveli löytyvät nyt tulossivulta.

Lakaliinissa tarjolla YHTEISLÄHTÖ

Lakaliinissa tarjolla yhteislähtö

Maanantaina 5.6.2017 Kymen kuntorastit suunnistetaan Metsäkylässä Lakaliinin eteläosassa. Opastus MT 371 Husulan liikenneympyrästä. Navigointiosoite: Teerisuontie 43.

Yhteislähtö kaikille radoille klo 17.30. Tarvittaessa porrastetaan eri ratojen lähtöjä. Karttojen jako ja metsäänlähtijöiden kirjaus (EMIT sisäänluku) alkaa klo 17.00. Mikäli osallistut yhteislähtöön, ole ajoissa paikalla, jotta ehditään kirjata kaikki.

Yhteislähdön jälkeen on metsään mahdollista lähteä myös perinteiseen kuntsarityyliin klo. 18.30 asti.

Radoista

A-radalla (6,85km) ja B-radalla (4,99km) on käytössä salmiakkihajonta. Tämä tarkoittaa sitä, että molemmista radoista on kaksi versiota, joissa rastit kierretään hieman eri järjestyksessä. Kuitenkin maaliin saavuttaessa kaikki ovat juosseet samat rastivälit. Muista, että kaveri ei välttämättä mene samalle rastille –> Muista juosta rastit oikeassa järjestyksessä. Näillä radoilla tarjotaan nopeahko alku, jonka jälkeen siirrytään Lakaliinin rinteille, jossa vauhdin ja suunnistuksen tasapainottaminen on tärkeää.

C- ja D-radoilla hajontaa ei ole. C-radan pituus on 3,09km ja D-radalla pituutta on 1,63km. D-rata kulkee turvallisesti polkujen rajaamalla alueella. C-radalla hieman enemmän haastetta ja pidempiä rastivälejä D-rataan verrattuna.

Ampumarata!!

Kartan pohjoisosassa sijaitsevalla ampumaradalla saattaa olla ammuntaharjoitukset samaan aikaan. Ampumaradalle meno siis ehdottomasti kielletty. Tämä koskee erityisesti A-radalla juoksevia, joiden rata käy lähimpänä ampumarataa.

Ratamestari Juho