Metsäkylän tulokset ja reittihärveli

… on lisätty ja pystytetty. Ja hei, Valkjärven kankailla oli vielä aika paljon keräämätöntä mustikkaa. Ne, kenellä pakastimeen (tai mahaan) mahtuu, hopi hopi. Syötäviä sieniäkin näkyi, mutta en kerro sen tarkemmin missä…

Torstaina tutkitaan mustikkatilannetta Pyhtään Jonakorvessa. Sinne siis.

14.8. Metsäkylän urheilukentällä

Maanantaina 14.8 suunnistetaan Metsäkylässä, urheilukentän maastoissa.
Maasto on pääosin hyväkulkuista kangas- ja avokalliomaastoa. Kartan kasvillisuuskuvaus on päivitetty 07/2017.
A-rata 6.0km
B-rata 5.2km
C-rata 3.2km
D-rata 2.0km
Ratamestarina toimii Saku Hakulinen

3.8.2017 suunnistetaan Miehikkälässä uudella kartalla

MiVi järjestää Kymen kuntorastit 3.8.2017 Miehikkälässä Kattilapohjassa. Opastus Taavetintien ja Kattilapohjantien risteyksestä.

Kuntorastit suunnistetaan uudella kartalla, jonka on tehnyt Asko Määttä. Pihkaniskoille on tarjolla kolme ratavaihtoehtoa:

A-rata 5,2 km,
B-rata 3,9 km ja
C-rata 2,1 km.

Ratamestareina Raimo Pakkanen ja Hannu Lavonen.
Lähtö klo 17-18.30.

Rogainingin pisteet

Pisteet on nyt saatu laskettua ja ne löytyvät tulossivulta. Pisteet laskettiin siten, että rastikoodit (= rastin pistemäärä) laskettiin yhteen. Aikarajaksi annetun tunnin ylittämisestä rankaistiin -5p/alkava minuutti. Koska kyseessä oli kuntosuunnistukset, niin eihän se aikarajan ylittäminen ole niin vakavaa! Suunnistuskoululaisilla tuntui olevan hauskaa, toivottavasti kuntosuunnistajillakin oli!

KESKIVIIKKONA ROGAINIGIA/PISTESUUNNISTUSTA

Keskiviikkona 2.8.17 ylimääräiset kuntosuunnistukset. Tapahtumapaikkana on Pitkät Hiekat Vilniemellä. Ohjelmassa on Rogaining-suunnistusta.

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Kaakon Rastin rastin kanssa kaikille halukkaille.

Mistä rogainingissa on kyse? Rogainingissa liikutaan normaalisti 2–5 henkilön joukkueilla sarjasta ja kilpailusta riippuen yleensä kahdesta tunnista vuorokauteen. Kilpailijoiden tarkoituksena on kerätä mahdollisimman paljon pisteitä, käymällä eriarvoisilla rasteilla haluamassaan järjestyksessä annetun ajan puitteissa.

Tätä sovelletaan keskiviikon kuntosuunnistuksessa niin, että jokainen saa  “kaikkirastit” kartan, jossa jokaisen rastiympyrän viereen on painettu rastikoodin osoittama pistemäärä. Jokaisella on n. 15min aikaa tehdä suunnitelma reitistä ja niistä rasteista jotka aikoo metsästää. Aikaa rastien keräämiseen on 1 tunti. Ajan ylityksestä vähennetään kerätyistä pisteistä 5 pistettä/ylitetty minuutti. Pisteet lasketaan lopussa leimattujen rastikoodien perusteella.

Radan voi kiertää yksin tai 2-5 hlön porukassa. Jokaisella matkaan lähtevällä kokoonpanolla tulee olla yksi Emit-kortti sekä kello.

Opastus paikalle on vanhalta 7-tieltä Vilniemen risteyksestä. Karttamaksu 5€/hlö ja emit-vuokra 2€.  Lähtö auki klo 17:30-18:30 välillä.

Kaikki joukolla mukaan kokeilemaan miten rastit löytyvät oman nopean suunnitelman perusteella.

Tarmolan tulokset on lisätty, maanantaina Metsätalonkulmalla

Maanantaina radat ovat Metsätalonkulman kartalla. Maali ja lähtö sijaitsevat Ruokosuontien alkupäässä entisen romuttamon kohdalla. Lyhyet radat pysyttelevät junaradan eteläpuolella ja pidemmät radat käyvät myös rautatien pohjoispuolella Suurenmäen pienipiirteisemmässä maastossa. Lyhyillä radoilla kaikkia rastivälejä ei pääse juoksemaan polkua pitkin. Kaikilla radoilla on viimeisenä rastina paikallinen nähtävyys, hiidenkirnu.
Kuntorastien kanssa samaan aikaan järjestetään hirvenjuoksuharjoitukset. Kielletyksi alueeksi merkityllä ampumaradalla siis myös ammutaan, mutta ainoastaan A-ratalaiset saattavat mennä lähelle aluetta reitinvalinnasta riippuen.

Harju – Haakelinkankaalla kartan mittakaava on 1:7500

Maanantain rastit pidetään 2011 Salpa-Jukolan mallimaastossa Haakelinkankaalla, muutama sata metriä museotietä Harjun risteyksestä itään. Ratamestari J. Koivisto on laatinut radat 1:7500 -kartalle:

A-rata 5,4 km
B-rata 3,6 km
C-rata 2,5 km
D-rata 1,2 km

A- ja B-radat käyvät museotien pohjoispuolella. Olehan varovainen tien ylityksissä!

Kuntosuunnistussirkus siirtyy Rajamäelle

Torstaina 20.7. kuntosuunnistetaan Rajamäen kartalla. Ratamestareina toimivat Samu ja Lari Takanen. C ja D-ratojen maasto on pääosin kangasmaastoa. Myös A ja B-radat kiertävät aluksi tässä osassa maastoa. Tämän jälkeen pidemmät radat siirtyvät uuteen kuntosuunnistusmaastoon (tai ainakin ratamestarit muistelevat, ettei alueella ole ennen kuntosuunnistettu).

Rastipisteiksi jokaiselle radalle on valittu selkeät kohteet, mutta varsinkin A-radalla rastivälit vaativat tarkkaa suunnistusta. Vaikka rastipisteet ovatkin helppoja tekee maaston kulkukelpoisuus ja sen aiheuttamat vauhdin nousut suunnistuksesta haastavaa jokaisella radalla. C-radankin alussa tarjotaan muutama haastavampi väli. D-rata tukeutuu tuttuun tyyliin polkuihin.

Suosittelemme kaikkille teille, ketkä normaalisti kierrätte B-radan harkitsemaan A-radan kiertämistä, jos vain aikaa ja haluja riittää. A-radan vanha kuusikkomäkialue on hieno!

Ratapituudet:

A-6.70km Vaativa
B-4.77km Keskivaikea
C-3.20km Helpohko (alussa muutama haastava väli)
D-2.05km Helppo